Това добър резултат ли е ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Това добър резултат ли е ?
преди: 10 години, 7 дни, прочетена 2103 пъти
Здравейте! предварително се извинявам, че на много от вас темата ми ще се стори тъпа и безсмислена, но все пак реших да я напиша.
Аз съм момиче на 18 и тази година завърших 12 клас.
Взех си матурите успешно, само че едната не е с отличен.
Втората ми е по философия, на нея имам 5, 63, обаче по БЕЛ имам 5, 35... Това е много добър.
Яд ме е, понеже матурата беше адски лесна, на пробните матури имах отличен по БЕЛ и винаги съм била пълна отличничка.
Според вас това кофти ли е? Защото мястото, където ще кандидатствам, не се гледат оценки от дипломата, а и петицата няма да ми занижи много общия успех, но ми е тъпо, понеже досега само 6 и точно на официалната матура- много добър... и то заради някакви си стотни, които ми пречат да хвана 5, 50 за отличен...
Знам, че е тъпо да се ядосвам за това, понеже няма връщане назад, а и има хора, дето даже не си взеха матурите, но все пак....
гледам да не се ядосвам, понеже ми е нужна енергия за приемните изпити, обаче кажете ми, това много зле ли ви се струва или е нормално? Защото матурата беше адски лесна, подготвяла съм се се за нея и винаги съм имала високи оценки по БЕЛ... лошо ли е, че имам 5 на матурата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 дни
hash: 94d1943e29
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Лошо е. Това е най-големият ти кошмар. Фактът че в Африка има хора които нямат дори вода за пиене, не би могъл да се сравни с тежката ти участ.... На такива като теб, в гимназията им събирах кинтите за обяд. Завърших гимназия с приличен успех (5 някъде), сега уча в чужбина, докато бележкарчетата като теб в момента учат право в ЮЗУ-то. Тъй че стига филми...

 
  ...
преди: 10 години, 7 дни
hash: f99acaee9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Как ще е лошо? ! Разбира се, че не е.
Резултатите ти са прекрасни, затова спри да се притесняваш за тях и започни да учиш за другите си изпити. Всичко е наред, така че спри да размишляваш над тази тема, защото имаш наистина хубави оценки.

 
  ...
преди: 10 години, 7 дни
hash: 9421caed14
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В момента оценяването в България го гони такава хиперинфлация и комерсиализация, че на повечето места вече и с пълно 6 не можеш да влезеш... Всички са жестоки отличници, само дето като отвориш форумите или накараш някого да събере 2 и 2, лъсва пълната и (дано да греша -) необратима трагедия!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 дни
hash: 69e3453cc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   100 на 100 си тъпо парче. Сега сигурно ще получиш сума си коментари от вида...не се притеснявай, резултатите ти са много високи, няма за какво да се тревожиш...
Което е пълна глупост. Ако си пълна отличничка до края на 12 клас, означава, че или си някаква псевдо-отличничка с измислени оценки или си се насрала (без извинение) от притеснение на изпита, като ще заложа на второто, просто защото единствено човек търсещ успокоение за това, че не се е справил отлично, ще пусне такава безсмислена тема...
5-ца на матурата няма да намали по никакъв начин шансовете за приемането ти в който и да е университет, в България или чужбина, още повече ако има вътрешен. Внимавай там как ще се представиш.
Айде стига с комплексарските простотии и успех в кандидатстването...

 
  ...
преди: 10 години, 6 дни
hash: b80ab6d0cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   15 стотни не са 1-2 грешни въпроса , а повече. Разбирам да те е яд за 8 стотни или за 5.

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 дни
hash: ac121787f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Лоша работа, аз ако бях на теб толкова много щях да се ядосам, че сигурно щях да искам да ми анулират оценката и повторно да се явя на матура, предполагам ще има поправителни матури за тези, които не са успели първия път...
Успех, дано следващия път да не се изложиш така ;)!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 дни
hash: d2da73b370
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Номер 5, всъщност е напълно възможно, понеже уча в музикално училище, където от 11 клас ти се махат повечето предмети. Имаш само два часа седмично чужд език и БЕЛ , така че ако става дума за оценки, не е никак трудно да изкарваш високи резултати, понеже единственото, което се изисква от теб е да влизаш в час и не е трудно да пишеш доклади или есета, поне за мен не е. Да, знам, много е занижено нивото и не се преподава както трябва и пр, но пък аз съм се старала наистина да имам качествени знания, ако щете ми вярвайте! И знам, че това не трябва да са толкова малко грешки, за да се отнемат 15 стотни, яд ме е, понеже съм можела да ги взема. И преди съм имала грешки, но съм хващала отличен, дори и не пълен.
Нека съм бележкарка, мен ме е яд за друго, понеже оценките са реални, поне на матурата и ме е яд, че не съм показала така да се каже, пълния си потенциал.
Еми благодаря, че коментирахте и ме мислите за тъпа, очаквах го! За ваше сведение доста неща съм научила извън училище, чета книги нон стоп и мога да боравя със знанията, които имам, за това и записах философия като втори предмет. За това и ме е яд, не за числото, което стои на хартия, а за това, че съм сбъркала неща, които съм знаела. Не бях притеснена на самата матура, защото знам, че притеснението играе лоши шеги, а и човек със знания не би трябвало да се страхува.
Иначе за приемните изпити, ще кандидатствам с музика, така че трябва да свиря за тях, а не да уча, понеже хората ще искат да чуят какво мога, а не да ми гледат цифричките, които са писани в дипломата. Тя си е само мой личен архив и част от другите награди, които съм изкарала през годините. По нататък знам, че никак няма да ми е лесно, дотук беше лесната част.
Мерси за коментарите!

Авторката

 
  ...
преди: 10 години, 6 дни
hash: d2da73b370
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 7, поправителна матура има само за тези, които имат двойки, аз не мисля да рискувам, защото както вие казахте, сега са ми по-важни приемните изпити.

 
  ...
преди: 10 години, 6 дни
hash: 4bc97c09b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   хах аз имам 5,49, представи си колко трябва да ме е яд :Д

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 дни
hash: 880439078e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Учи за знания, не за оценки! Сега ти предстоят още 4-5 години в университета, в които ще те заблуждават с измислени оценки, но след това настъпва реалността и ако искаш да градиш авторитет в обществото, трябва да притежаваш знания, умения и определени личностни качества. Оценките в дипломата си остават в дипломата!

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 дни
hash: d2da73b370
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 11, мен точно за това ме е яд, че щом имам тази оценка, значи не съм показала достатъчно знания.

 
  ...
преди: 10 години, 4 дни
hash: c7ebe7357e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Матурата беше елементарна. За мен с тази скала на оценяване 5. 50 е далеч от "Отличен". Отлична оценка можеш да наречеш тази между 5. 85-6. 00 (като се има предвид скалата). За съжаление образователната ни система възпитава едно огромно самочувствие без покритие. Но спокойно, повечето хора около теб са много по-зле, затова като чуят, че някой има оценка повече от 4. 00 е "машина", а тези с повече от 5. 00 са "зубъри" или са си купили отговорите.
И за да не съм толкова негативна ще кажа, че наистина оценките от матурите няма да променят живота ти, станалото - станало.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 дни
hash: fab92fb437
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не знам дали това ще те успокои, но аз имах 4, 98. Като си видях резултата не можах да повярвам. Винаги съм показвала отлични знания по БЕЛ. В деня преди изпита преговарях с приятеля си и нямах нито една грешка.
На пробните матури имах над 5, 50. Разболях се точно вечерта на 20-ти и на 21-ви бях много зле физически, което не знам до каква степен ме извинява за получената оценка.
Както и да е, много ме беше яд (и все още ме е яд), но се случват такива неща.

 
  ...
преди: 10 години, 2 дни
hash: b0b126880a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Абе номер 5, ти в ред ли си бе? И защо да е тъпо парче, понеже се притеснява за оценките си ли?
В днешно време нивото на ученето е занижено, точно за да може най-големите неандерталци да завършат, но както виждате, пак има двойки и купени матури. Изводът е, че винаги ще има мързеливи идиоти и връзкари, които да се дънят и да си копуват високи резултати. А ако някой изкара честно висока оценка, веднага става зубрач, идиот или него го обвиняват в измама... ебаси и системата! Лошото е, че много ощетява ученолюбивите и им пречи да научат много неща, които трябва да се учат в даскало, това е чиста бюрокрация, понеже така хората дават пари за частни уроци. Но за това пък може да се четат и книги и да се учи не само профилирано!
Момичето сигурно смята, че е срамно при такива лесни изисквания и тъпи матури да има по-малко от 6, но спокойно! Всеки има лоши резултати, а твоят е страхотен! Поне съвестта ти е чиста пред теб, че си я изкарала честно и оценката е много хубава! Вярно, не бива да сме бележкари, но не бива и тотално да не хаем или пък да тормозим тези, които учат или казано на наш език, зубрят и им пука за бъдещето им по някакъв начин.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: a993345f86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   уф ти си поредната зубърка, да добре е, че има повече в България като теб дори е супер, но понякога и добрата оценка не помага нали знаеш. За оценката какво да кажа фантастична е аз ако изкарам такава на матурата ще се бия с пета в дупе ;д

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 18ac883e9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Който си го има в главата, си личи, ако ще и 3 да има на матурата ;)
Не се притеснявай, аз имам по бел 5. 75, но по математика 5. 09 :)
Те първа ще имаме доста възходи и падения, така че това е един чудесен резултат, но както споменах, много по-важно е да имаш в главата знания, защото оценката не е обективна... не си имала късмет, паднало ти се е нещо, което не знаеш или си забравила и не си хванала 5, 50 и толкова. Продължавай напред

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker