Провалих се на теста по езикова култура. Сега какво? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121465)
 Любов и изневяра (29775)
 Секс и интимност (14397)
 Тинейджърски (21912)
 Семейство (6485)
 Здраве (9616)
 Спорт и красота (4711)
 На работното място (3191)
 Образование (7316)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18594)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Провалих се на теста по езикова култура. Сега какво?
преди: 5 месеца, 24 дни, прочетена 443 пъти
2. 50. Днес най-добрата ми приятелка ми се обади и ме попита "2. 50 тройка ли е? " и аз казах не. Не е. Питах я защо и тя каза "Защото и двете имаме двойки. " след което казах "Какво? Сигурна ли си че имам 2? Няма начин, теста беше лесен. " и тя каза че е сигурна и ми прати оценките.

Имам 2. 50 по езикова култура. Първа година ми е, първа оценка ми е. Що за учителка ще съм като съм такъв провал? Това бяха лесни неща. Защо съм толкова проста? Как съм си взела матурите като съм толкова тъпа? Това е БЪЛГАРСКИ, моя роден език. Чувствам се като провал. Аз съм провал. Аз съм едно нищожество което финансово товари родителите си.

Заклевам се, като правихме упражнения имах най-много 2 грешки. Как така имам двойка? Всъщност ми е ясно как имам двойка. Още от както пандемията в 9 клас започна се омързеливих. Дума ли е това? Не знам, няма да се учудя ако не е. Беден ми е речника, явно обърках професията, но на учителите им вдигнаха заплатите, работих в складовете за 1000лв и само ми се съсипа психиката за два сезона, не искам това да е целият ми живот, но ето ме. Двойка по езикова култра. Разочарована съм от себе си. Казах на майка, то пред нея разбрах. Тя не звучеше разочарована, успокояваше ме. Не заслужавам и грам съжаление. Що за българка съм? По английски винаги съм имала петици, по български винаги съм била близо до 5, но най-много съм изкарвала 4. Ясно, английският няма толкова сложности колкото българския. Българския 100 правила и още 200 изключения.

Само да вметна че в университета по различен начин се оценява. Не знам дали във всеки университет е така, но тук отнемат 0. 3 точки на грешка или ако сме пропуснали нещо. Не знам дали по всички предмети ще сме така, дано не.

Въобще чудя се дали има смисъл да продължавам? Все пак това са парите на нашите. Ако ще се провалям не искам да губя времето и парите на нашите. Един семестър е 1400лв, а мама взима 1000лв на месец, баба взима 813лв пенсия, баща ми едва ми праща издръжка 300лв, иначе изкарва 2000лв. Не искам и да се бъхтя, да работя тежка работа и на среща управителя да ми крещи че това не съм направила като хората, онова не съм довършила като ми е дал 100 задачи, а ако стана сервитьорка ще ме гаврят 12 часа за 1200лв. Не искам цял живот да страдам така, та аз ще се самоубия ако така ми е писано, психически не бих свикнала, поне за 2-4 месеца може. Затова реших и да уча. Не искам да съм като мама. Но съм провал.

Проблемът ми е че не знам как да уча. Как си оцеляла цели 12 години се питате, знам. Е, учила съм. Обаче как учих? Чета нещо 10 пъти, наизустявам го за теста или изпитването, след това вече не ми е в главата. Така е било цели 12 години, но в университета няма да ми се размине. А и както не уча.. Нямам и мотивация, нито дисциплина. За сметка на това че не уча много вкъщи гледам поне по време на лекциите да слушам, да пиша и да се вниквам в това което казва лекторката. Но няма да оцелея така. Как да уча в университета? Как да предотвратя бъдещи провали като този?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 24 дни
hash: 9feef11f4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Ами щом не иска да си като майка ти и да работиш много и гадна работа за малко пари, се стягай и учи, няма друг измислен начин. Сега неприятното е, че по езикова култура трудно можеш да седнеш и да го научиш, защото това се постига с дългосрочно четене, не с еднократно сядане, запаметяване и после забравяне. Трябва да четеш системно и постепенно се натрупва обща култура на изразяване и писане.

 
  ...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: 111992b51c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   От авторката: Днес въпреки че бях осбободена от лекциите по английски език реших да отида, все пак щях да видя други колеги които имат двойки. От 20 човека, 9 имаме двойки(тези които са задочно са 220). Разбрах как е оценявала.

-0. 3 точки на грешка и пропуска И(да има и още една уловка) средната оценка на двете упражнения които правихме. Демек ако на едното имам 2, а на другото 3... Еми, двойка си е. Имам 2. 50 и явно на едното бая съм се изложила, на другото не толкова. Също разбрах че тези оценки за щастие няма да ни ги пишат(супер, поне първата ми оценка в студентската книжка няма да е двойка и то по езикова култура, срамота)... Дано и на изпита не е така, защото това ако беше в училище щях поне или 3, или 4 да имам(в училище правиха тестовете лесни защото съучениците ми бяха неграмотни, а госпожата не искаше да пише двойки от горе до долу)... Сега даже ми е гадно че няма да ни върнат тестовете за да си видим грешките, но такава ни е образователната система...

 
  ...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: 284a89cb4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Момиче пишеш грамотно.
Съветвам те да не си губиш времето и да учиш задочно и да работиш. Независима ще си. От това образование нама смисъл, само загуби на време и пари, да учи пак задочно и се развивай в посоката, която искаш четейки допълтителна литература.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: 48fe03de8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Нека това те мотивира да се стегнеш и да полагаш повече усилия в четенето. Чети и книги, за да си обогатиш речника. Сега е момента да инвестираш в себе си. Ни се предавай, чети, щото ако не- знаеш какво те чака. Успех!

 
  ...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: f5cd92095b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Кво е една двойка, аз колко двойки съм имал и са ме късали, все пак завърших първи в курса и сега помагам на докторанти да си пишат дисертации и т. н а още нямам 30г Не се отказвай, вече и за продавач искат бакалавър... горе главата :)

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 23 дни
hash: 5862c5cfa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Когато кандидатстваш за педагогическа специалност имаш предварителен изпит по говорни и комуникативни способности. Щом си го минала успешно, значи ставаш. От там на татък е важно да се стегнеш малко и да не губиш мотивация. В университета ще те късат още много, а щом си платиш последният семестър вероятно ще те зарежат на произвола на съдбата и ще вземеш диплома след няколко години ходене по мъките, но това е положението в България. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker