IELTS - изпит - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

IELTS - изпит
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 7176 пъти
Здравейте!

Искам да попитам какво Ви е мнението за този изпит. Хора които са го карали и които мислят да го изкарат. Как е като сложност говорим не за бизнес английски, ами за по лесното ниво. Каква е тежестта му в света според Вас и дали ще продължава да навлиза? Ако изключим ЙЕЛТС кой друг изпит сте взимали? Тойфел? САТ? Кеймбридж? Дайте си мненията и препоръките + и - :)

Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: fcbfbedcec
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И на мен ми предстои изпит за ТОЙФЕЛ. Трябват ми 80 точки. Моля някой по-компетентен да каже това много ли е или дали е много трудно. Сега като за начало ще науча перфектно всичките времена защото съм ги позабравила и после мисля да ходя на уроци. Имам година и половина да се подготвя, ще успея ли?

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2ceaf0c68b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Взимала съм Първи и Втори сертификат на Кеймбридж със С, Тойфел с 96 и САТ с... по добре да не казвам :Д. Общо взето нямам представа на какво ниво е IELTS , но когато кандидатствах в САЩ трябваше да представя или Тойфел или него, тоест предполагам че са на едно ниво. Относно тежестта, Тойфел със сигурност го бие като популярност.

До номер 1, 80 точки не са никак много, напълно постижимо е, но зависи много на какво ниво го знаеш. Повярвай, само времената няма да ти стигнат. За година и половина курсът трябва да е адски интензивен за да те подготвят за 80 точки.

Иначе като цяло: Четенето е отврат, но се оцелява при повече съсредоточаване и взиране в монитора; слушането е яко, поне на мен ми беше доста лесно, все пак говорят американци и използват около 2000 думи само; говоренето е мега гадно, защото ти задават въпрос, за който никога не си мислил и ти дават 15 секунди да помислиш и 45 секунди да отговориш, да се обосновеш, че даже и примери да дадеш- пробвах и на бг, невъзможно е. Плюс това още най- малко 5ма човека правят спийкинг едновременно, пълна какафония, никаква изолация, и мислите не можеш да си чуеш, имах 20 точки от 30 (не е зле) ; писането- елементарно- приятна тема за есе и обобщаване на два текста. Общо взето това е.

Авторе, съжалявам че се отплеснах по Тойфел, но на него имам мноооого опит и нерви. Къде ще ходите да учите вие двамата/ двете?

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: fcbfbedcec
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ами аз съм се насочила към Скандинавските страни и Белгия и Холандия, та за там ми трябват толкова аз съм номер 1. А и ако може да попитам също ако някой знае аз съм с една година по-малка от останалите в класа и ще завърша на 17 години. Дали ще имам проблем тъй като по принцип се навършват 18 или 19 когато завършваш и си мисля да не ми кажат нещо от сорта, че не съм пълнолетна и т. н.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: cbd4822464
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   аз изкарах IELTS Academic с 8 от 9 на 18 години след 1 месец самоподготовка. На SAT имах 1100 ot 2400, пак за месец. Лично за мен, IELTS беше беше като летен бриз пред SAT, но все пак теста си е сериозен. TOEFL е Американски стандарт и ако ще се ходи в Щатите трябва да е с него, докато IELTS е признат в цяла Европа.
Като цяло, теста не е много труден. При подготовка трябва да се набляга на синонимен и фразиологичен речнци, слушане (ползват доста различни акценти от не-англо говорящи) и писане. Говоренето е по принцип 7-8 мин разговорно бла бла. В софия в Британския консулат има хубави книги за самоподготовка, има и центрове за професионални курсове. Не е никаква болка за умиране, но човек трябва да е спокоен и с желание да подхожда към нещата:)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 944622a63f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Аз искам да изкарам ЙЕЛТС просто заради сертификата. Като по малка много ходех по уроци, но спрях точно преди първи сертификат на Кеймбридж. Мислех да се готвя за него, докато не ми хрумна идеята за Канада, зачетох се за изпита ЙЕЛТС и затова реших, че по темпото на навлизане и зачитането му на пазара на труда, няма да е зле да натисна малко и да го изкарам. Друго си е да си с документ все пак. Предвид факта че го приемат в ЕВРОПА, САЩ и Австралия и Нова Зеландия, реших да го изкарам. За Британското посолство четох че книгите от библиотеката са подарени на СУ английска филология. Но по мрежата могат да се намерят качени.
Автора

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: cc469e54b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За подготовката за IELTS в София има няколко фирми, които са наистина добри. Защото за да си добре подготвен, не е достатъчно само да пишеш и да четеш материали, а да имаш и добре подготвени и адекватни преподаватели.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7d30b184fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   IELTS е лесен изпит, ако имаш нивото, нужно за теста - C1. Трябва много внимателно да прегледаш всички section-и - Reading, Listening, Writing and Speaking. Може да имаш проблеми с четенето, защото има много капани. Не пренебрегвай изпита. Да, сравнително по-лесен е дори от TOEFL, да не говорим за САТ. Аз се явих миналата година и изкарах 7. 5 Overall - 8. 5 Reading, 8. 0 Listening, 7. 5 Speaking, 6. 0 Writinig. Всичко над 6. 0 доколкото знам е С1-С2 зависи колко точки имаш. IELTS НЕ Е бизнес английски. Разделя се на Academic и General. Academic се използва за кандидатстване в университети, а General за работа или емиграционни цели. Само IELTS съм взимал. Не ти препоръчвам TOEFL за Европа/ Азия/ Австралия, защото реномето му падна драстично след гафа в Пакистан (ако не се лъжа), където квесторите са подсказвали по време на изпита. Така че, дори вече и английските колежи/ университети НЕ приемат TOEFL от тази година. Имам една приятелка, която се яви на TOEFL и после трябваше да се явява на IELTS, защото не й приеха резултата от първия изпит. TOEFL е окей за САЩ. Но в най-скоро време може и те да не го приемат. Не ти препоръчвам TOEFL, като се има предвид, че IELTS е по-лесен, и защо трябва да си усложняваш живота? И двата изпита имат еднаква тежест на повечето места - IELTS определено бие TOEFL! Да не говорим, че вече с IELTS може да се влезе в много американски университети, разбира се заедно със САТ. Също така искам да отбележа, че в Канада (говоря за Британска Колумбия) може да влезеш само с IELTS без никакъв допълнителен изпит. В Интернет може да намериш много блог-ове за подготовка за IETLS, безплатни упражнения и т. н. Препоръчвам ти да започнеш ВЪЗМОЖНО най-скоро, защото тестът е сериозно изпитание. Дори и най-добрите биха се провалили, ако нямат достатъчно подготовка. Ще се нуждаеш от добър запас от думи. Прочети ВНИМАТЕЛНО всичко относно IELTS, защото всяка секция (четене, слушане, писане и говорене) са със специфични изисквания. Може да се запишеш за изпита чрез сайта на Британското консулство и не забравяй, че това трябва да стане месец преди желаната дата.
Ако все пак не искаш да държиш IELTS, който е със срок на валидност 2 години, бих ти препоръчал изпитите на Cambridge. Те са с доживотна валидност. Мисля, че не са толкова трудни, като се има предвид, че един мой познат изкара С2 изпита.

Гуд лък! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker