Училища в Варна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Училища в Варна
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 1294 пъти
Аз съм 7-ми клас от град Варна и се чудя къде да вляза, понеже мога да рисувам мислех за Хуманитарната гимназия Константин Преславски с изобразително, но и ме влече модата и се чудех за ПГ-по текстил и моден дизайн. Уча в момента в училище Добри Чинтулов, и там идваха хора от това училище по текстил и моден дизайнер и никак не ми изглеждаха като добри хора, смисъл, че те приличаха на някакви ''кифли'' и второто бяха като цигани, не че против, но не бих искала да уча в такова училище с такива хора, ако някой учи в тези училища много моля да отговори, защото не съм сигурна изобщо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: 89d4608d92
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бих те посъветвала Хуманитарна г-я, а още повече бих те посъветвала и към нещо друго да се ориентираш - в смисъл нещо допълнително, без да се отказваш от рисуването. Значи, това модата не е особено перспективно желание. Сигурно на много хора им се вижда доста "звездно" това да си дизайнер, пък и не се искат особени усилия, сякаш, ама не е точно така. Колкото и добре да рисуваш, дизайнер в България ще станеш, ако имаш доста собствени средства да започнеш всичко и да си направиш огромна реклама и пак не се знае каква възвръщаемост ще имаш, дори да станеш горе-долу известна. Може и в чужбина да пробваш, разбира се, но и там никой няма да те вземе на работа като дизайнер на заплата, че да трупаш опит - пак всичко опира до собствени средства.
В Техникум по облекло се става шивачка и правилни изводи си направила - там отиват хора с по-нисък успех и съответно общия манталитет в училището не е на високо ниво. Просто съдя по това кои от моите съученички учиха там. Нямам нищо против шивачките- хубава професия, стига ти да я искаш. Но ако не искаш да шиеш, се замисли и на какво друго да наблегнеш. Сега много вървежни професии са графичен дизайн, инженерен дизайн. Можеш да учиш и и се занимаваш с толкова много неща - реклама, уеб-страници, проектиране на какво ли не - мебели, автомобили и др., дори архитектура. Но трябва и над друг предмет да наблегнеш - математика, информационни технологии или физика. Пък и времената се менят, не се знае какво те чака докато завършиш, затова недей си остава само с рисуването. затова ти казвам - Хуманитарната, там със сигурност ще имаш поне малко по-добра цялостна подготовка.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 90179bd28d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз пък мисля, че не е задължително момичето да се занимава с математика, не че не е нужна, но пък има хора, на които не им върви математиката или физиката, но пък са добри в български, история, география, рисуване или др.
Щом тя си е решила, че и е по забавно с рисуването или с модния дизайн, ми нека да си е така, а там 1вия коментар, ти от къде си сигурна, че няма да се развие в чужбина? Може да стане твърде добра, нищо не се знае. Тя е попитала за кое училище е по-добре и ти все едно вече е свършила университета и си търси работа в чужбина:(.. А да стане художник е едно прекрасно нещо. Не всеки може да рисува в това поколение.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 89d4608d92
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Е, аз нали отговорих, че Хуманитарната е по-добре. Не съм казала, че задължително трябва с математика да се хваща. Просто, ако реши един ден друго- там ще има повече възможности, отколкото в Техникума по облекло, в това число и за чужбина тоя техникум едва ли ще и помогне. Нали и аз пиша, че нищо не се знае, затова по-добре да си избере среда с повече възможности. Художник да става - същата работа, Хуманитарната си е за предпочитане.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker