Търся си работа, но нямам диплома - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Търся си работа, но нямам диплома
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 17685 пъти
Здравейте! Може би ще прозвучи смешно, но съм на 20 години и все още нямам образование, защото имам един изпит по специалността която съм учил (дървообработване) и заради този изпит не мога да се ява на матурите. Там е работата, че моите родители нямат много пари и едвам едвам свързват двата края и много искам да им помагам финансово и си търся работа. До сега само на едно място съм подавал молба за работа, но така и не ми се обадиха. На други места не съм ходил да питам, защото като нямам диплома и си мисля, че само ще ми се изсмеят като отида някъде да питам за работа. И за това искам да попитам има ли някакъв вариант да си намеря работа без диплома?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 77906fe455
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Какво ти пречи да се стегнеш и да се явиш на този изпит и да си вземеш диплома? Дипломата за средно образование ще ти е нужна, почти навсякъде се изисква средно. А иначе към пътното може и да те огрее. Запиши се в бюрото по труда, ако има някаква програма за временна заетост може и да те вземат.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: b58804c48e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не навсякъде искат диплома. Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8a274fd6bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   има вариант да си намериш работа и без диплома но ще ениско квалифицирана и ниско платена
след като не работиш ЗАЩО НЕ УЧИШ И ДА СИ ВЗЕМЕШ ИЗПИТА? НАЛИ Е ЕДИН? почвай да учиш и се яви на матурите през септември!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: c1a1a58aa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   Не търси вариант как да намериш работа без диплома, а как да си вземеш изпита.

Извинявай, но хора с по две висши стоят без работа, а ти с основно...закъде си? Стягай се и си вземи изпита, после дипломата и се мятай да работиш.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 7caad1c349
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   ПИтай в тези фирми за мебели дето се правят по поръчка, ако ти се работи по специалността. Вземи си и изпита също.

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 116dd267ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Бармани, сервитьори, някой общ работни, помощник на някой в земеделието ( това не е най-добро, но е вариант). Работа трудно се намира, но пробвай.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: d0c2e4a408
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

7.   Така или иначе този изпит трябва да го вземеш! Без средно си за никъде и дори сега да си намериш работа - временно нещо. Трудно ще изкараш цял живот, опирайки се на основното си образование.
Тук са ти дали добри варианти за работа. Аз мога да ти препоръчвам да си хванеш едно автобусче/влакче до Слънчев бряг и да си потърсиш работа. Почти сигурно е, че ще те наемат, работодателите са много любезни и учтиви, няма да те изхвърлят, а и няма да те питат за образование (освен ако не искаш нещо особено). Квартирите в Слънчев (евтините) вървят към 5-10 лв на нощувка, така че не ти трябват много кинти. Отивай и питай на място. ;) А след летния сезон с малко опит зад гърба си, пак ще си търсиш работа ама не на морето... Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: af22afda24
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Стегни се и си вземи дипломата, ще съжаляваш след време. Номер 4 е прав/а. Иначе работа без диплома ще си намериш- някое магазинче, строителството, бензиностанции.... фирми за производство на мебели, както те посъветваха и преди това....

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 81ff20a3c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Вземай си изпита. Ако почнеш работа без диплома, като усещам какъв си малко мързеливичък, ще ти се услади да вземаш някакви пари и няма да имаш мотивация да си вземеш изпита. А с димплома ще вземаш много повече пари.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 1fffb2da8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

11.   До 4 - Веднага мога да ти кажа за къде е. Всъщност, това е един сериозен проблем, но не толкова на автора, а на хората със съветите. Аз не виждам какво толкова е станало, за да упрекваме такива хора. Един мой приятел си търсеше работа на място, където се очакваше, че ще чисти клетки на животни, а го попитаха с какво образование е, след което момчето казало, че с основно и получило поредица от недоверчиви погледи.. след това депресия, планове за самоубийство, а накрая и опит за такова! И всичко това защото ти трябвало образование за чистач в клетката на лъвовете. Голяма работа, че си отишъл да чистиш мръсните клетки с основно. със средно щяха да лъщят от чистота сигурно.. е няма такъв резон! :X
Една мутричка с какво образование е според вас? Купени дипломи и много пари, а в разсъжденията като първолак, но не му пука кой какво говори. каква е разликата между основното и средното? Аз не знам да има неграмотни с основно, нито да не могат да пишат. Половината България в момента е неграмотна, а размахва дипломи за средно, полувисше, висше и за какво? Ще вземеш някой по неспособен със средното, а този кадърния с основното го отпращат. И не мога да повярвам, че такива хора трябва да се третират като низши създания, а хората от средно нагоре като личности. За едно друго момче се сетих, което беше прекъснало учението в 8 клас - купи си диплома за средно, а сега си бачка за има няма 1000 лева. Такива хора могат да си имат една готина женичка, детенце и прилична работа. Едното ти е основоно, защо се казва основно? Това ти е основното, което ти е необходимо, а другото е за обществен престиж. Не държа някой да се съгласява с мен, но наистина е глупаво да игнорираме такива хора.

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 99f07224e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм също като теб на 19 години съм имам малко повечко изпита от теб.. Но в момента се намирам в град Варна и има работа дори не ти искат свидетелство за съдимост, медицинско и хем подобно.. Става само с лична карта говоря за работа като да седиш да продаваш на златни пясъци очила, сувенири, белио или в града има много автомивки там също не ти искат нищо освем лична карта.. Надявам се да съм ти помогнал до някаква степен (УСПЕХ)

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 0d86bebf3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Човече на всяка цена си вземи този изпит и средното образование. Колкото повече отлагаш толкова по-трудно ще става. Живота така ще те "поеме", че докато се усетиш ще ги докараш 30-40 годинки пък тогава да видиш колко ще ти е лесно? !? !? ! Владея един куп езици и какви ли не умения и компетенции имам ала дойде денят в който трябваше да платя за глупостта си да отлагам - на едно ниво да съм с цигани, които и името си не могат да напишат. Направо ми иде да се гръмна. Чудо направи, но поне средното си вземи. Успех

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: b0a7ec109b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   основно

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 54325f3caf
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

18.   Бе не ти трябва образование за да имаш работа, знаеш ли колко хора с висше образование са безработни, или работят ниско платена работа. Гледай да имаш някакъв занаят и желание за работа другото ще се нареди, казвам ти го като човек с основно образование взимащ заплата над 1000 лв (при това в Пловдив)! Успех!!!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: e4404c1fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Готви се и си вземи изпита, докато още можеш. За работата ще ти трябва, каквото и да ти обясняват по-горе. А и не искаш цял живот да работиш като нискоквалифицирано животно, което разнася тежести насам-натам или си рискува живота по строежите, нали? Не казвам, че такива хора са животни, а че работодателите ги третират буквално като волове... изцеждат ги, докато не се съсипят накрая.
18, 1000 лв. не са много пари, така че не го давай като пример.

Финансовите възможности на родителите ти нямат отношение към изпита - сигурна съм, че е безплатен. Ако по време на самия изпит обясниш защо ти е да го вземеш и им разкажеш какво те мотивира, ще те пуснат поне с тройка. Матурите също ще ги издържиш, ще си избереш предмети, които са ти по-лесни и ще получиш диплома.

Лесно ще си намериш работа като мебелист. Ако живееш в голям град, можеш да пуснеш обява, че сглобяваш мебели (ако можеш да го правиш - не съм 100% наясно какво са ви учили в гимназията) и да си докарваш доходи, помагайки на хора, които са си купили нови мебели, но не могат да си ги сглобят. Има много магазини, които не предлагат такава услуга и ти можеш да вземеш техните клиенти.

Желая ти успех!

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 6ab5a854fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

20.   Здравейте, аз съм Целизия и съм на 18 години.
Ще прозвучи гадно, но съм без образувание и си търся работа. Учила съм до 9-ти клас. Възможно ли е да ми се намери работа :)?

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: e268ac1e5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Аз съм 7 клас, и съм много слаб, особено по математика и география. Не мисля, че човек трябва да се съди, по това какво образование има. Правете разлика, между умните хора, и хората, които имат добри оценки. Аз не знам дали ще мина 7 клас, но лично аз имам познания (макар и малки) по компютрите. И да не взема и основно, пак мога да имам добра работа. Щом го можеш, няма значение какво образование имаш. Аз съм грамотен, мога да смятам, какво друго ми трябва?

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 8711cb08bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

22.   21, представи си евентуален работодател, пред когото се явявате на работа ти и още 1 човек със средно образование. Защо според теб трябва да наемат точно теб, а не другия? какви други качества имаш? малки познания по компютри има всеки на днешно време, далеч не е достатъчно. по-добре се стегни и учи, особено пък с географията не виждам какъв ти е проблемът, освен мързел.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 69f1c7ce97
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Аз имам средно специално образование с професия, но не се чувствам нещо повече, от човек с основно образование или пък без никакво образование.
На 19 години съм, имам занаят, но никой не ме взима на работа.
Днешните работодатели не знаят какво искат, когато си млад и неопитен ти казват - Нямаш опит, не си подходящ, а на хората с много опит казват - Ти имаш опит, обаче си стар и няма да имаш енергията да работиш, така както ще работи млад. Тоест - с образование или без, млад или стар, ако не си връзкар в България, нямаш шансове за нищо. Много е жалко :((

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: e9eedb0d68
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Здравейте интересува ме как мога да взема диплома за средно, на вечерно ли е по добре или да я купя и това с обявите за дипломи има много измамници не ми се вижда сериозно какво ще ме посъветваха. спешно ми е

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker