Моите колеги - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Моите колеги
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 1833 пъти
Здравейте, имам едни колеги, които ме обвиняват, че ги провалям на изпитите. Аз уча много, те почти нищо не поглеждат. Все от мен очакват на изпитите да им помагам. Е, помагам им, но те вече прекаляват. Не мога да им напиша целия изпит. В сряда преди ваканцията имахме изпит и те закъсняха с половин час, аз си бях изключила телефона, защото асистентът каза да ги изключим. Изпитът беше от 4 след обяд, те ми звънят в 4 и 30(часа видях като си включих телефона, имаше съобщение, че той ме е търсил в 4 и 30) и телефонът беше изключен и сега ми се сърдят, че не съм им вдигнала, за да им кажа къде сме. Аз не им вдигнах, защото телефонът ми беше изключен и сега викат, че аз съм ги провалила.

На другите изпити като изкарам висока оценка, а те имат ниски оценки пак ме обвиняват мен. А аз през цялото време им казвам да учат. Да не говорим, че миналата година благодарение на мен преминаха в по - горен курс. Защото аз им уговарях изпитите с молба до декана, смисъл че аз говорих с преподавателите дали и кога може да ги изпитат и след ликвидацията с разрешение на декана. Чудя се и се мая къде точно е вината ми, че те нямат високи оценки. Не мога да уча цяла година и накрая да напиша техния изпит и аз да имам ниска оценка, защото няма да ми стигне времето. Вие какво мислите по въпроса? Каква е връзката между мен и ниските им оценки? навсякъде разправят, че аз съм ги провалила. А аз даже не шляех с тях по улиците, защото учих. Моля модераторите да публикуват историята ми, защото проблемът е сериозен. Как да постъпя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8566aa1fb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз не виждам ти да имаш проблем, проблемът си е на твоите колеги. Теглиш им една дълга и напоителна и им казваш да си гледат работата, не е твой дълг да ги хрантутиш, всички ще ти го кажат това, не знам защо изпитваш някаква вина или въобще защо се чудиш и маеш. Приела си ролята на жертва и затова те се гаврят с теб, просто им го позволяваш. Много добре знаят, че сами са си виновни, ама друго си е да си измият ръцете с някой друг, само сиктеросването им е оправията в твоя случай. Нали не са хляба и солта в живота ти, имаш си приятели, роднини, тези не са ти никакви, след като завършите, ще ги забравиш дори. Айде успех:)
М, 34

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e2266784ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами просто си учи и не обръщай внимание на тези колеги. Това са използвачи, за които ти си златна мина. Естествено, че ще бъдеш винаги виновна, докато не завършат с решаващата ти помощ. И после няма да те познават дори, ще те захвърлят като парцал. Затова, вдигни глава и си гледай учението. Няма смисъл да си задаваш този въпрос - защо не учат. Ами защото ги мързи и разчитат на такива като теб, затова. Не ставай салфетка в ръцете им, само за да ти обърнат малко внимание. То не е от сърце. Потърси други хора, друга компания и стани известна с това, че никога не даваш да се преписва. Ще свикнат! Аз направих точно това, когато бях студентка и такива лепкави мързеливци мноого бързичко се отлепиха от мен и повече не ги видях. Затова пък, край мен останаха качествени хора, с които поддържам връзка и днес.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 4fd6da24bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ха-ха-ха! Скъпа, а я си представи сега, че същите тези, на които си помагала, утре ще работят наравно с теб в някой офис, може и някой от тях да ти е шеф, и ти, и те ще си имат дечица, които ще трябва да изхранват- и ти вместо да имаш повече приходи за теб и семейството ти, защото се трудиш повече, ще си на същото дередже като тях.
Ти си плюеш върху труда, те може да са мързеливи, но ти си глупавата, поне да ти плащаха за услугата, която им вършиш. Ти нямаш самоуважение. И не става въпрос за това, че ние хората не трябва да сме егоисти- разбира се, че се помага на другите, но се помага, когато другият човек се нуждае от помощ не защото го мързи да гледа, а защото е неспособен сам да се справи, въпреки че се опитва. Тоест има разлика от помощ до помощ.
Какви са тези нагли същества, и същевременно какви са тези заблудени същества като теб? Много се радвам, че не уча в Бг, ама много.
А за справянето с тези хора, осъзнай се, и понеже те са някакви нагли и безмозъчни хора, които очевидно по най-нелепия начин те карат ти да се чувстваш гузна, ги постави на място следващия път като ти кажат нещо, но ти най-вероятно си нямаш и на представа как да ги поставиш щом изобщо си позволила такава гавра. Пък и кой знае какви са хората, сигурно са някои откачалки, които може и да те заплашат нещо, ако им повишиш тон, не знам в каква реалност живееш, но това със сигурност не е това, което желаеш. Интелигентността не е само това да разбираш материала и да се справяш с учението, интелигентността е комуникацията с другите, личното самоуважение и самооценка....

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 2b9d7ff5d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дето казват хората-намерило, та премерило. Ами утре като почнат работа пак така им изкарвай и заплатите. А, да не забравиш и децата им да отглеждаш.
А бе момиче, ти подиграваш ли ни се? Предполага се, че щом си студентка имаш поне малко акъл в главата си за нещата.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 406cb6fa45
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Вината ти се изразява в това, че лошо си ги научила!
Защо го правиш? !! Тези същите индивиди, след завършването ще се пишат за висшисти. Това не трябва да е така, нека си го заслужат, защото заради ей такива паразитчета си пати обществото. Спри да ги лансираш!

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c7a63614ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Това не ми прозвуча като споделена история, а като споделена откровена, циганска, самодоволна хвалба... , видите ли, те са прости, а аз съм умна и ги нося на гърба си.
Чудно ми е, преди години, аз като съм нямала такава способна колежка, как насмогнах да се дипломирам... Пълна мистерия.
Моето момиче, видно е, че искаш да се изтъкнеш, но знаеш старата поговорка - "други да те хвалят - сам не се хвали", а ти именно второто си направила, което е смешно, жалко и звучи несериозно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 7af34331b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз имам подобна ситуация, но мен другите въобще ама въобще не ме интересуват :) Да приятелчета са ми, но аз ко съм виновен, че не сядат да учат като мен, вярно е, че гледат на мен като зубър, но важното е, че аз гледам на тях като на идиоти и са си такива де.. :) Като цяло да не ти пука, всеки е отишал да искара висше образование, те си плащат семестрите! Когато те започнат да ти плащат семестъра и ти дават пари на ръка, тогава им помагай, но иначе да не ти пука, същите хора един ден ще станат и те работници, работодатели, тогава ще ти е едно тъпо, че си им помагала, така, че остави ги! ДА НЕ ТЕ ИНТЕРЕСУВА, ВАЖНО Е ТИ КАКВО ПОСТИГАШ ЗА СВОЯ СМЕТКА...! това е да не ти пука, щом има глупави хора нека има, ти от тях можеш единствено кариера да си направиш!! това е... пак казвам да не ти пука :) нека ако искат и да те обиждат и да те мразят, това е техен проблем!!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 67521a4bef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Въобще не се занимавай с тях и не се чувствай длъжна. Остави ги да пропаднат. Защо ги измъкваш от калта непрекъснато. Те заслужили ли са си оценките въобще тия мързеливци. Утре ще се перят, че имат висше образование, ама как са го изкарали-те си знаят. Може и началници да ти станат, ако са по-оперени и нахални и се сдушат с точните хора, а ти която си полагала усилия и си им помагала, ще те подминават като малка гара и ще ти се подиграват, че толкова ти е бил акъла да им помагаш-защото няма ненаказано добро.
Аз съм в чужбина и въобще не мога да си представя нещо такова тук. Егати тъпите мързеливци и лепки. Отрежи ги-да си учат и да си взимат изпитите като хората. То с право на запад не ни признават образованието, щото не се знае кой как си го е взел...
Не им се връзвай-не си длъжна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker