Върша повече и никой не ми благодари, но ако прпоусна нещо, веднага става проблем - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Върша повече и никой не ми благодари, но ако прпоусна нещо, веднага става проблем
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1629 пъти
Студентка първи курс (19г.) съм и за допълнителен доход работя като чистачка във фитнес/пилатес център 6 дни седмично за около 2-2,5 часа. В обявата раб. време беше от 6 до 8 сутринта, но центърът отваря в 7, а клиентите идват към 7:15, за да се преобличат и т.н. Съответно, за да съм приключила с всичко, да е подредено, изсъхнало и постлано, трябва да изляза към 4:30 най-късно от нас, за което дори нямам градски май... и е 4:30 сутринта. Затова предпочитам да ходя вечер. Понеже е важно, отбелязам, че и в двата случа е тъмно навън.

Работя там почти 8 месеца, всичко беше супер - аз съм доволна, те са доволни, хората на рецепцията са приятни, колегите, които поддържат залите през деня и чистят на седмия ден, също са ОК. Заплащането е добро - с него и със стипендията се оправям идеално, даже успявам да заделя малко за извънредни ситуации.

Напоследък обаче започнаха да изникват нови дейности, които трябва да извършвам, а не бяха отбелязани, че ми влизат в задълженията на обучението. Проблемът не е в това, винаги ще помогна на колега, но започна да става даденост. Някои от уредите, с които работя, се развалиха и вече седмици наред не се поправят. Последно беше сушилнята, което означава, че трябва да простирам и седмично ми се натрупва още един час. Често прането не е изсъхнвало до сутринта (особено зимата) и го намирам смачкано на топка (!!) в мокрото помещение, за да не виси по радиаторите в залите, които нощем се изключват. После чакат на мен да го сгъна и прибера, а в началото всичко, свързано с прането, беше задача на поддържащите през деня. Отделно несъбрани кърпи по кошовете, стелки от банята и подобни, които отново бяха задължение на помощниците и рецепцията. Неизмити кани, чаши от кафе и др., които не мога да зарежа. Оставят ме без почистващи препарати, случвало се е да си нося от вкъщи. Отделно има една колежка, която оставя такъв безпорядък след себе си на рецепцията, че е направо покъртително как живее така - омотани кабели, разпилени листа, трохи навсякъде, всичко се мята където ѝ падне. Пак казвам, че всичко това нямаше да е кой знае какъв проблем, навсякъде има неорганизираност и не очаквам изрядност във всяко отношение. Но в същото време никой не признава допълнителната работа, която върша, докато не направя грешка - веднъж не прострях прането и се започна мрънкане. В тъмното не виждам абсолютно всичко, макар че се старая и се случва да остане някой косъм, петно или прах - жалване колко било занемарено и мръсно. Иначе по ъглите е пълно с мокри петна, но явно това не е от значение. За неработещите уреди също... Не получавам признание за допълнителната работа, но ако пропусна нещо, веднага ми се натяква. На момчето, което върши моята работа веднъж седмично, не му се казва нищо - той не бърше прах, не почиства паяжини, не хвърля кошчетата, не мие огледалата и тоалетните, не слага хартия, не простира. Просто го виждам какво е оставил като дойда на следващия ден. Поддържащите през деня са същата работа... Мисля, че е норманло, ако видиш нещо, да го забършеш при положение, че и ти си чистач там. Аз трябва, те явно не. Идва ми в повече.

Правилно ли е да се ядосвам? Очаква ли се от мен, като основен почистващ, да правя всичко, че и отгоре? Наистина не ми е ясно, не питам с цел да се скатавам. Как да комуникирам проблема без да ме уволнят и да създавам напрежение? Работата ме устройва и не искам да я губя.

Предварително благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 59cd9e9017
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Напускай.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: f7d1b3346b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Очаква се да им кажеш тия неща и ако не вземат мерки да си търсиш друго. Но ако не си им казвала, да очакваш за теб да мислят, надали ще стане.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: ee14247f8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И при нас е така. Позицията на която съм е отговорна. Вършат се по няколко неща наведнъж. Тоест един човек работи на няколко позиции. Работи се с пари, техника, документи, хора. Ако направиш грешка, има последствия. Други си клатят краката по цял ден. Не вършат нищо и не грешат. Освен, че не помагат, пречат. Дразнещо е.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 5396a2aacf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Ти имаш централен проблем, за който не си виновна, но се стоварва върху теб и трябва да го осъзнаеш.

Възпитана си по български в мазохизъм - да теглиш, да страдаш и накрая да се питаш "Правилно ли е да се ядосвам? ". Работлива пчеличка със смачкано самочувствие, която ще се чувства виновно, ако не са я смачкали достатъчно днес.

Уви, така ни възпитават. Не го приемай като обвинение, ти не си виновна за това. Покорното и уплашено поведение е изгодно на родители, възпитатели, учители, работодатели... Култивират го къде умишлено, къде несъзнателно...

Мисли и работи над себеуважението си. Чети книги, мисли, наблюдвай, дискутирай... Когато изградиш самоуважение и се върнеш над този въпрос, който си публикувала, ще видиш, че ако имаш себеуважение, въпросът е риторичен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker