Не искам да знаят имената ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121214)
 Любов и изневяра (29713)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18529)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не искам да знаят имената ми
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 1655 пъти
Здравейте!Баща ми почина преди години и съм с един родител и по закон ми се полагат пари като помощ,ако ходя на училище.Вече завърших училище и ако уча в университет ще получавам пари и семейството ми иска аз да уча в университет,за да мога да си взема парите,които баща ми си е изработил.Но пари ти се полагат само,ако учиш присъствено.Но аз не искам да ходя,защото имената ми са смешни и срамни и в училище постоянно ми се подиграваха от първи до 12 клас.И през целият ми живот името ми е нещо,което ме комплексира и не искам нито да уча,нито да работя в България,с изключение на бизнес,където никой не ми знае името.Не мога да опиша колко зле ме кара да се чувствам.И всички хора ме знаят с различно име и фамилия от истинските ми.А като отида в университета не искам в никакъв случай другите ученици да научават имената ми,но знам,че най-вероятно учителите непрекъснато ще ги споменават.Опитах да си сменя имената при няколко адвоката,дадох куп пари,но не се получи.Тази година като започне през Октомври ще бъдем най-вероятно присъствено.И предполагам постоянно ще ми назовават името в клас,ще трябва да се запознаваме,и като им кажа истинските си имена както са в документите,те ще си кажат,но всички ние я знаем с различно име.Много хора ме познават в България от интернет.И чувствам,че ако отида да уча и разберат името ми,ще се срине репутацията ми и няма да искам никога повече да живея в България.Ще бъда засрамена и всички ще ме унижават.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: a7edae0377
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Как можа един да си смени името на Манчестър, друг на Винету? Като един адвокат не ти върши работа, намери друг, а можеш и сама да си напишеш молба до съда, нали си грамотна? Когато човек иска нещо, намира начин да го направи. Аз не разбрах и друго- ти всъщност искаш ли да учиш за да имаш образование или само за да ползваш някаква стипендия? Ако е само заради второто не си струва. И малка забележка- в университета учениците се наричат студенти, а учителите преподаватели.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: a7edae0377
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Как можа един да си смени името на Манчестър, друг на Винету? Като един адвокат не ти върши работа, намери друг, а можеш и сама да си напишеш молба до съда, нали си грамотна? Когато човек иска нещо, намира начин да го направи. Аз не разбрах и друго- ти всъщност искаш ли да учиш за да имаш образование или само за да ползваш някаква стипендия? Ако е само заради второто не си струва. И малка забележка- в университета учениците се наричат студенти, а учителите преподаватели.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 3237b10be3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Каква сега е тази глупост? ! Срамуваш се от фамилията си? От баща си, от рода си? ! Теб лично какво ще те промени името, нищо, нали? ! Ти си същата, същият човек.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: b1be43398c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Е как се казваш. Как ще живееш, работиш няма как. Като станеш на 18, отиваш в съда и си сменяш името, фамилията. Хиляди го правят. Кажи си поне първото име. Проблемът не е в другите а в теб, има хора с всякакви имена.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 90523f0c0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Много детско мислене, и аз бях, като теб, но си смених фамилията и се почувствах по - добре, но след време разбрах, че това е просто един комплекс в мен... Сега ми е странно, че сам, като всички останали.... като стадото...
Ако бях с предишната фамилия, щях да се отличавам

 
  ...


...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: f4b4f11f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Автор до номер 1
Благодаря за коментара! Мога да опитам отново, но всичко е пари, адвокатите искат пари предварително, за да започне делото, един само ми струваше 600 лв. Пари на вятъра. Искам да уча само, за да си взема парите. Всеки месец ще ми дават колкото една минимална заплата и то само, защото уча, което е добре. Специалността ми харесва, но нямам нужда от нея. В България не мисля, че ще имам голямо развитие в модната индустрия, ще уча моден дизайн. Просто от всички неща само мода ми харесва, защото е забавно за мен и ще ми бъде сравнително леко, аз не обичам да уча нещо, което не ми е интересно или е прекалено трудно и неразбираемо. Парите от университета бих могла да ги спестя всичките и да ги инвестирам. Все пак на никой не са му в излишък допълнителни пари.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: b01896144b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Съседа ми си смени името, но не съм чула да е водил някакво дело. По скоро се обърни към някаква институция и виж дали може да стане и без адвокат. Но една консултация при адвокат не е повече от 50 лв.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 16ad0450ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Пробвай пак да си смениш имената. Много хора го правят, защо да не можеш?

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 6a2db8097e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всеки може да си смени личното име, ако е осмиващо (или не го харесва), за фамилията е по-трудно, трябва да е странна и смешна. В такъв случай може да бъде заменена с името на дядото по бащина линия-личното му име с наставка - ов, - ев. Това може да стане след навършени 18 г. Това с адвоката ми звучи странно и неадекватно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker