Стоматолог или счетоводител? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Стоматолог или счетоводител?
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 2162 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 13 години от град София и тази година, септември месец, започвам 7-ми клас. Все още се колебая между счетоводство и стоматология. Та исках да ви попитам коя професия според вас е по-добра, имам в предвит като заплата и образование. Образованието за стоматолози е изключително трудно за изкарване, с което съм горе-долу запозната, а и балът за кандидатстване след 7-ми клас за НПГ с биология е над 32, за който изключително много се тревожа дали ще мога да го изкарам, тъй като напрежението в 7-ми клас (доколкото разбрах от родителите и учителите ми) е доста голямо и ще ни натоварват с много учене. А образованието за счетоводители мисля, че е по-лесно за изкарване (поне майка ми ми каза така, тъй като тя е счетоводителка), но има ли значение в каква гимназия ще завърша, ако след това така или иначе ще изучавам икономика. А във коя гимназия ще трябва да завърша за счетоводител? Иначе каква е заплатата за счетоводител и тази за стоматолог? Благодаря предварително за коментарите :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: ea58a13967
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, пише ти момиче, което учи стоматология в София. Завърших профилирана гимназия по изкуства в малък град и 11 и 12 нямах часове по биология в училище, а само ЗИП химия 2 часа седмично, даже карах матура по химия, но започнах с уроците още в 11 клас. Искам да ти кажа, че няма никакво значение къде и какво си учил, имам колеги, завършили все различни. Ученето не е малко както за КСИ, така и в университета. Още в първи курс разбираш дали си за това. Парите не се печелят лесно, трябва да се учи и да имаш пациенти и не е зле някоя специализация. Счетоводството и стоматологията са много различни професии, съвсем различни неща се учат, лично на мен не ми допада да седа на бюро и да се занимавам със сметки. Парите са както си ги направиш, може да попаднеш на добеа фирма и да взимаш заплата, но може да се наложи да се работи на повече места. Във всеки случай зъболекари се търсят повече, на всеки му се налага да ходи. Хубаво е ако имаш някой роднина да ти помага, да ти показва, средата е наистина важна, но дори да нямаш това не е страшно, просто повече усилия трябват.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: b274d3f080
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Стоматологията винаги ще има хляб и няма да има конкуренция, защото всеки човек ходи на зъболекар. Счетоводството има хем конкуренция, хем и не е сигурна работата.

Зъболекарите в чужбина изкарват изключително добри пари.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 761d57daa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей. Ти си още много малка, за да решиш коя от 2- те професии са по- добре за теб. Нито за стоматологията, нито за счетоводството има чак толкова голямо значение каква гимназия ще завършиш преди това. Счетоводство, като специалност може да се изучава в търговска гимназия. По принцип, ако човек има желание да учи- всяка една специалност ще му е лесна, но като съпоставка между денталната медицина и счетоводството, определено 1- вото изисква доста по- голяма подготовка преди приема и доста по-сериозно учене след това. Като заплата- никой не може да ти каже колко точно взима един зъболекар или един счетоводител. Ако имаш възможност един ден да отвориш собствен кабинет, повярвай ми, няма да останеш без пари никога, а и дори да работиш в чужд кабинет, отново няма да имаш финансофи проблеми, стига да имаш пациенти. 2- те специалности са коренно различни, така че сега, като влезеш да учиш в гимназия, ще можеш сама да прецениш кое повече те влече.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: eb09c338c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей стоматологията е по-добре. Аз съм учил счетоводство адски тъпо е. Но ти ще си решиш! А стоматологията е по-престижна от счетоводството лекари винаги ще има.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: beffbb9451
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ама ти сериозно ли се чудиш?? Хляба е в стоматологията.... за мен тази професия е отвратителна, е силно казано, но ми е неприятна.. но иначе е много доходоностна-въобще не се чуди.

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 54257a9de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И двете са хубави професия с добра реализация. Разликите, които следва да се преценят:

1. Като зъболекар ти трябват пари за кабинет. И то доста.
2. Като счетоводител си влизаш в някоя кантора просто.

Прецени дали ще можеш да си направиш кабинета един ден. Другото - най-добре избери, каквото те кефи повече. И двете са супер и няма да останеш без работа ако добиеш умения. Познавам хора със счетоводство, които още от студенти си докарваха над 1500 лв. почасово. Късмет!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker