Редовно или задочно да се запиша догодина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121275)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18550)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Редовно или задочно да се запиша догодина?
преди: 6 месеца, 17 дни, прочетена 462 пъти
Първа година ми е в университета, записах се редовно. Ни най-малко не очаквах че цели 2 седмици ще учим без грам да си починем. Е, сега имаме цяла седмица почивка. Като казах че 2 седмици няма да имам и грам почивка от лекции всички ме питаха дали не съм се объркала и да съм се записала задочно, но не е така. Даже на първия ден видях толкова много колеги от задочното, нито един от редовното, освен най-добрата ми приятелка. На другия ден с едно момиче се намерихме и така лека-полека. Абе като цяло редовното сме страшно малко и затова се сплотихме. Обаче ми направи огромно впечатление колко много са се записали задочно. Аз исках да видя как ще стоят нещата, защото най-добрата ми приятелка, която е трета година задочно ми вика че и те така много учат две седмици и правят изпити след месец. Попитах тези от задочното кога са им изпитите и те казаха че са ноември до февруари. Стана ми лошо. Учат целия материал за 2 седмици и после 3-4 месеца правят изпити. Звучи стресиращо и депресиращо. Но поне могат да работят. Колкото разбрах като си редовно е много трудно да си намериш работа. Искам да си продължа редовно докато завърша, вече магистратурата ще видя какво ще реша, на какъв акъл ще съм.

Кое е по-добро? Да си остана редовно или да мина задочно и да си намеря работа? Работа съм си намерила, само да ме уредят отново, този път на 4 часа, защото съм работила същото на 6 и 8 часа и по-скоро бих предпочела да съм на 4 или 6 часа(складовата работа ми идва в повече, ама знам къде ще ми плащат читаво). Кое е по-добро? Как учихте по-лесно? Когато бяхте редовно или когато учихте задочно? Имам позната която мина задочно втората година, предложиха и добре заплатена професия която се съобразява с графика и, обаче и дойде в повече, не успя да съчетае работа и учене, третата година си мина редовно и така и завърши.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 16 дни
hash: f8064d7498
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Здравей! Ако искаш да си качествен специалист трябва да учиш редовно. Задочното е за тия, които искат да им подарят диплома. Ако имаш съвест да работиш без знанията... на мен лично ми е съвестно и не бих работила с хора и с малки дечица дори, за да им обърквам психиката, вече съм се ориентира към друго. Аз уча за психолог. И каква почивка очакваш? Няма почивки. Плюс, че за мен има хора, които учат и работят на пълни обороти. Аз бях една от тях, бях 1г редовно и после минах задочно. След обяд, след лекциите си работех (сервитьорка) и не съм била уморена. Без да се сърдиш, бих казала, че сега хората са си малко разлигавени, искат успех и добре платени позиции, но без да нарушават личното си спокойствие, искат да спят до късно, да си почиват. Това няма как да стане, за да си качествен кадър иска учене, вече даже на интервютата дават нешо като малък изпит да знаят дали си спал тия години и дипломата струва ли нещо.

 
  ...
преди: 6 месеца, 7 дни
hash: d963fce533
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Зависи от специалността, финансовия ти статус и възможностите ти. Това, което твърди номер 1 е пълна глупост, ако станеш редовно ще го видиш. Аз завърших задочно и мога да твърдя, че знам много повече от 90% редовните студенти в моята специалност, защото те останаха и с висящи изпити година след като аз завърших от първата дата за държавен изпит. Ако имаш желание ще станеш добър специалист, в която и форма да запишеш, от теб зависи колко ще четеш и ще се упражняваш. Материалът за редовните е много по-лесно достъпен и им го дават наготово, затова е по-хубаво да си редовно. Проблемът е, че повечето редовни студенти се отпускат, не учат и накрая резултатите са лоши. Самите професори са ни казвали, че предпочитат задочни студенти, понеже те знаят за какво са в университета. Но да, на задочните им е много по-трудно, защото голяма час от образоването им е всъщност е самостоятелен труд. За реализацията не знам, нужни са знания несъмнено, но не мисля, че гледат в каква форма си учил, гледат само да имаш диплома.

 
  ...
преди: 6 месеца, 6 дни
hash: 25f12227e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Авторке, ако говорим за усвояването на материята - по принцип е по-добре да се учи редовно, защото се учи по-подробно и постепенно, и има достатъчно време да усвоиш добре материала. Има и консултации...

Аз съм учил и задочно и редовно, и смятам, че редовното е много по-добре! В задочното ти наблъкват материала за 10 дена и върви се оправяй! Ако нещо не си доразбрала, така си и отива, трябва после да търсиш и ровичкаш в интернет, за да го разбереш.

Но така или иначе имай предид друго важно нещо:

Унито ти дава само 10-15% от нужните знания в дадената област!
Останалото трябва да надградиш сама!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker