Следсесийно. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Следсесийно.
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 1598 пъти
Скъсаха ме на изпит в университета - за пръв път - и ми е много криво. При това не беше толкова труден изпитът, просто аз не се подготвих достатъчно. По всичко друго имам шестици.

И сега се чувствам виновна и безстойностна. Плаках дълго, но сълзите ми пресъхнаха, а не ми олекна.

Родителите ми знаят и не се зарадваха, разбира се, но не правят трагедия от това. Някои от колегите ми обаче злорадстват, че няма да взема стипендия следващия семестър, понеже, като се изключи този изпит, се справям добре с ученето. Май тяхното отношение ми тежи най-много.

Бих оценила ако и други, които са попадали в подобна ситуация, напишат някой поощрителен коментар - че ще си го взема наесен, че всичко ще се оправи, че това е просто един изпит...

Моля ви...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 939f7f9436
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке, моята баба казваше „Юначе без рана няма, ученик без двойка няма“.
И аз съм отличничка или поне бях, но отидох да уча в Германия, а там такива оценки практически не пишат. Трябало да знаеш толкова, колкото професора, за да имаш Отличен. В началото много се скапах, имаше изпити, в които късаха по 70% от студентите. Връх беше един изпит, в който скъсаните бяха 90%, а аз на косъм го бях взела. Да знаеш каква радост е това да си вземеш изобщо изпит! Оценката ти става на последно място.
Важното за студента е това да завърши, това ме научиха хората. Българите, които не се пречупиха се отказаха или се сдухаха и не завършиха, но аз завърших. Стига си гонила шестичките и някаква смешна стипендия. Важното е да си взимаш изпитите, да си завършиш. Трябваха ми доста скъсвания, за да спра да рева и днес се смея на себе си тогава. Като завършиш никой не ти гледа дипломата. Важното е да имаш такава. Познавам хора с отлични дипломи, които работят като камериерки и умни хора с нормална диплома, които от рано почнаха практики по специалността и днес си имат свои фирми дори и отличниците бачкат за тях. Приеми, че е било за добро, да се пречупиш. Това е изпитание един вид. Ще си вземеш изпита и животът продължава.
Моят най-добър приятел е завършил УНСС с кръгла 3-чица, защото се самоиздържа и бачка яко по време на цялото си следване. Завърши с 4 годишен стаж по специалността. Имаше си работа веднага, а днес има фирма с 10 човека персонал, изкарва много добри пари. По английски го късаха най-редовно, защото той беше чепат и държеше на американския си английски, който беше научил в гимназията си от учител-американец, а даскалката я е било яд, че той е по-добър от нея по езика и го е рязала най-редовно. Като завършихме и той, и аз просто си взехме дипломите от секретариата в обедната почивка /на работа бяхме/. Който е почнал работа ПРЕДИ да завърши, той си има работа, ако ще и пълна тройчица да му е дипломката. Стажът е 2 пъти по-важен от Отличието.
Пука ли му днес на човека? Тя още си преподава в университета за 500 лв. заплата, той бачка само с клиенти от САЩ и изкарва 10 пъти повече на седмица, не на месец.
Гледай философски на нещата, радвай се, че е минало всичко и се подготви за следващия семестър

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: a050cc31b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1 курс съм, вчера ме скъсаха по руски. Тъпо беше, защото разликата между 2 и 6 беше 1 точка(грешка), средно положение нямаше... Както и да е, на мен също ми е гадно, но няма смисъл да се ядосвам за нещо, което няма как да променя. По останалите предмети се справям добре, не мисля, че има място за паника.
На есен с песен!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 86955c270c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз утре има изпит не съм учила. ще ме скъсат ама какво да се прави. нали има поправка след това ликвидация. като те скъсат отиваш на поправка така поне е в пловдив

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: f6168050ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   пак може да вземеш стипендия, примерно аз миналата година имах шестици, едно 4, и на последния изпит ме скъсаха, после (!!! ) на другия ден (!!! ) беше поправката, нея я взех с 3, и пак си имах стипендия, споко.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 17a3e5b801
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторката: благодаря ви много.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker