Варианти за следване на право - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121431)
 Любов и изневяра (29766)
 Секс и интимност (14392)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9613)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7313)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18589)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Варианти за следване на право
преди: 1 месец, 18 дни, прочетена 291 пъти
От доста време насам родителите ми (и двамата работят в юридическата сфера) ме натискат да уча право. Дори приятели в обкръжението ми твърдят, че ми се отдава. Няма да лъжа и на мен ми се иска. Уви съм много слаб ученик. 12 клас съм и дипломата ми се очертава да е в най - добрият случай непълно 5. По български и литература положението не е розово. Изтървал съм всички литературни произведения включени в матурата. Трудно бих вързал 5 за годината, докато на матурата имам възможност за по - висока оценка, ако седна да уча. За щастие по история съм отличник. Не вярвам, че има университет, който би приел посредствен ученик, дори да е с добри данни за юрист. Имам въпрос към запознатите по темата - какви са възможностите ми да уча право?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 18 дни
hash: 358794a825
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Зависи в кой университет. В су никакъв шанс, в НБУ най-вероятно ще те приемат, ако учиш по цял ден от тук нататък. Изпитът преди 2 години беше по 10 въпроса от всички предмети, беше и онлайн.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 6cd84ab6cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ако наистина имаш желанието да учиш право, то трябва да си изградиш навици за учене, които съответно липсват при теб. Кандидастването и приемането ще ги минеш, всички влизат вече в днешно време. Според мен си помисли много сериозно дали искаш да учиш точно тази специалност. Аз съм студент 1 курс по „Право“ и като такъв мога да ти дам съвети.
В училище бях отличник, дипломата ми беше 5. 80, а матурата 5. 00 съответно на всякъде бях приет. В твоят случай най-добре е да сядаш да учиш за матурата и да изкараш поне 5. 20 като оценка. Предполагам знаеш какво е балообразуването за тази специалност, така че няма смисъл да обяснявам. Ако изкараш тази оценка на матурата, безпроблемно ще те приемат на повечето места. Имаш около 2 месеца да научиш към 30 производения и граматични правила. Не е толкова сложно, колкото ви го втълпяват учителите.
Ако приемем, че не успееш да изкараш тази оценка и бала ти съответно е нисък. Отново имаш варианти- ВТУ, Варненския свободен, НБУ(не ти го препоръчвам, но е вариант, все пак трябва да имаш и финансови възможности за там).
Според мен трябва да помислиш много сериозно дали наистина искаш да учиш право. Съдейки по това, което си написал изграждам впечатлението, че нямаш огромно желание да учиш, а в правото се изизсква много четене и учене. Мога да ти дам пример с мен. Още от училище имах навици да уча и съответно не съм изпитвал трудности на контролни и тестове. Обаче в университета нещата са доста различни. Отново си уча редовно, но нещата са много обемни и е почти невъзможно да успееш да покриеш всичко. Затова повтарям, че трябва да се изградят навици за учене. Ще влезеш в някой ВУЗ със сигурност, но на първата сесия ще почнат да те късат, защото няма да си положил нужните усилия. Голяма част от моите колеги нямат желание да учат. Влезли са и си гледат кефа и ги мързи яко. Имам един приятел дето въобще не учи, но взе безпроблемно изпитите, защото се залепи за мен и аз от добра воля във всичко му помогнах, но сега осъзнавам, че не е било правилно, защото сега си мисли, че отново ще стане същото и ще мине между капките.
Щом имаш роднини в юридическата сфера те ще могат да ти помагат доста, но трябва сам да действаш.
Пожелавам ти успех на матурите и след това на кандидастването!

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: 775c193829
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Почти всякакви, вече университетите приемат и с 3. Друг е въпросът ще имаш ли реализация и дали ще печелиш добре. Там вече не е толкова до успех, а до връзки, но ти имаш посредством родителите, които могат да ти помогнат. Най-добре ако наистина ти се учи, учи в чужбина.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 17 дни
hash: c50e081604
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Всички сте се бутнали с т’ва право. Аман! С лопата да ринеш безработни и нереализирани юристи. Ти поне ще си наследствен юрист и ще имаш шанс.

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: cea9ec8d63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Всичко си зависи от теб, щом те влече тази работа, намери начин да осъществим желанието си.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: b743290881
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   От автора до 5: Те много може да са се хванали, защото си мислят, че е лесно, но жестоко се лъжат

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker