Проблеми с колеги от университета - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121211)
 Любов и изневяра (29712)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18528)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Проблеми с колеги от университета
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1163 пъти
Малко над 30 съм. Записах второ висше образование, защото реших, че много добре ще се допълва с първото, и ще ми отвори повече врати за развитие. Уча в чужбина, системата е по-различна от България - лекциите са кратки (2-3 часа в седмицата по всеки предмет), но се разчита на самоподготовка и много групови работи. Вече наближавам края на следването, съответно и задачите станаха повече. Работя на пълно работно време и отделно от това отделям по около 20 часа на седмица за учене, независимо от и без това пълния ми график. Обяснявам всичко това, за да разберете защо толкова се ядосвам. Наложи ми се да работя с колежка, която вече има същото образование и е много добра в това, което прави, просто е завършила в друга държава и не й признават квалификацията. За нея всичко в момента е много лесно и признавам, че имам какво да науча, но тя няма желание да полага усилия, за да ми помага. Усещам злоба, а няколко пъти нарочно ми изпраща нейната част от общите ни проекти много късно вечер (например в 23 часа), въпреки че знае, че работя през деня и няма как да отделя време да ги преглеждам в рамките на работното ми време. Изключително неприятно беше, че два пъти забрави за среща, която имахме като част от групови проекти. Първия път бяхме само двете, но втория път с нас беше още едно момиче. Ако копирам преподавателя в имейли до нея, отговаря ми се за 5-10 минути, но иначе - не. Не ми е приятно всичко това, защото имам усещането, че го прави нарочно с цел да ме саботира. На мое място бихте ли писали на преподавателя изрично да не ни организира да работим в една група никога повече? Специалността ни е много специфична и ще я виждам и в курсовете в оставащите ни два семестъра, затова не искам да затварям вратите изцяло. Как бихте постъпили, ако бяхте на мое място?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 08a4ac81f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   На твое място бих помолила преподавател да не ви слага заедно. Ако му обясниш нормално и не е някакъв странен тип, ще те разбере. Не е задължително да се разбираш с всички, по-важно е да не ти се нарушава работният процес.
Наскоро мой приятел си смени научният ръководител, което всички смятахме за много рисково, направо скандално и то в специалност, пълна с интрижки и лицемерие. Стисна зъби, беше готов да си жертва отношенията с колегите в университета, за разправии и какво ли не... е, стана за 10 мин. ей така между останалите обсъждания на съвета, никой не обърна внимание. Сега си свирка с новия ръководител и съжалява, че не го е направил преди 2 години. А тука става въпрос за някаква си колежка просто.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 165970df96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Не е длъжна да се съобразява с Вашия график и да съчувства, и да, бих помолила да не ме събират с нея. Насила хубост не става. Вие сте си конкуренция и явно се притеснява, че благодарение на знанията й ще дръпнете напред.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 6ac79761fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не, ще излезеш като интригант/ка. Подобно на онези деца в училище, които все се оплакваха на госпожата. Това е супер тъпо, когато си на 6, а пък на 30 да не говорим.

Постави ясни граници и не я оставяй да ти се качва на главата. Какво означава това на практика:
1 - Не разчитай на нея, за да ти помага. Трябва да се справяш сам/а с материала или да намериш някой друг, който да ти обяснява нещата. Тя усеща, че зависиш от нея по някакъв начин, и за това си позволява да си играе с теб и времето ти.
2 - Следващия път като имате среща, уговаряш време и място ти. Ако не се появи до 15 минути, вървиш каквото можеш сам/а и изпращаш останалото да си го довършва тя.
3 - Във всяка комуникация копираш преподавателя ви. Щом така ти отговаря, защо да не го копираш? Ако той ти направи забележка, можеш да обясниш спокойно, че искаш той да знае с какво се занимавате и да може да следи процеса. Не е нужно да му обясняваш личните ви взаимоотношения - би трябвало да схване.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 70b089557d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Никой не е длъжен да съчувства, помага или да има добри чувства към когото и да е. Вместо да я обвиняваш виж си собственото отношение.

„много добра в това, което прави“ (... ) „За нея всичко в момента е много лесно (... ) тя няма желание да полага усилия, за да ми помага“. Никой не ти е длъжен да ти помага.

„Усещам злоба, а няколко пъти нарочно ми изпраща нейната част от общите ни проекти много късно вечер (например в 23 часа)“. А може жената да има лични ангажименти? Животът ѝ да не се върти около тебе?

„Изключително неприятно беше, че два пъти забрави за среща, която имахме като част от групови проекти. Първия път бяхме само двете, но втория път с нас беше още едно момиче. Ако копирам преподавателя в имейли до нея, отговаря ми се за 5-10 минути, но иначе - не“.

Има тънка граница между това да се нуждаеш от помощ и да си тежест и неприятен на някого. Ако се държиш, като че ли ти е бавачка, естествено е да се страни от тебе. Всички имаме инстинкт за самосъхранение. Ако не си нейно дете, престани да се правиш на таково.

Разбирам имаш нужда от подкрепа, обаче канализирането на недоволството на житейските трудности е грешно.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 4e766a4be3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз не виждам логика в това да се учиш ОТ нея, а не от университета (лектори, литературни източници и т. н. ). А това, че ти го праща в 23:00, не би следвало да те притеснява. Просто го погледни след ден-два.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker