Маркетинг - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Маркетинг
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 2772 пъти
Преди да напиша, това, което ще ви питам, моля администраторите да публикуват историята ми. Та да започна отначало. Аз съм 10 клас и бих искала да ви попитам, значи искам след 12-ти клас да кандидатствам за Маркетинг, в Пловдив и бих искала да ви попитам какъв изпит трябва да се влезе за тази специалност. Значи уча в Езикова гимназия с английски и немски език и единият изпит ще е с английски. И да ви попитам за тази специалност математиката голяма роля ли играе? На сайта на Пловдивския Университет, , Паисий Хилендарски'' пише, че с тази специалност се иска английски и немски, а аз уча точно това, както бях написала по-горе. Освен това по литература се справям. Имам доста добро изказване, когато ме изпитват и това е правило впечатление на всичките ми досегашни учители по български език. Та конкретния ми въпрос е това с математиката, по геометрия не съм толкова добра, колкото по алгебра и това ме притеснява, иначе нямам друг проблем и въпрос. Извинявам се, ако има правописни или пунктуационни грешки! Моля без хейтърски коментари!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: 6fb987cdb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Значи математиката не е много-икономиката е повечко.
Математика се учи 1-ва и 2-ра част, висша математика (интеграли, матрици). На мен ми бяха много интересни, но всеки със страстите си. След това следва статистика. И тя е интересна, ако внимаваш. Има общо обаче с математиката много ясно. А изобщо висшата математика има много общо с математиката от средното. Ако не значеш елементарни неща, като дискриминанта, например или корени как се смятат-забрави! Успех

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: d309d4c0b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Здравей, искрено ти благодаря! Тези неща ги знам, но нали ти казах имам малък проблем с геометрията. Много ти благодаря, че си отделил/а време за темата. Решено е маркетинг!
От Авторката

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: e4b623352c
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Здравей. Не, геометрия няма. Висшата математика изисква елементарни познания от средното образование, след това всичко е ново и се учи по друга схема. Тя е по-различна и набляга на логическото мислене, не на заучаването.
Като цяло и нищо да не знаеш, ако се напънеш малко повече ще си вземеш изпита. Влиза се лесно...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: e6a0837a55
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Аз съм икономист, завършил в чужбина в страна, където висшето образование е привилегия само за 20% от населението и се учат ВСИЧКИ икономики, за да имат специалисти - съответно цедката е голяма и действително завършваш като завършен специалист. Специализирах в последствие Маркетинг по-подробно, защото професорът е световно величие, а и имаше докторант-полубългарин и имаше места за специализация. Мисля, че разбирам с две думи и ще те посъветвам две неща - с езикова гимназия, ако искаш да учиш маркетинг ти трябва допълнително да набиваш АЛГЕБРА, но висша математика - 80% от икономическите науки са си чиста математика логика и много социология в последно време, но основите са ти математика. Ти с езикова гимназия, ако си нямала много ЗИП-ове по математика, не знам просто как би наваксала.
СУ е супер университет, но за Икономика?
За Икономика ПО ПРИНЦИП у нас е много трудно, да не кажа НЕВЪЗМОЖНО да научиш нещо. Нямаме НИТО ЕДИН елитен университет в световните класаци и срамота - дори в Европейските, СУ ВКЛЮЧИТЕЛНО. Съвет, ако знаеш езици - учи Бакалавърче у нас, но магистър задължително в чужбина и се възползвай от програмата за културен обмен Еразмус - подчертавам КУЛТУРЕН обмен, защото тук доста се писа по темата и много българи остават с впечатление, че едва ли не се учило много нещо - такива неща няма, никой не дава на Еразмусите места в семинарите (дефицит), посещават масовите лекции и им дават професорите един изпит даром, става дума по-скоро за създаване на връзки в съответната държава и университет после за магистратура или за университетска или друга кариера - не висете по лекциите с две думи, а правете ВРЪЗКИ, защото и на Запад това е критерии номер 1 за всичко - ходете дори на партита и какво ли още не, намерете приятели, ще ви помогнат в живота изобщо - затова е Еразмус, не да се кисне по лекции - запознавайте се с хора, студенти, професори, доценти, докторанти, работодатели.....за това е Еразмус!
На Авторката препоръчвм още да спре с езиците, евала, мила че си ги учила, но ако искаш да си икономист - МАТЕМАТИКА! Език ти трябва да можеш да четеш литературата, но математиката и ЛОГИКАТА ти трябват за всичко останало.
Препоръчвам още УНСС за Икономика специално (не за право! ) и не защото са супер по-добре от другите университети, а защото там няма задължително присъствие, имат добри връзки в бизнеса (много техни бивши студенти са на високите места), МНОГО ХОРА РАБОТЯТ ПАРАЛЕЛНО И ПРАВЯТ ВРЪЗКИ И СТАЖ и честно казано само хора от УНСС знам със стаж след като са завършили, които веднага си намират работа.
За Маркетинга искам да те предупредя още, че е много интересно, но ЗЛЕ ПЛАТЕНО - в световен мащаб говоря - зле е платено и пазарът е наситен - има работа много, но зле платена. Ти си преценяваш. Аз никога не бих учила само Маркетинг - да, учила съм, но това не ми е било цялото образование и не го работя, разбира се.
Успех :) ТИ РЕШАВАШ

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: d309d4c0b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   До номер 4 от Авторката. Благодаря за съветът ти. Разбира се, че наблягам доста на математика едновременно и по същия начин, както с езиците. Знам също, колко е важна. И да аз уча немски език, защото Германия ми е страст и много бих искала да живея там, а на старини да се върна тук, в България. И затова бих искала да попитам хора, като теб, които са имали опит. Искам и Маркетинг, но също и Право, затова ще пробвам и двете специалности, но може би Правото е по-добра инициатива, а и съм добра по история. Наистина искам да имам качествено висше образование. Затова се записах, отново казвам, че в езикова гимназия се записах, записах, защото много исках да науча перфектно английски и немски. Но ще реша имам все пак две години още. Ако някой има още нещо да добави ще съм му благодарна. Много ти благодаря отново.
От Авторката

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 4f6bd9c44a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Икономика и математика, колко смешно :)
В икономиката се използва СМЯТАНЕ, а не математика.
И няма нищо по-лесно да стенеш икономист,
ако за нищо друго не ставаш, давай, смело :)

Y D

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: e6a0837a55
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Y D явно си няма понятие от Икономика, но е простимо - това все пак е сложна наука и не всеки е способен да я разбере.
Авторке, учила съм точно в Германия и пак ти обръщам внимание - в математиката, в частност висшата математика имаме големи пропуски. Запиши всякакви ЗИП-ове и тем подобни, намери един учебник по статистика/висша математика за икономисти и виж там темите, защото заради математиката отсвириха 80% от българските студенти. Аз нямам талант, но с много учене успях да схвана необходимото - специално в Маркетинга има много статистика, много анализ и тук трябва поне логиката за математика, математическото мислене да го имаш и много бързо да навлизаш.
Трябват ти Немски на ниво B2 и не повече, тренирай си слуха, за да разбираш лекциите в началото, немският за 1 година ще го ошлайфаш и не инвстирай много в него. Английски ти трябва на ниво В1-2, предимно американски английски, защото на него са написани учебниците. Търси в google books англоезични учебници по Маркетинг на Cambridge, ТРЯБВА да можеш да разбираш.
В Германия имаш и друг проблем - не можеш да учиш само Маркетинг -учат се ВСИЧКИ икономически науки като има две специалности - BWL или VWL като второто не ти го препоръчвам, защото е 90% математика и става дума за Микро и Макроикономика на много високо ниво, работа за това практически няма. В първата специалност Betriebswirtschaftslehre се учат всички икономики на фирмата - Счетоводство и контрол, Финанси, Микро и Макро на средно ниво, но строго научно и математически, Мениджмънт, дори Икономическа етика и социология, Икономическа география и тем подобни на поне средно ниво - това всичко ОСВЕН маркетинга и мениджмънта ТЪРГОВСКО ПРАВО и ТРЯБВА да запишеш и втора специалност - право можеш също, но и педагогика и какво ли още не.
Който мине през тази цедка, става 1 от 20% от населението с висше, но от 14-20 българи завършихме 2-ма
Направи си сама сметката дали ще ти сече пипето, дали ще имаш дисциплината да завършиш.
Затова ти препоръчвам да си завършиш Бакалавър в България и после Магистър в чужбина. В момента това е най-добрият варянт, защото ако инвестираш в немско образование, съвсем не е сигурно, че ще го завършиш. За разлика от Великобритания там няма фалшименто университети, които се завършват лесно - пускат всеки, взимат държавната субсидия и после се изчистват и може да те търпят 3-4 семестъра и накрая да те отсвирят. От едно немско поколение само 20% имат достъп изобщо до висше образование. От 100 човека, които започват специалности като Право, Медицина или Икономика, само 50% завършват. От 100 българи, който записват да учат в Германия, завършват 15-20%
Успех

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 4ad6b6a1d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   7, ти изобщо си нямаш и на представа с кого си имаш работа! Y D е компетентен по всичко! Нещо повече - той е ултимативният компетент по всичко! Всяко мнение, което не съвпада с неговото е дълбоко и безнадеждно погрешно.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: d309d4c0b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   До номер 7, от Авторката. Май не си ме разбрала, аз не искам да уча в Германия, тоест бих искала, но просто нямам тази финансова възможност. Ако ми се отвори работа там, много бих желала да уча там, но не ми се вярва да ме вземат някъде дори като сервитьорка да е, защото съм чужденка, въпреки, че говоря езици и имам известен опит в това. Благодаря за съветите, които прочетох. С немския никога не съм имала проблем, тъй като го уча с желание( както и английския, разбира се). Не съм най-добра в математиката, но пък не съм и зле. Но просто не ми харесва толкова, но без нея не може и осъзнах това, затова започнах да наблягам много на нея. Аз не искам да живея или пък да уча във Великобритания. Не ми харесва страната и образованието, както и отношението към нас-българите. Например братовчед ми живее там и когато беше в 7-ми за 8-ми клас той си нямаше и представа какво е това дроб! А все се хвалят с университетите и образованието си! Наистина благодаря за полезния съвет и насоките, но, ако ще живея или уча някъде в чужбина, това определено ще е в Германия!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: d309d4c0b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До Y D-номер 6 от Авторката. Благодаря за съветът ти! Да в Икономиката не се изисква толкова много математика, колкото смятане, но все пак се изисква, все пак с числа се занимаваш. Благодаря за съветът ти, знам, ще давам смело! :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: e6a0837a55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, за никакво смятане не става въпрос, това го правят компютри, а за АНАЛИЗИ, За висша математика и дори числа не се ползват често, а се извеждат ПРИНЦИПНИ формули.... но запиши и сама ще се убедиш, отворила ли си поне един учебник по която и да е икономическа наука и ако беше ти едно число и една сметка нямаше да намериш. Успех все пак , но който си въобразява, че може да учи имономика в Германия без висша математика, ще преживее изненадка,а фин. Възможности не трябват, защото се самоиздържа човек с работа, а и няма вече такси, но дори в България да учиш, пак не виждам как ще влезнеш дори без математика.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: d309d4c0b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 11. Аз искам да попитам, хората, които знаят и са преживели това, които са живели и учели в Германия. И аз казах в коментар номер 7, че бих искала да уча в Германия, но нямам финансови възможности. Ако искаш да знаеш, нямам толкова пари. И ти как си я представяш тази работа. Отиваш в една съвсем чужда държава и казваш при положение, че преди година си получил пълнолетие, , Може ли да работя тук'', при положение, че си чужденец и нямаш опит в тази работа. Според теб парите да не се берат по дърветата. Не искам да тежа на родителите си, защото искам да съм самостоятелен човек, които може сам да си изкарва прехраната. Плюс това семейството ми няма тази възможност. Аз съм написала историята си, за да може хората да ме посъветват ти на какъв/а ми се правиш тука. Ти сякаш не живееш в България, а в някоя страна с много повече възможности. Аман от такива анонимни хейтърчета, като вас. Добре, че съм културно момиче иначе не знам, какво щях да ти кажа. А и в 10 клас не се учат неща за професори, нали знаеш. И мога да ти кажа, че аз съм си чела и съм отваряла достатъчно книги и учебници, за възрастта си, ясно ли ти е! От Авторката

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 21ab20e935
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Авторке, не се нервирай толкова! Аз не виждам, какво толкова ти е казал номер 11. Той ти обяснява, че задължително ти трябва висша математика и че в Германия няма такси и можеш да се самоиздържаш. Това си е така, но все пак ще ти трябва една начална сума пари, за да успееш. А иначе- да, можеш да работиш, да се самоиздържаш и да учиш в Германия! Номер 11 нито те е обидил, нито се е заял, че да реагираш толкова остро. Аз не разбрах, защо се ядоса толкова?
П. П. Пловдивският университет ИЗОБЩО НЕ СТАВА ЗА МАРКЕТИНГ ИЛИ КАКВАТО И ДА Е ИКОНОМИКА. Ако искаш истинска диплома, със знания, ти препоръчвам СУ! Там също се ичат два езика- английски и още един, като това може да бъде немски. Освен това в СУ се учат Финанси, което е МНОООГО по-добре от маркетинг! А можеш да запишеш и в УНСС, но не и в ПУ. Погледни рейтинговата класация на университетите и се убеди сама.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: e6a0837a55
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Авторке, специално за Германия, Австрия и Скандинавските страни действително не ти трябват фин. Възможности някакви. Аз отидох с 40 евро, но работих първоначално, докато се установя. После беше сравнително лесно да си работя и уча, въпрос на желание и дисциплина, но ако предпочиташ България, поне запиши в добър университет. Аз признавам само УНСС за Икономика, не защото са на добро ниво, а защото поне имат добро име, много техни студенти са по високите етажи на фирмите и политиката и най-важното - не държат на празно присъствие и можеш да си работиш и да си имаш стаж при завършване си в София, където е всичко!
Мой бивш съученик, които учи в УНСС и също като мен работи паралелно - завърши със Среден, ама дреме ли му на шапката - през цялото време си работи човекът в Американска компания, взе си диплома, но вече се беше издигнал 3 нива нагоре.
Това е последният ми съвет за теб - в Бг университет няма как да научиш икономика, докато не измрат комунистическите професори и техните протежета, но в София имаш шанс да се закачиш и САМА, знаейки езици да се обрзоваш с чужди учебници.
Успех и не всичко е " възможности " , а повече ЖЕЛАНИЕ И ДИСЦИПЛИНА

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: d309d4c0b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   До номер 14. Здравей! Първо не знам как е стандартът чак толкова на живот в една такава развита държава, като Германия. Първо, мисля, че образованието ми ще бъде по-лесно от финансова гледна точка тук. Искам в Пловдив, защото съм от Стара Загора и не знам дали искам точно Маркетинг или Право, много съм раздвоена. В Пловдив имам познати на семейството ми, които ще ми дадат квартира на по-ниска цена. Ако пък това с квартирата може и да не стане, тъй като те имат внучка и тя може да живее самостоятелно в този апартамент, ще изляза на общежитие не е чак такъв огромен проблем. Наистина имам голямо желание да изкарам качествено образование! Благодаря за съвета. Колкото това за УНСС наистина бих искала да вляза там, но нямам близки в София и родния ми град е доста по-близо до Пловдив, ще видим, благодаря ти!
От Авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker