Проблем за кандидатстване в Университет / Колеж във Англия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121425)
 Любов и изневяра (29764)
 Секс и интимност (14391)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9612)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7313)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18587)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Проблем за кандидатстване в Университет / Колеж във Англия
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 1359 пъти
Здравейте.

Историята ми на кратко:

Проблема ми е следният - дипломата ми за средно образование не е от високите. Ако трябва да конкретизирам, общият ми успех е "добър" 3. 56. За съжаление до този резултат стигнах поради куп проблеми в семеен план а и в училище заради това че ме малтретираха. Докато карах средното си образование се затворих в себе си, а проблемите и стреса се отразиха и на оценките ми. Дойде време в което обаче осъзнах че всъщност искам да продължа да уча - това отваря шансове за по-добър живот. С тази ниска диплома обаче не знам как да постъпя и дали имам шанс да ме вземат в университет във Великобритания. Искам да имам бъдеще. Имам желание, макар и със закъснение. Карал съм матури по български и английски език. Матурата по български е взета със 3. 61 а матурата по английски е взета със 3. 67. Нивото ми на английски език е по-добро от преди - имах възможност да си го подобря в Южна Африка. Как мога да процедирам, имам ли шанс? Можете ли да ми дадете някаква насока или съвети?

Също ще съм благодарен ако някой знае как се калкулира общият успех от български на английски (GPA)? Рових се из интернет дълго но не можах да намеря нищо което да ми помогне. Знам че имам шанс да ида явявайки се на курсове и добивайки квалификации. Работата е там че нямам парите и ако ида там ще трябва и да работя едновременно а тези квалификации са скъпи и парите няма да са ми по джоба.

За това се надявах на някое уни в което да мога да вляза и ако не като undergraduate то с foundation course.. :/

Моля да не следват коментари от типа ти си си виновен за положението в което си. Знам че и аз съм виновен и пиша тук не за да получа нападки а евентуална помощ или съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7ba1c0cf1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кандидатстването специално в Англия с тези оценки е невъзможно. Аз съм 12 клас и се готвя от 5 години, проучила съм всичко до най-малката подробност за тази държава, като малка енциклопедия станах. Няма колеж, който да не съм проверила. В Англия се иска успех 5, 50 мининум и сертификат по английски, който избираш между IELTS и TOEFL. Иска се при първия да изкараш 6, като най-високата оценка е 9, иска се яко учене и уроци, не става лесно. Има само един университет, в който може да се влезе с 5, 00, но професиите са много скучни и едва ли ще ги работи някой. Моята оценка за сега е 5, 90 и се надявам на матурите да успея и да запазя това. Така че нямаш найстина шанс. Познавам супер много българи, с които ще кандидатстваме чрез фирми и повечето имат 6, 00, така че тебе дори няма да те прегледат като кандидат. Моят съвет към теб е да спестиш пари, или родителите ти ако са богати, или ако ти се тегли кредит и да влезеш някъде тук да учиш нещо и повечето университети предлагат да продължиш останалата част от образованието в чужбина и тогава шанса ти да успееш ще дойде. Искам да ти кажа, че семейните ти проблеми и тормоза в училище са твое оправдание за слабия ти успея. Аз също имам тези проблеми, но пак имам висок успех. В нас се карам с наще, крещим после аз треперя цялата и ми става зле. В училище постоянно някой ме обижда за нещо и ми се реве, викали са хора да ме бият и въпреки това за времето което оставам сама у нас вместо да се самосъжалявам аз уча уча уча и така на тестове няма кой да ме спре да имам 6. Така че причината за оценките ти далеч не е тормоза, а факта че ти си се свил в себе си и си решил да си казваш.. ооохх горкия аззз... вместо да се стегнеш и да им покажеш, че си по-добър от тях.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 0f12fe9b37
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напротив, във Великобритания има много „университети“, където сульо и ПУлев могат да завършат, но само срещу бая кинти - съвет - ако си богат, става, ако ли не - отиди да миеш чиниики

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 93158644fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Това, което са ти казали са абсолютни глупости, които нямат нищо общо с реалността! Най-важното е да имаш добро мотивационно писмо и сега ще ти кажа защо за тях то е 100 пъти по-важно от оценката от диплома и от резултата на IELTS и другите такива изпити.
Първо там от самите университети предлагат безплатни курсове по английски, срещала съм хора, които не говорят езика идеално, но са адски добри в специалността си, а това е най-важното. Все пак целта е да научиш по някакъв начин занаята, а английският е просто средство - там никой не си го мери посредством знанията по език, както явно е тук. Бариерата за IELTS повечето пъти е 6 или 6. 5, което не е особено трудно за постигане. Второ, да не мислите, че те ги имат за нещо нашите дипломи за средно? :D Ни знаят кой са го бутали учителите, ни знаят къде какво точно се учи. Те искат да видят разсъжденията и потенциала на кандидата и това се случва чрез мотивационното. Имаш всички шансове да влезеш дори с твоята диплома - достатъчно хора са ми казвали какви оценки са им изискали и има 5 и 4, на някои места дори 3! Е в някои случаи са за по-лоши университети, но някои от тях са много добри. Има надежда и нещата все още зависят от теб.
А и към номер 2, обучението в Шотландия е безплатно, а в Англия се тегли студентски заем, който така или иначе много хора в крайна сметка не изплащат - и никой не може да ги накара, ако не преминават един таван на доход след това, защото така е по договор. За наем и издръжка също не трябват чак толкова много пари, особено, ако си намериш квартира с повечко хора, работиш и си пазаруваш от големите вериги супермаркети. Ти нещо много си им набрал на хората, които са имали възможността да учат там, а?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker