Какво да кандидатствам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121339)
 Любов и изневяра (29745)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Какво да кандидатствам
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 3732 пъти
Здравейте, момиче съм на 16 години 10клас). От доста време се чудя какво да кандидатствам, а нашите все ми натякват, че вече трябва да се ориентирам какво ще уча след като завърша. А пък от друга страна целият ми клас вече са решили какво да кандидатстват и дори започнаха да се подготвят. За да направя правилен избор и да не съжалявам после реших, че трябва да кандидатствам с любимия си предмет(биология, също така ми харесва и химията) и така се спрях на Фармация, но сега пък също толкова ми харесва и "медицински козметик" и вече се чудя към кое да се ориентирам. Въпросът ми е имате ли някаква информация за това колко получават козметиците? (колкото и да е странно за някои за мен е важно каква заплата ще получа след това- не искам като завърша да се обърна към нашите за пари) Според вас има ли реализация в България? За фармацията знам, че е доста трудно, но за сметка на това получават 1500 лв 2000 лв някъде, което никак не е малко за България!

Вие имате ли някакви други предложения за професия?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: ee22aa65a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Глупости! Медицински козметик- дори не съм чувал за подобно нещо! Реализация- 0%. Фармация- аптекарка ли ще ставаш? В днешно време много хора стават такива и без висше. Завърши просто медицина! Ще станеш лекарка, медицината е изключително престижна специалност. Не се замисляй, ти имаш късмет- щом ти харесват точно биологията и химията, не изпускай възможността да запишеш нещо толкова престижно и с такава голяма реализация като медицина.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2338fcb5e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   За козметик изобщо не е необходимо да учиш, един курс е достатъчен.

А това за фармацията и 2-та бона някой те е излъгал много брутално. Тези цифри ги раздели на 3, ако изобщо успееш да си намериш работа. Вече всеки втори учи фармация и след няколко години ще се напълни с такива, а работни места за тях няма да се отворят. Дори и сега е трудно да си намериш работа, а тогава пък ще е почти невъзможно.

Щом ти се отдават биология и химия, учи медицина, дентална медицина или зъботехника. В краен случай за мед. сестра. Това са специалности, за които дефицитът на кадри от ден на ден расте. Абсолютно конвертируеми са и почти всеки с такава професия може да се уреди сравнително лесно в чужбина, където да взима още по-хубави пари. Дори и тук може ад се печели доста добре с тези професии и работа има бол.

Обаче имай предвид, че това са трудни специалности, има много учене, няма хлабаво. А ти както говориш, че едва ли не не ти се учи, та ще учиш, само за да не ти натякват няма да стане. Трябва желание и хъс. Ако ги нямаш, по-добре не си губи времето, ами хващай метлата и почвай да метеш улиците. Ама след няколко години ще кажеш "де да се бях напънала, докато ме издържат наште, та да бях хванала хубав занаят".

Не може да питаш непознати хора какво да учиш, трябва да го желаеш ти, трябва да ти е страст, иначе просто няма да издържиш психически да го завършиш, а и да го завършиш, ще си доста зле в това. Много си далеч от истината с такова отношение. След време ще го разбереш.

Сега не го разбираш, защото тате носи, мама меси, ама утре, като трябва са да се оправяш, мама и тате няма да ги има и ще трябва да се оправяш сама, а това колко ще се оправяш, зависи от това какво ще си постелеш от сега.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 7002683479
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Препоръчвам ти да учиш фармацевтика, но и биотегнологии е хубава специалност.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 01ca72574c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Бе кандидатствай нещо там, пък после като влезеш ще разберешш точно какво е! Примерно "Изчислителна мегалоформация" ми се струва подходящо, или "Парестителни омунгования на тесталните ранеуклонители", "Арестителна ксенобиотика" и т. н... К'во значение има толкова? При съвременното ниво на образователната система все ще избуташ там един бакалавър за пред родата...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker