Изисквания за образование в чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121311)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Изисквания за образование в чужбина
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1418 пъти
Здравейте. Наскоро чух, че не във всички страни се гледа успехът от училище когато кандидатстваш в университет. За Германия знам със сигурност че на повечето места искат поне успех 5, 50.
Но какви са условията и какви дипломи и сертификати трябва да имаш за да те приемат и без да ти искат такъв висок успех в училище? И къде?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: f062a386c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зависи каква е чужбината и какъв е универсиететът.
За Германия мога да кажа, че много зависи от българите, които в тази година са кандидатствали в този университет. Не е официално, но много университети имат квоти за българи, защото не искат да има прекалено много хора от една и съща националност, а повече да е пъстро и да дадат шанс на различни хора. У нас има много пълни отличници и това ти го прави трудно, но ако кандидатстваш в много университети, ще те приемат някъде. Fachhochschule-тата приемат и с под 5. В бившото ГДР приемат много по-лесно и са добри университетите, но няма много работа и трябва някой поне да ти помага
За Германия се иска DSH или DAF. DAF е по-трудният, но не много - прави се в Гьоте Институт София и положиетелното е, че важи за всички университети и специалности, важи и за Австрия. DSH се прави на място и е само за определен вид специалности.
С успех над 5 общо взето имаш шанс - не забравяйте и Австрия като възможност. Немски на ниво C1, приемат и с B2, no имаш един семестър да си защитиш горното ниво. Зависи и от университета. Успех под 5 просто не е достатачен за кандидатстване в сериозен университет в страната и в чужбина и е по-добре да се насочите към професионална квалификация или задочно обучение, за да не си губите врмеето с глупости като академичното образование, което в случая не е за вас. Академичното образование не е гаранция за успех, ако имате други таланти.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f88e4942b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Независимо в коя страна искаш да учиш, ако се интересуваш от университет/колеж чиито изисквания са занижени, най добре използвай търсачката и намери листата с учебни заведения на дадената страна, а от там нататък един по един им преглеждай сайтовете на всеки уни/колеж и изискванията за българските студенти и от там си прецени.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c5113209be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Успехът над 5. 50 е от значение за специалности с ограничен прием - медицина, архитектура, разни икономически. DSD не важи за определени специалности, а за всички, но нивото трябва да е C1, а някъде и C2. Тази диплома се получава в определени наши езикови гимназии и се полага тук или в Гьоте институт. В последния се плаща. Можеш да учиш езика и на място в Германия и да защитиш там сертификата. За други държави как стоят нещата не съм се интересувала.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e4fcf3b9db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   ДО 1 И 3.. Виждам, че сте наясно с обучението в Германия, искам да ви попитам как стои въпросът с обучение на англ във вуз в Германия. Благодаря ви..

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 300a46912b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От 1 до н. 5 - Има специалности, където МАГИСТРАТУРА и ДОКТУРАНТУРА са на англйски език - Икономически, Естествени Науки, НО - Бакалавър в СЕРИОЗНИТЕ университети си е на немски, а практически без немски няма какво да правиш в Германия дори за магистратура и доктурантура, защото литературата ти е на немски, работа няма начин без немски да научиш, цялата бюрокрация ти е на немски и дори банкова сметка не можеш да си отвориш, защото не можеш да им подпишеш общите условия като не знаеш езика.
Ако не знаеш немски, няма смисъл да ходиш в немскоезична страна.
И в Германия има иначе университети, в които обучението е на английски, но са частните Fachhochschule, (приложни висши учебни заведения) - ВНИМАНИЕ, те не са признати в много държави, включително у нас като ВУЗ-ове, но в немското езиково пространство, Скандинавието са легитимни - там се учи повече практика, никаква теория, докато в истинските университети насочеността е чисто научна и се излиза например с Bachelor of Science не Bachelor of Arts дори при икономически и социологически специалности, за да се подчертае, че си изключително човек на науката.
И двата вида ВУЗ си имат предимства и недостатаци, но дори обучението да е на английски, не се лъжи да ходиш - ще имаш проблеми с литературата. Същност имах обратния проблем - отидох с немски и част от литературата ми мина на английски, част от изпитите - също, трябват и двата езика, но немският трябва да ти е много силен, без английски може, без немски не може.
Познавам хора и без немски, предимно докторанти, но не успяха после да останат, а и не успяха да се интегрират в обществото и по институциите сме им помагали, но ти решаваш - чисто формално ще намериш и обучение на английси, въпросът е какво ще е качеството и какъв ще е смисълът.
На място е просто трудно да се научи езика паралелно с ученето, защото ученето действително е МНОГО, изискванията са огромни и правилата за писане на докторска, магистърска, дипломна работа са много стриктни. Трябва си на ниво B2 поне езика, дори обучението ти да е на английски.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker