Образование и бъдеще - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121339)
 Любов и изневяра (29745)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Образование и бъдеще
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 1087 пъти
Здравейте, реших да споделя, защото не издържам повече. Още от както съм се родила цялото ми семейство ме е посочило като бъдещ лекар. Баба ми и дядо ми са такива, а другите ми близки са с подобни професии, но аз не го искам. От както се помня постоянно повтарят какъв страхотен лекар ще бъда, колко пари ще изкарва... Казах им, че съм достатъчно съм голяма, за да знам какво искам да правя с живота си. А това, което не искам, е да остана в България. (Не ме разбирайте погрешно, обичам родината си, още от малка мечтая да емигрирам в Америка и там да уреда живота си! ) Не искам да уча медицина и някой друг да ми казва кое е най- добро за мен.
Искам всички да се отдръпнат и да изживея живота си пълноценно.... моя живот. Те ми казват, че в никакъв случай няма да дойдат с мен в Америка и ще бъда принудена да ги оставя сами, а това щяло да ги нарани. Повтарят, че това, което искам е само една прищявка и детска мечта - НЕ Е! Те не ми дават избор аз да избера какво желая и какво не, омръзна ми те да определят бъдещето ми.
Не мисля, че цялата тази история ще завърши с щастлив край. Или аз ще съм тази, която страда, или ще са те. Обичам ги адски много и не знам как ще се оправим.
Съвети?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: b9caa4bd82
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм така, обаче вярвам, че е по добре човек сам да избира пътя си в живота, така трябва да бъде, независимо от желанието и тъгата на другите (неговите близки).

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 5b836cce10
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти знаеш, че това си е твоя собствен живот, но още не осъзнаваш цялостната картина - абсурдно е дори да допускаш като вариант възможността някой да ти се меси и да направлява какво ще ти се случва. Докато не започнеш да водиш самостоятелен живот, няма да разбереш колко е важно да слушаш само себе си. Защото иначе каквото и да си избрала - грешното или вярното - никой няма да те подкрепи истински, а и ако си неудовлетворена, ничия подкрепа няма да ти помогне. След години тези баби и дядовци даже няма да са живи, грубо казано, и познай, ти ще си сърбаш сама попарата за избора. Ти не си нечии трофей, ти си отделен индивид, който иска да се развива, така че няма смисъл да се опитваш да живееш според одобрението на някой друг, било то и най-близкия, ако то е в разрез с твоите желания. Ако трябва представи си го и по-детайлно, представи си как всеки ден ти се жертваш и се занимаваш с нещо крайно неприятно само за да има с какво да се хвалят мама и тати пред другите.
Моят случай може би е подобен до известна степен, избрах специалност, която те ми препоръчаха, но пък заминах да я уча на място, което аз избрах в чужбина. Впоследствие имаше доста препятствия с ученето, и е възможно да запиша магистратура с нещо друго. Аз не съжалявам за дадените обстоятелства, опит е, но знам, че за в бъдеще ще избирам само и единствено аз!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker