Как става освобождаването от физическо възпитание и спорт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121358)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Как става освобождаването от физическо възпитание и спорт
преди: 5 месеца, 24 дни, прочетена 739 пъти
Здравейте! Имам син на 10 години. В училище се справя добре с почти всички предмети освен с физическото. Няколко пъти ми е казвал, че не иска да ходи на училище заради този предмет. Имат физическо четири пъти в седмицата. Не е дебел. Децата му се подигравали. Имало е случаи когато отказва да ходи на училище когато имат изпит да бягат, скачат или хвърлят топка. Помоли ме да намеря начин да го освободя от този предмет. Интересува ме как става това. Чувала съм, че трябвали трима лекари, които да са на мнение, че детето не трябва да кара физическо. Но той няма болести здрав е. Не знам дали ще има лекари които да се съгласят да дадат документ за цяла година на здраво дете. Моля без обиди. Извинявам се ако има правописни грешки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 23 дни
hash: f325851834
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Аз бях освободена от физическо, но поради здравословни проблеми, а то от 8ми клас до 12ти клас. На комисия давах епикризите ми и те ми даваха бележка, която давах на директора. По скоро майка ми ходеше. В дипломата ми няма също оценка по физическо. В университета сега също съм освободена. Първи и втори курс един семеен приятел ми даде една бележка, която я занесох на лекаря в залата ни в университета по спорт и той я подписа. След това я представих пред преподавателя ми по спорт. Но сега от трети курс нямаме физическо и тази мъка с тия бележки вече спря. Мога да поразпитам точно къде и какво се носи и да върна пак отговор, но ме съмнява някъде някой да може да освободи дете напълно здраво от физическо. Радвайте се на това. Когато бях малка физическото ми беше любимият предмет. Сега си спомних, че една позната се беше освободила с бележка от личния лекар по физическо във втория семестър в университета и в бележката пишеше нещо за проблеми с очите.
Защо му се подиграват? Не може да бяга, да скача, да рита топка? Говорете с директор, с преподавател, с класен. Щом не е дебел, къде е проблема? Ние като бяхме малки също имахме в класа едно момче, което беше дебело и всичко по физическо го правеше много смешно. Доста подигравки изяде от наша страна, но тогава не го намирахме за грубо, а за смешно. Просто на някои деца не им върви спорта и обратното - на други от малки им върви. Макар че това е физическо и би трябвало на всеки да е интересно. Водете се по този цитат: “Ако на моето дете му върви математиката, а не му върви тениса, ще наема учител по математика”.
Ж20

 
  ...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: 35ee1c69d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Значи реши да платиш на лекари да го пишат болен, вместо да му наемеш тренер да го научи как да се справя добре?
Ако сега на 10г решиш да подкупиш лекари за фалшив документ, какво ще правиш следващите 9 години, до завършване на средно образование, ще продължиш да корумпираш лекари???

 
  ...
преди: 5 месеца, 22 дни
hash: 20d16dfc0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторке, съветът ми е да потърсиш детски психолог за разговори с детето, а също и лично ти да отидеш в училище и да кажеш няколко думи на точно онези съученици, които го тормозят. Ще видиш, че ще има полза. Освобождаването от предмет не е решение, защото детето ще свикне и после нещо друго като му е трудно.... схемата ще продължи, а така характер не се гради. Вместо да бяга от трудностите, нека се изправи срещу тях, не казвам да се бие с другите деца, а да се изправи ментално и емоционално срещу проблемите. И учителят по физическо - защо нищо не прави, да вземе да направи забележка на хулиганчетата, които го тормозят. Препоръчвам ти-лично да говориш и с децата, и с учителя, но не бъде много мекушава.
До н. 2-няма нужда да се страхуваш, че някой щял да корумпира лекарите, защото те са си КОРУМПИРАНИ от първи работен ден!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 22 дни
hash: 1d13bde91f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Вместо да подкупваш лекари, говори с учителя по физическо да дава на детето ти задачи, които му харесват. И за мен физическото беше кошмар и за това вместо да играя волейбол (ниска съм и беше пълен кошмар), на мен и на няколко приятелки ни даваха топка да си целим коша или ни даваха да правим някаква гимнастика или зимата дори да играем шах, защото в салона беше адски студено. Идеята на физическото е децата да се раздвижват, а не да покриват някакви тъпи нормативи (не сме в спортни училища все пак).

 
  ...
преди: 5 месеца, 16 дни
hash: 7e83f87b04
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Повярвай ми - освен ако детето не е подложено на силен тормоз от другите, при което трбява да се предприемат мерки, защото няма да е само в залата по физическо, за детето ти е далеч по-добре, да се "блъска" с това.

Нека да обясна - съвременната образователна система е така направена, че всеки които е малко по-последователен, не просто ще я завърши, ами ще има диплма с висока оценка. На практика, имаш гарантиран успех, стига да следва добре отъпкана пътека. Но в живот почти никгоа не е така. Ще срещне затруднения и как ще реагира, ако никога не е имало нещо трудно в живота? Много зле - ето как. Искаш, малко или мнгоо, да почнеш да каляваш волята в децата си. Спортът е перфектно нещо за това. Да е сред други деца, които не ивнаги са абсолто мили и добри - също! Изгражда характер. Искаш силен възрастен, нали? Никой не харесва 30 годишни страхливи дечица.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 25c9c19ea3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Поредната майка-орлица, която не осъзнава, че прави лоша услуга на детето си. Защото днес ще го освободиш от физическо, защото му е трудно, а утре какво? Ще подкупиш учител да му пише 3, защото не му върви някой предмет? После ще дадеш и подкуп за да го приемат да учи в желаната специалност... и накроя ще имаш 30 годишен некадърник, който ще е свикнал, че с пари и подкупи може да си реши всичките проблеми. А, честито!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 6bc055d2dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Не се губи на акъл и не се повеждай по неговия детски ум!

Поговори сериозно с него и го научи да се изправя срещу проблемите и да ги преодолява! Да се бори и да бъде мъж!

А не да го скатаваш и после да отгледаш мамино синче!

 
  ...
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: 65a41129a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Какви глупости говорите? Да бъдел "мъж'', да се изправял срещу трудностите.. Първо, момчето може да има вътрешни притеснения. Та то е на 10 години бе, хора.. Не четете ли, че му се подиграват?

Някой от вас изобщо имат ли си на представа какво е да ти се подиграват в училище? Буквално може да унищожи психиката на едно 10-годишно дете. Не сте видяли колко невъзпитани деца има днешно време в училище и как се държат спрямо други деца?

Спрете да сте толкова съдителни към другите, нито живеете живота на тази майка и дете, нито знаете историята им. Може да има много причини едно ДЕТЕ да се чувства така и вие, големите ''мъжаги'', няма как да знаете как се чуства това момче.

 
  ...
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: 5a5dcc0a03
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Авторке, ти сама си го написала как става освобождаването от физическо. Държа да подчертая, че НЕ Е (или поне не и в общия случай) свързано с някаква корупция, особено ако си по-близка с личната лекарка. А ако не си, просто поговори човешки с нея, идея си нямаш колко всъщност е разпространена тая практика.
Не случайно говоря за ЛЛ в женски род, щото ако сте сглупили да имате за джи пи мъж, моя съвет е един единствен - сменяйте го, колкото и да го хвалят бабичките. Медицинското за физическо на детето ще ви е най-малкия проблем.
Учих в хуманитарна гимназия, момчетата бяхме малко и ВСИЧКИ го играехме тарикати и бяхме освободени по тая процедура, с изключение на тези, които наистина бяха запалени по спорта. При нас това бяха буквално 2-3 човека от клас. Пак завършихме и станаха хора от нас. В училището простотиите са много и трябва да се спестява, това което може, още повече че детето се комплексира.
Спомените ми са от преди 20-ина години, но не вярвам нещо да се е променило. Не съм чул тая тема да е станала медийно интересна за щастие.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker