Какво да правя - мисля да се откажа от следването си! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Какво да правя - мисля да се откажа от следването си!
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 3368 пъти
Здравейте на всички. Аз съм момче на 19 години, и съм студент I курс, но за съжаление мисля да се откажа :( Не защото нямам възможност, а защото ми е прекалено трудно. Никога не съм си представял че ще е толкова трудно. В средното училище не бях добър ученик (общо взето имах 3-ки и понякога 4-ки). Винаги съм си мислел че в Университет се учи по- специалността, за която си се записал, но уви.. като започнах и пак Математика, Химия, Физическо и т. н. Математиката и Химията винаги са ми били адски трудни, абсолютно нищо не им разбирам, дори и най-елементарните задачи не мога да реша, а сега ме карат да уча Висша Математика. На лекции лекторите говорят, но нищо не мога да науча, просто толкова непознати думи в едно изречение срещам че не е истина. Всички ми казват че трябва много да се учи, но не мисля че мога да го науча след като за 10 години не съм успял да науча нещо по Математика или Химия в средното. Всеки ден в главата ми е какво ще правя.. знам че не мога уча повече, но ако се откажа какво да направя? изобщо възможно ли е да се намери работа със средно образование, която ще ти хареса? Понякога си мисля че няма смисъл да се живее повече, та аз нищо не мога, нищо не умея, на кого ще съм полезен.. имам доста слаба обща култура, слаба ми е комуникацията с хората, едно кафе незнам как се прави даже. Утре ми предстои изпит по-чертане, 10 пъти ми обясниха как се прави, но пак не разбрах абсолютно нищо... искам да се науча, но просто не мога :( нямам талант и толкова. Какво да правя, как да намеря причина за съществуването си.

Моля Модераторите да публикуват темата ми :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 62a8f76027
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля също като теб - трябва или да прекъснеш и да учиш някаква професия, докато не си си загубил 5 г. от живота с глупости, или да се прехвърлиш друга специалност.
Ако и без това обаче не си по теорията, защо не хванеш да се занимаваш с нещо, което ти е интересно?
Без значение какво ще правиш - готвач ли ще учиш да станеш, фризьор, майстор някакъв.... все ще печелиш по-добре и ще си по-добре във всяко едно отношение в сравнение с това да имаш една гола диплома, да не говорим, че ти дори и може да не завършиш и само ще си губиш времето.
Кажи какви интереси имаш, в какво ти върви, какво си искал цял живот да правиш?

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 85db93093b
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

2.   Фактът, че тройкаджии имат шанс да станат висшисти е показателен за образователната ни система. Някои от тях ще се лекари, които ще отговарят за животите ви.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: efb5e3952e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Премести се друга специалност по-добре май.. И най-напред спри с всичкия този стрес и притеснения, защото те ти пречат да се успокоиш и да започнеш да разбираш нещата както трябва. Дай си още един шанс, опитвай, ще се получи.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: a43f129f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Споко, много хора са на същото положение и мислят по същия начин, от моята група вече 2-ма се отказаха по същата причина, било им трудно, ама все пак трябва да знаеш за какво го учиш това нещо и дали ти е интересно. Мислете преди да запишете това висше защото стават големи недоразумения.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c5f90b5ef8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   А при всяка трудност в живота си така ли правиш - само ще бягаш? И цял живот ше бягаш ли и какво ще постигнеш с това? Животът не е лесен. Това няма да е последнаа ти трудност. Те тепърва започват, защото ти навлизаш в истинския живот. Ти още нищо не си видял. Бягай, бягай, цял живот бягай, от себе си не можеш да избягаш.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 1ece95d6e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Напълно съм съгласен с номер 2. Това е просто неописуемо как тройкаджии в училище, един ден биха били висшисти, не дай Боже-лекари или други, на които поверяваме живота си..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c7f0d64ca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Слабо ти е самоуважението, мило дете! Не се отчайвай така лесно, винаги има начин животът да продължи в желаната посока. Като не се справяш и не ти допада, кандидатствай следващата година в друга специалност, друго висше училище, нещо, което ти харесва. Изглежда си в инженерна специалност. Наистина е трудно, особено първата година и особено, ако не си бил в гимназия с техническа насоченост. Успокой се, карай я някак, а напролет почвай да подготвяш документите за ново кандидатстване, но задължително нещо различно, да не е отново инженерно.
И горе главата, живота тепърва предстои. Ще се научиш на всичко. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 0d1b5f9ef1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Добре, де... Като се записвате в някой университет не четете ли учебната програма? Мен също ме няма по физика, химия и т.н., затова се записах филология - чета си книжки, уча език и така. Как беше с разказвателните предмети, с литературата и езика? Пробвай друга специалност, не е страшно. Остави сегашната, след като вече ти е писнало от нея и вложи усилия в подготовка за други приемни изпити. Има време. :)

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: a32c9d8319
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От автора:

До номер 1: Бих искал да се занимавам с компютри, или нещо свързано с Английски език, защото това ми е най-лесно и го разбирам най-добре.

До номер 2: А някога замислял ли си се, защо сме тройкаджии? Да не мислиш че аз нарочно съм станал тройкаджия? Да не мислиш че целта ми е била това? Единствено помня как учителите вместо да ни научат на нещо както трябва, те само крещят и 90% от случайте викат че това което учим е елементарно. Тогава като всичко това е толкова "елементарно" защо има хиляди учители, а не само един който да може да преподава по Математика, Химия, Английски, Български, Физика, Немски, Френски и т. н. В нашият Университет, питаш ли някакъв въпрос учителят по Математика, очаквай отговора с висок тон, само защото било "елементарно"

Според мен някой да бъде отличник, трябва от малък да има талант в ученето, и да му се отдава. Всеки ще каже нещо различно, но понякога и с учене не става.

Ето днес бях на изпит по чертане, стоях до самият край.. цели 5 часа, нито закусих, нито кафе пих, ниво вода, нищо.. от притеснение, и от 80 човека, само на мен ми писа 2, защо? защото бях седнал сам, и никой не ми помогна може би. Имаше каде по-зле и от мен, но на тях 3 им писа, но естествено тези тройкаджии бяха седнали до колеги, който ги разбират тия неща, а аз будалата гледам всичко сам да правя, и за това си изпатих. Да стоя до-последно, за да ми пише накрая едно дебело доцентче двойка, което гледа само да си изкара парите, и с лъжливата си усмивка да заблуди всеки, прасето му с прасе. Никога не съм учил чертане през живота си.. за първа година го учих, старах се 5 часа и разбирам че съм начертал задачата си грешно, но по-този начин ли трябва да се отнесе към мен? направо ми взе чертежа, и ми трясна двойката с ужасен тон, и ми каза на поправителен, чак ми идваше да и откъсна главата. Даже ми взе чертежа, с който трябваше да се явя повторно на изпит. Имаше и други, който не можаха да начертаят, но на тях не им писа двойка, а им каза, когато си научат да заповядат. За 5 часа изпит, сигурно 20 пъти каза, че това било адски елементарно. Разбирам че не се справих по най-добрият начин на изпита, но да ми държи такъв тон, и да ме гледа с такова презрение е направо недопустимо. Можеше като нормален човек да ми каже, че ще е по-добре сега да се откажа от изпита, и да си науча, но не... Трябваше да си покаже и другата страна. Какво като е доцент? да няма имунитет.. кой знае колко изпити е продала свинята му със свиня дебела.

Вместо да те научат на нещо, само гледат как да си изкарат паричките по-възможно най-бърз начин, и после новото поколение било тъпо, и не разбирало от нищо... ами не разбира, защото учителите не могат да преподават както трябва, свикнали са като политиците само пари да печелят, без нищо да вършат. Питаш ли ги нещо, очаквай да ти се разкрищи, и после как да питаш пак? ядосваш се и хептем нищо не ти влиза в главата вече. Никой не става тройкаджия без причина.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: a32c9d8319
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора:

До номер 4: Никой от цялото ми семейство не е учил за Висшо, нямах си и представа какво се учи там, все ми викаха че там вече учиш, точно това, за което си се записал, но като започна първата година, и на програмата като видях Математика, Химия, Физика и направо се хванах за главата. Трябва ПРАКТИКА а не скапана теория

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 1ece95d6e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Напълно съм съгласен с номер 2. Това е просто неописуемо как тройкаджии в училище, един ден биха били висшисти, не дай Боже-лекари или други, на които поверяваме живота си..

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 86faca2e31
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Аз бях тро?каджия а сега съм отличник. Само точните науки са ми трудни и изчиенията. След втората се учи по специалността никой не ти е виновен

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 714c84af23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   явно специалността, която си избрал, не е за теб. номер 8 е прав, не провери ли какво ще учиш когато се записваше? щом в средното си имал 3 и 4, много-много трудно ще ти бъде с дисциплините във висшето.
прехвърли се другаде, сега поне е лесно.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 61b63b9495
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Авторе, висшето образование не е това което си мислят хората. Троикаджиите стават вишисти защото иначе университетите ще фалират. И аз съм бил слаб ученик и за 3 месеца се подготвих за кандидатстудентски изпит, като отценката ми беше 5. 5. Влезнах инженерна специалност в която ми беше много трудно. Колегите ми знаеха повече от мен и аз се почувствах глупав. Замалко да прекъсна. Обаче се оказа че не е важно само да си умен, а и да влезнеш в колектива на групата ти. Няма как да зназеш всичко, едно ти се отдава по лесно друго по трудно. Така вече завърших бакалавър и следвам магистър.
Приеми университета като едно училище за живота. За да успееш е живота не е нужно само да си умен трябват ти и други качества. След като завърших и започнах да си търся работа тогава разбрах за шуробаджанащината в Бг. Повечето ми колеги не бяха случаино в унивверситета, само чакаха да вземат дипломата и мама и тате ги назначиха по фирмите. Според мен има три типа успели хора- тъп с връзки, умен без връзки и тези които се борят въпреки всичко да постигнат нещо в живота. Не се отказваи продължи да учиш има много деца които искат да следват, но нямат тази възможност. За момента аз работя в фирма в която дипломата ми е безполезна и взимам заплата колкото и повече от наи умните ми колеги в университета.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 2e0b15129f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Намери си таланта или поне нещо, което да ти се удава, някакъ занаят - фотография, дизайн, готварство, масажи, език, знам ли... нещо, което ще ти е интересно и ще се справиш лесно. Запиши се на курсове по това нещо и си намери професия. Ако си добър, един ден може да си направиш собствен бизнес. Не е задължително всички да са чиновници с едни и същи дипломи на заплати в различни фирми.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d81c5e4515
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Първата година е по-трудно. Предполагам, че преди изпита не си се опитал да направиш и един чертеж или от притеснение си забравил основни неща. Имаш повече пропуски и ще ти трябва време да достигнеш нивото на останалите, но това не е нещо невъзможно. Можеш да намериш материали в интернет и в библиотеките, които ще ти помогнат да запълниш пропуснатото. Това ще отнеме време, т.е трябва да се занимаваш само с това до края на учебната година. Без кафета, барове, филми, фейсбук, и т.н. Т.е здраво учене и единствено спорт за разтоварване. Ако имаш това време и желание може да се получи. В противен случай следващата година се подготви за друга специалност.
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker