Защо се счита за толкова лошо да пропуснеш една година в университета? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Защо се счита за толкова лошо да пропуснеш една година в университета?
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 991 пъти
Здравейте. Аз съм 12 клас и атмосферата е такава, че по-страшно нещо от това да пропуснеш една година все едно няма. Аз не казвам, че не считам така. Даже напротив. Но просто гледам, как хората се запасяват с резервни варианти. Примерно тези които ще кандидатстват в чужбина се готвят да подадат някъде и в България за всеки случай. Също така ако някой пропусне година, това биха били големи репутационни щети. Имало ли е подобно нещо при вас?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 11695ba4ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   И аз обмислях да пропусна една година защото не знам какво да следвам все още защото съм 12 клас и нямам време, обаче много хора ми казват да не го правя. Честото им оправдание е че за една година ще забравя как да уча, а и няма да уча с мой набор.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: a32e197ecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Не всички обичат да си губят времето, затова се притесняват да прекъснат. Аз не харесвах първото си висше, след като започнах да скедвам и исках да прекъсна и да кандидатствам друго, но майка ми бастоявале да изкарам оше една година. Когато минаха две годину вече ми беше жал да ги захвърля като наоразно пропилени и реших да изкарам още 3 години до края. След няколко записах второ висше и вече бях наясно какво точно искам.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: a5c6f904d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здрасти! Аз завърших тази година по новата програма и само да кажа, че половината ми випуск дори не си взеха матурите. Имаше много, които щяха да ходят в чужбина и така нататък, но уви ще имат шанс да се пробват до година.

Искам да кажа, че няма как да контролираме всичко. При тях така се получи и ще пропуснат тази година, а си взех дипломата, но не кандидатствах никъде и не съжалявам.
Смятам, че е важно да изберем правилното нещо (така де ако стана IT специалист, а след 5 години искам да съм лекар? ), затова няма нищо лошо да отделим една свободна година. Може да попътуваш, да запишеш някой курс, който ти харесва и така...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 1b752263e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Защото цялото стадо се записва веднага, юрууушшш, още поне 4-5 години да са на хранилката на мама и тате. Нали се сещаш, че ако имат пауза 1 година, ще трябва да работят, а на моите набори не им се работи и ги мързи на умряло. Много мои съученици и познати са ми споделяли, че са записали, само защото не им се работи, не че и много им се учи де. Имитират дейност.
В чужбина умишлено си правят ПОНЕ 1 година пауза, да намерят себе си и интересите си, да попътуват и да разберат какво им се прави. И аз самата ще кандидатствам това лято. Ти сам ще разбереш защо го правят. От 18 до 23 само за 5 години коренно ще ти се променят мисленето и интересите.
Ж23

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d923abcc7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз имах един съученик /преди над 10г. /, който пропусна една година. Спомням си как беше "голям срам" и едва ли не позорно да пропуснеш година, ама голям праз дет' се вика.
В момента този човек завърши докторантура и преподава. Така че сам си прецени дали това пропускане ще ти навреди на живота.
Искам да вметна, че и голяма част от преподавателите и професорите ми през годините също са пропускали години. Един от най-добрите ми учители, който беше и на висока обществена позиция пък 5 поредни години не се е класирал за университет.
Просто живеем в такова време, че всичко живо влиза където си поиска и няма реално отсяване на кадри, а университети бол. Няма вече конкуренция, а тъпите родители искат на всяка цена да направят от децата си висшисти.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 587bba82a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Забрави да пропускаш една година, аз го направих и много съжалявам. Ако можех да върна времето назад щях да кандидатствам веднага. Причините за това са много солидни. Първо че ако не знаеш какво искаш да учиш веднага след 12 клас, е много по-добре просто да запишеш нещо, за да видиш на място как стоят нещата и така да се ориентираш. И след което да се прехвърлиш с чиста съвест там където си решил. Защото е много вероятно една година като пропуснеш, след това да се запишеш и пак да не ти хареса специалността. При повечето хора кариерното ориентиране настъпва след като са постъпили в университет.

Друг проблем с който аз се сблъсках, и не го пожелавам на никого, беше загубата на мотивация и желание да уча. Беше някъде Март, 10 месеца след като завърших, когато аз просто усетих, че не искам да записвам нищо. И с всеки изминал ден нежеланието ми се засилваше, в край на сметка не можах да се стегна и да се подготвя за изпитите. Като резултат отново се провалих. А до преди това считах, че е голям срам както написа номер 5 да пропуснеш една година. Обаче след като я пропуснеш вече няма нещо което да те спре да пропуснеш отново.

Що се отнася до така наречената пауза или gap year, то тя е абсолютна глупост. Бях гледал статистика, даже на запад не я практикуват. Едва 3% от учениците в щатите си вземат подобна почивка. А и откъде пари за пътувания :D? Та и дори да ги намериш, пожелавам успех на тези които ще се навият запишат нещо след 1 година лентяйство.

Като цяло, да пропуснеш една година е глупаво. Дори ако сте искали да кандидатствате някъде и не са ви приели, просто се запишете в най-сходната до желаната специалност, където ще ви признаят най-много изпити. А номер 5 забравя, че този негов познат, който пет поредни години не се е класирал в университет не го е правил по свое желание. Със сигурност не би искал някой да повтаря неговата съдба.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c2f7e947f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Защото често пропуснеш ли 1 година решаваш, че можеш да пропуснеш и втра и трета... и накрая си оставаш със средно образование, защото след 5 години вече си губиш навиците и желанието за учене, отдавна си почнал работа и накрая оставяш нещата така.
И какво ще правиш тази година докато другите учат? Ако започнеш работа, трудно ще се решиш да напуснеш и да се запишеш в университета, а ако не, какво? Ще лежиш на дивана у вас и ще гледаш телевизия или по цял ден ще си цъкаш нещо на компютъра/телефона?
Много смислен начин да си запълниш времето, определено.
Да, в богатите държави често хората след гимназия пропускат 1 година, но не за да лежат на дивана и да затъпяват, а пътуват по света, занимават се с доброволческа дейност и т. н. За съжаление малко родители в България могат да платят такова пътуване или да изпратят детето си да помага на гласуващите деца в Африка, така че ще си запълваш времето с телевизия, социални мрежи и висене по кафенетата. Ама май и това няма да правиш много, че повечето ти приятели ще са заети, кой на лекции, кой на работа.
Та, ако мечтата ти е да си затъпяваш у вас или да започнеш някоя скучна работа, ми пропусни една година, ама после да не станат повече, че както казах, човек се отпуска, губи си навиците за учене, оправдава се с това, че работи и накрая си остава със средно образование. Не един или двама такива познавам. Уж щели да учат, ама почнали работа и... сега са складови работници и касиерки.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d1517a90a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Това са глупости, какви репутационни щети, какво ще каже баба ти или съседката. Напротив 1 г. пропускам, работа, пътуване в чужбина, трупане на опит и решение какво да учиш. Ограничини вярвания и виждания са това, което сте написал/а, какво правят хората си е тяхна работа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker