Моля помогнете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Моля помогнете
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1989 пъти
Здравейте!

Обръщам се към хората, които са се занимавали с математика по-сериозно без значение дали са преподаватели, инженери или изпълняващи друга длъжност, изискваща математика.

В училище винаги съм бил слаб по математика и оценките ми са се въртяли около 3 и ако изкарам 4 беше личен повод за празнуване. Не го отдавам на това, че съм глупав, а на това че съм нямал интерес към тази дисциплина и съм предпочитал да се занимавам с други неща... следователно някъде около 6 клас се скъса веригата и от там нататък винаги съм минавал между капките с 3ки.

Твърдо съм решил да седна и да си наваксам всичките пропуски, понеже би ми било полезно и за работата, но въпроса е какви ресурси да използвам? Да уточня, че моето ниво на разбиране е да речем 5-6 клас, тоест тогава последно чувствах някаква увереност в това, което решавам и изкарвах хубави оценки, следователно аз не искам да надграждам и да ставам някаква машина, при условие че имам фундаментални пропуски...

Та бих искал да ми препоръчате най-удачните ресурси за запълване на всичките ми пропуски. До сега смятах просто да изреша всичките учебници да речем от 8 клас нагоре, но бих искал да чуя и мнения за курсове по математика и дали има добри такива, или всичко е колкото да ти вземат парите. Моля ако някой знае някоя платформа/курс за математика на ниво до 12 клас да я сподели ако си заслужава.

Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 221f2e75e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Колега, Вие писахте тук и преди, ако не се лъжа. Казвате, че искате да учите математика, което не е проблем - има безплатни ресурси с педагогически подход. Не казвате обаче какъв е видът на работата Ви, а искате конкретни препоръки.

За най-обща математика се обърнете към Khan academy - https://www.khanacademy.org/math

Те са на нивото на американската училищна система. Не са много високи като стандардт сравнени с българската система, но това е за начало и за да покаже, че не е толкова страшно.

Относно българската образователна система, обърнете се към учебниците по математика. Конкретни издания не се сещам, но ще намерите. Ако искате да развиете нивото на познания повече, купете и сборници. Тези, които си заслужават са на изд. Интеграл, един от авторите е Коста Коларов. Ето как изглеждат:
https://www.olx.bg/ad/sbornik-matematika-7-12kl-istoriya-atlas-11-12-CID618-ID82hu2.html

Можете да потърсите частни уроци, зависи къде сте. Аз познавам учителка, но тя вече не дава уроци, възрастна е. Но съм убеден, че ще намерите учител около Вас.
Това покрива материала от гимназията и седми клас.

Вече конкретно за работните Ви нужди не мога да отговоря, защото не знам какво работите.
Ако сте в сферата на застраховането и актюерството, има материали по това. Там ще Ви трябва най-вече статистическо моделиране и малко теория на вероятностите. Ако сте в ИТ сферата, там вече много зависи каква дейност извършвате. Ако е до анализ на данни е едно, ако е изкуствен интелект може да е съвсем друго.

Не е проблем да се научите сам, аз също го направих (почнах отначало, ниво седми клас). Но не е лесно, тормоз е, отнема време, а и трябва да знаете накъде отивате. В противен случай можете да се лутате из математиката до безкрай.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3659090561
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не виждам за човек дори със средна интелигентност да седне и да прочете учебниците по математика от 7 до 12 клас - в тях има всичко: обяснен материала на елементарно ниво, примерчета, задачки...
Могат да се вземат втора ръка за жълти стотинки, дори има сканирани безплатно в нета.
Нито материалът е много.. От човек с развит интелект на възрастен, и който вече умее да се съсредоточава върху дадена тема за дълго време, прочитат се и се асимилират за няколко месеца всичките и всичко заспива! Математиката не е толкова сложна, колкото повечето хора си мислят - тя е стройна, логична система от правила, и страшното е да изгубиш точно системата, понеже от там-нататък всички подробности и допълнения увисват във въздуха и изглеждат безсмислени.
Хеле пък ако почнеш да прилагаш наученото в някакви реални задачи, примерно програмиране, нещата много бързо ще се изпълнят със смисъл, и ще разбереш не само кое как се прави, но и ЗАЩО се прави по този начин.
Висшата математика също не е толкова сложна, там дори не са правила, а прости концепции, които се хващат много лесно, ако имаш основата преди това. И изглеждат безнадеждно сложни и абстрактни ако си пропуснал основата...
Та започни да наливаш основите, от там от където си ги зарязал в училище. Усвоявай системата, изграждай скелето, подробностите сами ще дойдат и ще се подредят.

Ако има нещо - питай тук!

Какво, примерно, те затруднява и не ти е ясно в материала за 6-и клас? Кое изглежда сложно, непонятно (и защо)?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker