Има ли реализация в днешно време? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Има ли реализация в днешно време?
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1403 пъти
Знам, че малко ми е рано, тъй като съм 11 клас, но ако трябва да съм честна отдавна съм се замислила какво искам да уча след като завърша. По принцип уча в икономически техникум, но това, което учим наистина ми е безразлично. Знам, че от една страна ще ми бъде от полза някой ден, да знам нали за какво става на въпрос, но уви, не ми допада и това е. Единствено езиците ми харесват и ги разбирам, както и философията и историята. Мечтата ми е да стана психолог, но не знам дали има реализация в тази професия днешно време. Повечето казват, че това е най-скучната професия, те само вземали парите на хората и не помагали, но не мисля, че е така. Аз не го правя само за парите, наистина искам да помогна на някой, който наистина има нужда от помощ. Даже съм обмисляла вариант за онлайн сайт, където хората могат да се свързват с мен и да им помагам, естествено безплатно. За всички е безсмислена професията, но за мен е единственото интересно нещо. Имам още време да мисля по това, но искам да питам и вас дали наистина ще мога да се реализирам и да работя това. Наистина е малко рано, но трябва и да наблягам сериозно върху ученето, за да могат да ме приемат после в хубав университет.
Имам и друг въпрос : мечтата ми е да живея в Англия. Чувала съм, че в другите държави тази професия е по-уважавана и дето се казва на всяка улица има такъв кабинет и хората даже както ние имаме лични лекари, те има лични психолози. Та вярно ли е, че в другите държави е така? Ако някой е запознат, може да остави някой друг коментар : )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: a033017b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Има реализация във всичко в днешно време, но човек първо трябва да е много целенасочен, второ - да е много позитивен и действително да вярва в целта си и трето - ДА Е МНОГО ДИСЦИПЛИНИРАН и действително да има съответните способности и заложби, както и страшна ДИСЦИПЛИНА.
Ти искаш много неща, но не виждам да правиш нещичко за тях. В 11 клас изобщо не е рано, дори е късно, ако искаш да учиш в Англия. От 9 клас се почва да се готви човек за езиковите изпити, избираш си къде да учиш, намериш финансиране. Не става само с искане, макар че е първата стъпка.
За психологията като при всяка професия трябва да си добър, за да си направиш име и хората да идват при теб. Само така можеш да живееш от занаята си и у нас, и в чужбина като повечето психолози изобщо не стигат до практика, а работят в социални учреждения, в маркетинга, в университетите. Малцина успяват да си направят практика, да си наберат клиенти и така нататък.
Живяла съм и съм учила на Запад, но не е вярно, че да ходиш на психолог е едва ли не част от живота. Действително има много такива хора, но пак са назначени в някакви центрове за алкохолици, за безнадежно болни и тем подобни. Нормалните хора гледат също да не ходят на психолог, за да не си загубят работата и особено ако имаш частна здравна осигуровка не ходиш, за да не ти вдигнат вноските. Работодателите като разберат, че имаш психо-проблеми и ходиш по психолози почват вече да търсят начин да се оттърват от теб. На психолог ходят децата да кажем, хората в развод, хора с истински проблеми - не като хората в този сайт да кажем. Ти ще трябва да работиш с наркомани, действително болни и съсипани хора за ниско заплащане - и у нас, и на Запад.
Много беше модерна тази специалност у нас, познавам доста момичета, които го завършиха - влизаше се дори трудно, но работят за 600 лв. в кризисни центрове на половин стаж. Има в училищата по един психолог, но нуждите са далеч по-малки от хората, които бълват университетите. И все пак - може би ти си 1 от 100, която ще си добра, ще си направиш име и практика. Човек трябва да желае силно нещо и да се стреми към това, в което вярва, но няма да е лесно - бъди дисциплинирана и просто по-добра от всички други

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a9e1f1b51c
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   До №1 : Мерси за информацията. Доколкото това, че искам много неща, не е вярно, защото психологията ми е единственото като интерес и затова съм се насочила към нея. Иначе съм почнала да чета странична литература и решавам тестове за матура и така : ) И отново благодаря за информацията и съвета

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a033017b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Авторке, ако това ти е мечтата, учи, учи, учи и работи страшно много, за да влезнеш в СУ.
Забрави за Благоевградски, ПУ дори - много са зле. СУ е първата ти стъпка към това да си по-добра от другите и да можеш да живееш от това, което учиш!
Както писах - има реализация и извън класическата - в маркетингови фирми, в изследователски и социологически институти, в медиите, държавна администрация, PR и дори в HR отделите на разни фирми

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c598bfe5d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом те влекaт история , философия и психология , помисли си също зa криминaлистикa- криминaлнa психология/ aнтропология. Ще имaш възможности нaвсякъдд:)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b562b9eae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Никаква реализация няма.Аз затова на нищо не вярвам.Завърших средно 24.05.2013 ...след това записах в университета изкарах първия семестър явих се на 2 изпита от четири взех ги и си взех дипломата .Сега работя в еконт и не съжалявам!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker