Защо момичетата имат по-висок успех в училище? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Защо момичетата имат по-висок успех в училище?
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 6092 пъти
Става въпрос в училището до средно образование включително (даже понякога и след това).

Защо се получава така. Ако сте ученици сметнете средните оценки в класа на момичетата и момчетата и ще видите, че на момичетата средно са по-високи с 0. 5-1. 0!

Нали уж мъжкия мозък тежи повече и е по-голям (и това не е просто защото по принцип мъжа е по-масивен, но и при пропорционални размери пак е по-голям).

И въпреки това, след завършване мъжете намират по-доходна работа, в сравнение с жените (в повечето случаи, не винаги! ).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: c51211f213
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Така е само в училищата. В университетите се набляга на лопгическото мислене и оценките на мъжете са по високи като цяло.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4debc14f3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защото повече учат. Ако едно момче започне да учи като едно момиче, това момче или ще надмине момичето, или ще запомня за по-малко време от момичето уроците си. Не се отчайвай и учи. По мое мнение момчетата са по-добри на практика, отколколкото на теория и затова си намират по-доходна работа. Заради, уменияна, не заради оценките.
~Кървава победа~

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6cbf7e1ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Виж, един човек не е умен, ако му тежи много мозъка. Нужно е само да се напънеш малко. Както каза Кървава победа, ние, момичетата, повече се напрягаме и повече учим, но след около 10 клас, спираме. В началното имах само шестици, а сега съм двойкарка.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ad1406c8f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ~Кървава победа~, много ти благодаря, че каза, че жените сме по-тъпи от мъжете, направо беше много мило, продължавай в същия дух.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 89dc12231a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   №2 е много прав. Училището е теория, а там жените са по-добри. Забележи, че по математика и физика момчетата са по-добри. Момичешките родители са по взискателни за оценка за разлика от момчешките. Децата до 15 годишни се стараят да са одобрени от родителите си. Докато момчешки родител се радва на петица то момичешкият казва можеш повече, от там момчето се успокоява а момичето се старае.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f69c9165c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Защото повече учат, а и имат нужните социялна компетентност. В реалния живот обаче жените не са толкова амбициозни, а и живеем в мъжки свят. Мъжете се подкрепят един друг по високите етажи на властта.
Жените губят и доста време в бременност и майчинство. За тях семейството е по-важно и успехът има друга дефиниция - да ти е здраво семейството, да са ти възпитани децата, да ти е подреден дома, да ти е здрав брака, да си се погрижила за болни и стари...
Всичко това изисква много време и усилия, енергия и компромиси, докато мъжете имат това време за кариера.
Жените наваксват, но ще минат години. А и защо ни са два пола, ако бяхме еднакви?
Кой ще се грижи за болни, слаби, за деца, кой ще работи като учителка, мед. сестра, ако не са жените?

В училище житейската ситуация на момичета и момчета е сходна и момичетата са по-добри, но после нещата се променят.
Женският мозък е по-ефективен, защото и двете мозъчни половини са еднакво добре развити, както и мозъчната кора като цяло, връзките между тях. Развити са центровете за говор, езици, социална компетентност. Жените могат да изпитват емпатия, докато на много мъже това им е трурдно. (вие да сте видяли армия от жени, които да се разфасоват една друга? Терористите-мъже са правилото, рядко жени, и то винаги вдовици и сираци. )
Мъжкият мозък е по-голям, защото мъжете имат повече мускули, които трябва да ръководят. При тях са развити центровете за ориентиране в пространството - затова са и много добри в математика, физика и точните науки. Жените са силни по всички предмети, свързани с езикова, социялна компетентност.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b7652a7b1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всичко зависи от човека, а не от пола. И за едно нещо не съм съгласен с жените, когато се отнася за работа или умствена дейност са наравно с мъжете, еманципират се и даже казват, че са по-силни и умни от мъжете, но когато става дума за бой казвате, че сте нежни и мъж, който бие жена е отвратителен. Правилно, жена изобщо не трябва да се удря, това е грях, но жените не са повече от мъжете. Мъжете издържат на работа и не мрънкат, а по знания зависи само от човека! И жени, не ставайте двулични!

Ian_the fucker

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4aa846f5d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Авторе научно доказано е, че мъжа има по-голям и тежък мозък, да ама също така научно е доказано и, че няма значение размера на мозъка а умствената дейност, която извършва.

Успеха на момичетата е по-висок, защото често сме си самовлюбени (да, да, ) и искаме да влезем в най-елитните гимназии, в най-добрите университети. Поставяме си цели, понеже от малки ни втълпяват, че мъж може и камъни да носи, ама нали... пълни простотии, понеже за мен половете са равни.

Пък и всичко си зависи от самият човек. В класа ми с 1 момче учим по напълно един начин, четем по равно пъти, рядко се случва някъде да се срича, следователно оценките ни са равни. А за това, че мъжете изкарват по-високи заплати-
- Физически те са по-силни. Самата им мускулатура е такава. Също така са издръжливи, не мрънкат и някога бяха наистина добре уверени в себе си.

Та ти не ми се лепвай за големината на мозъка, защото фактически и гръдният им кош е по-широк, ама нямат цици нали?
Зу-За

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1acd03d7d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ами помислете как са живели хората десетки хилядолетия наред и ще си отговорите на въпроса. Последните стотина години не ги броим.

Жените са стояли в пещерите, а по-късно в къщите, готвели са, гледали са децата, разказвали са им приказки, а помежду си - клюки. Всичко това предполага развитието на стабилна памет - къде се намира всяко едно нещо в къщи, какво трябва да се направи когато детето е настинало, рецепти за това и онова, пикантните истории на този и онзи. Тук място за мислене много няма. Съответно и то не се е развило, асе е развила паметта.

Мъжете пък са ходели на лов, където трябва да мислиш стратегии и тактики, индивидуални и колективни, как да надхитриш дивеча - какви капани и къде да поставиш, какви оръжия да използваш, пък и да ги измислиш тези оръжия и капани. Строяли са сгради и съоръжения - бентове, укрепления, складове, което пък изисква познаване на законите на природата и материалите. Архитектурна и хидроинженерна мисъл, ако щете. Ръководели са социалния живот, обществените отношения. Вземали са отговорни решения за войни и битки... Всичко това предполага развитието на мислене, хитрост, прогнозиране и т. н. Тук подробната памет е на заден план.

И сега - всички знаем в училище на какво се държи най-много, особено в началните класове, където трябва да се учат букви, правила, да се наизустяват стихотворения и уроци. Момичетата бият убедително. Вижте обаче участниците в средношколските олимпиади по математика и точните науки, където трябва да се демонстрира не толкова запаметяване на разни факти, но и мислене - там съотношението между половете по успех е точно обратното.

Сега - възможно е най-мислещото момиче да е по-добро в това отношение от 90% от момчетата, както е и възможно най-паметливото момче да скрива шайбата на 90% от момичетата. Говорим обаче по принцип - в общия случай.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 72480fd5b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Момичетата учат повече като време, но и зубрят 99% нямат логическо мислене, докато момчетата си обясняват нещата и така ги помнят. Но, тъпото на нашата образователна система е, че се оценява назубреното, а не разбраното. И да отделно, ако сравним не оценки, а общата култура на двата пола мъжете бият с доста по-голям процент :) тва е факт.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4debc14f3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До коментар 4: Мила, прочети и другите какво са написили и ще видиш, че всички са на моето мнение. А ти, с твоя коментар, само затвърждаваш тезата, защото не каза нищо смислено, освен, че безуспешно се опита да ме критикуваш. Защо не критикуваш всички коментиращи, а само мен? Така, като гледам, с изключение на теб, всички твърдим едно и също. Коментар 9 даде най-правилният отговор. Браво! Благодаря на коментар 5 за подкрепата и това с родителите, което си написал/а е вярно.
~Кървава победа~

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9857f9f3c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Добре, съгласен съм за това, че не е важна големината на мозъка, а гънките в него.

Стигнах до мнението, че повечето учители поставят оценките, не толкова заради знанията, а именно заради отношението към техния предмет. А момичетата по-добре общуват с учителите, задават повече въпроси от позицията на незнаещи – нещо, което момчетата не обичат. Това поведение на момичетата влияе и върху мнението на учителите за тях, които са по-благоприятно настроени към по-активните ученици.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 846c59808b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Момичетата се стараят повече и мислят в перспектива.. повечето. Докато момчетата се развиват по-бавно и понякога дори и на 40 изобщо не стигат до мисъл за просперитет. Понеже, това е научно доказано, се дава повече шанс на мъжете. Аз ще кандидатствам с медицина тази година и ми трябва над 5, 50 за да вляза. Но ако едно момче изкара 3 е вътре... Не е честно, но се има предвид, че той ще се осъзнае и ще се вземе в ръце след като го приемат. Ще има по-доходна професия тъй като все още се смята, че един мъж трябва да издържа цялото семейство и да гради кариера цял живот. А пък за нас кариерата е до време, защото по някое време следва раждане, семейство и откъсване до някаква степен. Ето защо, мъжът трябва да е добре финансово и да му се дава шанс. Което определено не е честно- аз да уча теми от 3 години ден и нощ, а един познат да започне да учи преди 2 месеца и той да има повече шанс от мен...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4750a9b501
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Аз не искам да казвам нищо лошо срещу жените. И в двата пола има изключения. Погледнете кои са най-големите мозъци и изобретатели в човешката история до сега. Айнщайн, Франклин, Нютън, Едисон и тн. Аз лично не се сещам за една жена. По принцип мъжете са по умни, но оценките в училище не са дават само за ум, а и за труд.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 846c59808b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Номер 14, на жените по онова време се е гледало като на крави за разплот, а бащите им не са считали за нужно те да ходят на училище и да се образоват. Ето защо са нямали този шанс. Чела съм, че на жените, които са имали познания в науката, се е гледало като на вещици, които са получили знанието си от Дявола (не съм сигурна за достоверността на това, но го вярвам). Също, има много жени писалелки, които през Средновековието са се подписвали с мъжки имена, за да може да имат шанс някой изобщо да обърне внимание на творбите им. С риск да ме помислиш за феминистка ще кажа, че има спор в науката дали жената на Айнщайн не е измислила Теорията за относителността и той да я е откраднал. Което също вярвам, имайки предвид, че Албърт се е смятал за изключително слаб ученик, даже за бавно развиващ се в детството. А като жена учен бих изтъкнала Мари Кюри, която за времето си има изключителни успехи.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ad1406c8f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   ~Кървава победа~, ти изобщо жена ли си? Защото ако си, нали се сещаш, че и себе си слагаш в числото на жените, които нямат логично мислене. :Д Аз съм ти била затвърждавала коментара? Защо, защото като съм жена, задължително не мога да мисля, по тая логика и ти не би трябвало да можеш.
Аз ако изобщо исках да се занимавам, щях да напиша нещо много по-различно. :Д Безуспешно атакуване... хаха, с трите реда, които съм написала, баш съм искала да кажа нещо кой знае какво.

П. П. Ясно ми е, че се мисли, че жените са по-глупави, както преди повечето хора са мислили, че съвсем за нищо не ставаме. И сигурно пак са били "прави". Хората били на твое мнение. :Д Това наистина доказва с гръм и трясък колко си права.... нали и ти си жена?

П. П. 2 Ако се захвана да споря с теб ще е ми отнеме повече време от колкото мога да си позволя, да не говорим, че с човек, който ме мисли за глупава защото съм жена, няма и какво да споря.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4750a9b501
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Номер 15, погледни получателите на нобелови награди за последните 50 години и виж колко са жени и колко са мъже. През този период възможностите за образование са горе долу еднакви за мъжете и жените. А това че жената на Айнщайн била измислила Теорията на относителноста е едно от най-феминистките изказвания което съм чувал. Накрая може и самия Айнщайн жена да го изкараш

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4debc14f3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   До 16 коментар: Физически съм от женски пол, но изцяло мисля като мъж. Така че не се слагам в купа с жените, а и не искам да спадам към тях. И ако не знаеш от всяко правило си има изключения и най-голямата грешка е всички да се слагат в един куп. Ти действаш на принципа "Моето гардже е най-хубаво". Не гледаш обективно на нещата. Просто защитаваш жените, защото си жена. Не може така. Трябва да се гледа обективно на нещата. Доказано е, че между мозъка на мъжа и мозъка на жената има разлика. Оттам идва и разликата в мисленето. Всички мислят, че мъжете повече се реализират в живота, ама нали с мен ще се заяждаш, защото нямаш смелост да се заядеш с мъжете, защото знаеш, че с тях нямаш шанс.... все едно с мен имаш :D. В теб усещам и завист към по-умните от теб. Може би към мъжете? С това показваш и още едно негативно женско качество - зависттта. Голяма част от жените от завист не гледат реално на нещата и вместо да се съсредоточат върху себе си, върху собствената си кариера/учене, мислят как да навредят на някого. В повечето случаи на друга жена.

Може би това е и една от причините мъжете да си намират по-добра работа-липсата на завист и фокусирането върху професионалните умения. Сега, замисли се жена като се върне от работа какво прави?

Най-често домакинства. А мъжът през това време може да чете книга и да си разшири общата култура. Вярно, че по-често гледа телевизия или джитка на компютъра, но все пак...

Жените имат по-малко време за кариера, разбери го. А и паметта им е заета с готварски рецепти и тем подобни неща. И при толкова коментари срещу жените защо реши, че точно аз ще ги защитавам? Аз винаги гледам обективно на нещата, а не като теб. Съжалявам, че трябваше да прочетеш всичко това, но истината си е истина, дори, когато боли. Хайде сега, след като аз написах моите аргументи за това, че мъжете са по-реализиращият се пол, напиши ти твоите аргументи, че жените са по-реализиращият се пол. Ако не ги напишеш, всички, които следят темата ще подкрепят мен, а не теб. Всяко твърдение трябва да е подкрепено с аргументи. Чакам да видя твоите. А ако не си напишеш аргументите значи нямаш такива, което само затвърждава моето мнение. Давам ти шанс да ме убедиш в противното, а не да философстваш как може да мисля, че мъжете са по-реализиращият се пол.

П. С. Дори някоя жена да се развие в кариерата, забелязала ли си, че обикновенно е сама? Мъжете не обичат кариеристки, а топли жени. Които държат на половинката си повече отколкото на кариерата. Впрочем, мила, ти какво работиш?

~Кървава победа~

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0b40e25e59
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   В моя клас момичетата са по-умни. Имат по-високи оценки. Но се страхуват да отидат на някоа олимпиада. Защо? Защото усилията им няма да бъдат оценени, за разлика от мъжете. Може би именно за това жените не са толкова реализирани. Мъжете винаги се имат за нещо повече. А си нямат представа какво е да си жена. Цикъл, раждане, болка при растежа на гърдите, майчинство. Не стига това, но са ни удряли. Ако ни смятат за по-слаб пол тогава зощо ни удрят? Защото се страхуват от нас. Това са фактите.

-Гери-

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ac62785022
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   До номер 13. Това е общо взето насадено мнение от феминистките в началото на миналият век. Не може да има равенство, затова и межете се състезават с мъже, жените с жени. Пример мъжете се боксират с мъже на Олимпиадата... Сега ще отговориш да ама аз трябва да изкарам 5. 50, а онзи зевзек с 3 влезе. Общо взето това се прави с цел да не бъдат феминизирани дадени профисии. То не че пак няма феминизация в медицината, но ако въведат равество при момчетата и при девойките, ще влезат по едно две момчета на випуск. Пък и в последствие ще видиш, че мъжете в професионален план ще върват по-добре. Но още си много малка за да го разбереш. Отделно и точно в момента, в който дадена жена трябва да почне да развива дадена кариера, тя трябва да ражда, да гледа бебе и т. н.
За това мъжете дръпват още повече. Но както казах ще научиш това първо в университета, а окончателно ще го осъзнаеш като станеш 32-33 годишна.

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: de968675a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Стана ми интересно, че повечето смятате, че една жена не може да се реализира в дадена професия защото по-късно щяла да стане майка! Добре но аз смятам, че едното не пречи на другото. Смисъл, самата бременност пречи само около 2-3 месеца, а след като се роди спокойно може да се наеме детегледачка, дойка, готови детски храни и тн. В наше време една жена може, а и трябва за прави 100 неща едновременно за да се чувства доволна и самостоятелна! А това, че на повечето жени не им се иска да са самостоятелни (да не зависят от съпрузите си) е друг въпрос!

(И да вметна, че детегледачите и особено дойките са си професии, които само жена може да изпълнява :) )

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 5be62e2413
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Дрън, дрън, ~Кървава победа~...
Няма значение от кой пол си. Искаш ли нещо, трудиш ли се, всичко става! И мъжа ти ще се радва на успеха ти, и жена ти ще се радва на постиженията ти.

Проблема е, че всички все още се придържат към тезите за манталитетните различия в половете. Не казвам, че съвсем ги няма, но чак пък толкова...

Както има мъже, които обичат да готвят (да пекат сладкиши са тези, които аз познавам), така има и жени, които като се върнат вечер от работа, предпочитат да седнат пред телевизора с някоя книга (философски и хоръри четат въпросните дами) и неизмитите чиниите винаги остават за утре на обяд :D

 
  ...
преди: 11 години, 22 дни
hash: 075f19a100
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Мога да ти кажа от личен опит, че почти всички момчета в моя клас са отличници. Ето ти пример:
Аз съм със среден успех за годината 5. 87, а момичето с най-висок среден успех от нашия клас е 4. 62, а аз уча по 15 минути. Направи си сметката. Нужно е малко напъване и ще си супер

 
  ...
преди: 11 години, 14 дни
hash: c8be2856d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Най-добрите готвачи са мъже! Колкото и странно да звучи, най-добрите гинеколози също са мъже. Момичетата обикновено имат по-висок успех в у-ще, защото се стараят повече. Момчетата не учат толкова, но със сигурност биха изкарвали добри оценки, ако искаха! Не казвам, че жените са глупави, не си правете грешни изводи! Просто мъжът е създаден за да изхранва семейството, а жената - да отгледа и възпита децата, както и да поддържа дома, да помага с каквото може на мъжа си... мъже и жени, радвайте се един на друг, не се състезавайте помежду си!
Хубав ден :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 7b40e9357f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Не разбирам защо момичетата да не са добри в точните науки? Аз съм момиче на 17 и откакто започнах да уча физика не помня да съм имала проблем снея. Даже ми е хоби. Когато бях на 15 и нашите ме попитали какъв подарък бих харесала казах "летящият цирк на физиката" от тогава на сам вече имам цял рафт с книги по физика. И знаете ли защо защото я разбирам? ! Математиката е въпрос на тренинг. При математиката първо заучаваш основни задачи след което решаваш останалите на базата на основните. И за тези, които казват че поголемия мозък=по умен ами Алберт Айнщайн е имал мозък по-малък от нормалния. По въпроса защо жените имат по-ниски доходи ами просто е нашето общество е пълно с предразсъдъци и работодателя се възпоулзва от това за да спести някой лев от заплатата.
Даю

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 36b8b38854
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Ок хора мъже жени няма значение вие мъжете ся ще си кажете гледай я тая не знае мястото. Ако учиш не зависимо мъж ли си жена ли си ще успееш. Мъжете нямат чак пък толкова доходи наще си поделят работата майка прокурор а тате беше в мвр и когато майка ми работа той готви пере простира. Тя също прави това, но е по-заета. Баща ми я уважава повече от дядо ми по майчина линия който мрази матриархата и е твърдо за патриархата.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 8fc3b0ccd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Пич, аз съм момче в математическа свръхелитна паралелка и изобщо и в по-долните паралелки, момчетата са по-добри. Всички момчета в класа ми(без трима-четирима) сме от най-добрите ученици поне по един-два предмет, а момичетата-не. Според мен, няма значение от кой пол си, по-умните при едни са момчетата, при други-момичетата! Затова, няма значение, дали си момче или момиче

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 671bf1c62a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Пич, ясно и ти не си внимавал в часовете по биология. Мъжкият мозък може и да е по-голям, но по-голям не значи по-умен. А колкото до въпросът ти защо момичетата имат по-високи оценки, ами в повечето случаи защото учат повече и са по-старателни. Иначе и при двата пола има и умни и глупави.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: e8d644da10
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Мъжкият мозък е малко по-голям, защото мъжете имат повече мускулна маса за ръководене - там им се използва мозъка.
Съществената разлика е в това, че мозачната кора на жените винаги е активна - т. е. и двете полукалба работят едновременно, докато при мъжете се сменят - ляво и дясно, което им дава предимства в ориентацията, а на жените в езиците, изказа като цяло.
Често ще ви се случи например жена да ви каже - завий наляво, мислейки дясно. Това не значи, че тя не различава ляво и дясн, а е шега на мозъка в този момент.
Има 2-10% жени, чиито мозък функционира като мъжки. Те са особено добри в математика и в ориентация и често ще ги видите като пилотки, кранистки или в други мъжки професии.
Жените имаме предимства в хуманитарните науки, в езиците и навякъде, където става дума за общуване, разбиране на друг човек - в маркетинг например и така нататък.
И въпреки всичко няма нищо, което човек да не може да научи и да компенсира с упражнения и дълга работа. Например при удър често се парализира едната част от лицето и тялото на засегнатия, но след месеци упражнения незасегнатите части на мозъка успяват да изземат тези функции и повечето хора се възстановяват на 80%.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 946f470aa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Ако искаш да си слаб(а) трябва всеки ден да се движиш и да ядеш плодове. Може и да използваш нутри булет.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker