Разработка на мобилни приложения. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Разработка на мобилни приложения.
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1663 пъти
Здравейте, от няколко години се занимавам с разработка на две мобилни приложения, които обхващат електротехниката електрониката и математиката. Доста време посветих за да ги разработя, не са на български. Близо година се занимавах с изучаване на Google Ads, Google Analytics, Firebase. Преди два месеца пуснах рекламата, коментарите които получавам за приложенията не са никак лоши, но забелязвам, че има страшно много деинсталирания. Не рекламирам в България, тъй като приложенията не са на български. Защо се получава така от 5100 инсталирания 3800 са деинсталирани, има ли изобщо някакъв смисъл да продължавам. Яд ме е за цялото това време, което отделих.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 08167b8552
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Епа, остават ти 1300 активни потребителя? Не е зле според мен, ако се притесняваш се опитай да разпиташ защо биха го деинсталирали.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 13def06e88
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Хм, ами то е ясно - потребителите не използват апп-а. И аз мисля, че е добре да провериш защо се случва и какво не им допада - варианти колкото искаш. След като пусна рекламите ли наблюдаваш този спад? Зависи и под каква форма са пуснати разбира се. UI-a също може да не им се харесва, за андроид си има препоръчителни елементи в дизайна.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0b5986d108
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Поздравления! Това не е провал. Това е успех!

Само ще ти кажа, че 25% retention rate, демек колко хора си остават приложението на устройстват е кажи-речи средният резултат, което е похвално, защото нямаш маркетингов отдел зад гърба си.

Нека не е те е яд. Научил си доста неща, който може са търсени. Ако вече нямаш работа в сферата, то намери си. Запознай се с хора, обсъждайте идеи и направете нещо друго. Вече имаш уменията, да правиш неща. Сега трябва просот да станеш по-доъбр в тях, да научиш няколко нови неща и да срещнеп хора като теб.

За мен най-трудното бе, да свикна с идеята, че някои проекти, независимо колко труд и нерви си вложил, просот са обречени. Но после минах на друга вълна - започвам всичко с идеята, че лесно може да се откажа от него. И макар да звучи "зле", то провалите не са толкова болезнени и го нма онзи константен стрес, следователно си доста по-продуктивен и не те е страх да екпериментираш с нови неща.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0b5986d108
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   А и забравих да попитам.
На какво писа приложенията?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 73634c2643
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Android Studio, езици - Java, Kotlin, XML, Latex. Започнах с Java, след това преминах на Kotlin. Бих ти показал върху какво работя, но не мисля, че тук ще позволят.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 398fd10f9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Направих така, че да се появява съобщение, което да подканя потребителите да оценят приложението и да напишат, какво им харесва и какво не. Съобразих да не се появява много често за да не бъде досадно. След като потребител инсталира приложението съобщението се появява на следващия ден, след като стартира апликацията. Възможни са три опции да го оцени сега, по късно или да откаже. Ако избере "попитай ме по-късно" съобщението ще се появи отново след три дни. Въпреки това, което направих коментарите са много малко (по-малко от 100), не знам вече как да подходя. Също така в Google Analytics забелязвам, че няколко стотин потребителя са се завърнали, и че средната продължителност на ангажираност е две минути.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: dc748c10da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   До 6

Предполагам, че апликцията просто няма нужната функционалност или е турдна за употреба. Мoят съвет е да порбваш да търсиш работа и да понаучиш как стоят нещата.

А и - пробвай с други cross platform технологии. React Native и Futter са доста вървежни се и не е трудно да се намери работ ас тях.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker