Направих грешка, която не мога да поправя! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121341)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Направих грешка, която не мога да поправя!
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2210 пъти
Здравейте, приятели!
Искам да ви споделя и помоля за съвет.
Аз съм седми за осми клас, преди 2 месеца кандидатствах - приета съм в Търговска, беше по желание на нашите, аз естествено също се зарадвах, но..
Паралелката, в която съм приета е "Оперативно Счетоводство", и съответно там всичко главно е свързано с математика, бих казала, че съм що-годе добре, бих се справила, но аз се интересувам от български език и литература, интересувам се от български автори, произведения и така.... подходяща гимназия нямаше, според майка ми.
Езиковите, но в тях главно се набляга на съответния език..
Майка ми каза, че сега може да искам да се занимавам с литература, но това ще отмине и затова да наблегна на счетоводството, та поне да си имам някаква кариера след като завърша... аз съм упорита, но като започна да го уча, да кажем ми хареса... тогава ще се замисля и за такава кариера, а аз не искам, но това няма да мога да го контролирам...
Аз постепенно ще започна все по-малко да се интересувам от това, което ме вълнува и в това, в което искам да се развивам, а именно - журналистиката... нямам никакво влечение към математиката, а счетоводството си е реално точно това...
Моля ви, помогнете ми, дайте ми съвет, някой с опит да сподели.. може ли да се направи все още нещо...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 02fef5cc90
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не виждам друга грешка, освен че си слушала майка ти. Трябвало е действително да кандидатстваш в хуманитарна гимназия. Майка ти гледам от образование си няма хал-хабер и хайде- сега ОК ще го избуташ, но ако и за висше я слушаш не знам
Иначе нямаш проблем. И аз съм завършила в Икономическа гимназия и не ми попречи да съм една от първите на Олимпиядите по езици и литература. Човек каквото си го влече освен това има много, много часове по общообразователни предмети и в професионалните гимназии. В 10 клас мисля, че имахме над 6 часа литература и български, отделно ЗИПове и СИПове ще има задължително, а и много подготовка за матурите после - така че не можеш да използваш за оправдание майка ти ако не се учиш добре.
Литературата и без това не се учи в училище - като се интересуваш от литература, ти чети книги, ноди на театър и така нататък - тези неща не могат да се научат в училище.
Аз също съм дипломиран счетоводител от моето училище, държах и държавни изпити и не съжалявам, макар че не станах счетоводител. Тази диплома ми даде хляб в ръцете - самочувствието, че мога да работя квалифицирана работа за разлика от другите на 18 г. и научих много неща в гимназията си, а днес много добре мога да контролирам счетоводителя си и така нататък. Ти математика в Икономическа гимназия не можеш да имаш много, освен ако не избереш допълнително ЗИП и СИП, а счетоводството специално няма много математика, а повече логика и способност да се оправяш с елка и елементарен софтуеър на компютър.
не вини майка си, но и спри да се водиш по акъла ѝ. Ако ще се консултираш с хора, то гледай те самите да са с висше образование по темата, която те интересува или дори доктори и професори, реализирали се специалисти в професията, която те интересува, а майка ти си я обичай такава, каквато е и нека ти придаде знание, в което тя е добра, защото дори готвенето, чистенето, оправянето на легла и тем подобните не са вродени.
Сега от теб зависи дали ще можеш да се подготвиш по литература и БЕЛ, не от майка ти - може да е удобно оправдание за неудачите ти, но не решава проблема - учи, учи и пак учи

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3c1bda1df5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   завърших същата специалност преди доста години.. в търговската. Какво да ти кажа? И аз като теб литературата харесвах повече от математиката и... направо се бях натресла.. Обаче мога да ти кажа нещо- в търговската:
1. много се учи, но излизаш човек, израстнал при това, прогледнал за нещата
2. госпожата по литература е много, много добра и разбираш всичко в часа.. , на много високо ниво е.
3. всички предмети са двойно повече от обикновената гимназия, но поне ще научиш нещо..
4. трудно е, но ставаш специалист и осъзнат човек за много, много проблеми в живота, не само в една област.. Израстваш с една дума.. , защото се научаваш да отстояваш на трудностите.. в живота.. и се стремиш да се усъвършенстваш постоянно.
5. Математиката не се учи толкова трудно, защото преподателите са специалисти и са на високо ниво, затова и ученето ще ти е по-лесно..
6. Счетоводството не е толкова сложна математика, по-скоро е свързано с операциите, които стават в една фирма и ти улесняваш като записваш какво става във фирмата.. , водиш отчетността.
Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8c6a33e2b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Едно ще ти кажа и то е, че няма никакво значение къде и какво училище ще завършиш. Най-важното е да избереш правилно университета и специалността си, така че си остани където си сега, учи си, пък после като станеш 12 клас не слушай майка си, а учи където искаш, било то журналистика или друго нещо.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 410e6480a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ако говориш, че си приета в търговско-банковата гимназия в София това въобще не е било грешка. Учи се много, развиваш се хората са приятни, обстановката е приятна всичко е приятно някой хора си мечтаят да учат там. Не си сбъркала! Късмет и успех за напред!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b1c25f0078
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 1, искаш да кажеш, че е трябва да вляза в СОУ училище? Затова не съм съгласна, но за другите неща мисля, че си действително прав/а *само да вмъкна, че не разбрах пола ти, писал/а си и в мъжки, и в женски род*, най-вече затова, че не трябва да позволявам майка ми да ми се бърка.
Авторката - Е. Н

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 12773cdde5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, мило момиче.
Бъди спокойна, животът ти не се решава само от това в каква гимназия учиш. Нормално е майка ти да иска да имаш добра професия, а всички знаем, че посредствен счетоводител всеки може да бъде, добър журналист/ писател- рядко.
Бъди себе си! Не това какво учиш или каква професия имаш. Булгаков е бил лекар по професия, но ни е оставил ".. ръкописите не горят". Яворов е мечтаел да бъде комита, после е работил в пощата, през цялото време е бил най-нежния поет символист. Носил го е в себе си. Единственото, за което може да съжаляваш, че няма да учиш нещо по - хуманитарно, е за удоволствието, защото ти гарантирам, че светоусещането ти няма да се промени.
Говори открито с майка си за живота си. Помоли я да ти се довери и да не постъпва егоистично като иска да ти даде професия в ръцете само за да си кажа, че е изпълнила дълга си като родител.
Успех в живота

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2d4db3b3a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Само ще ти кажа, че завърших икономическа гимназия с митническа и данъчна администрация, а в момента съм 4 курс Българска филология в СУ. Никога не е късно.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 65920c132c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   1во - започни да взимаш сама решения за живота си.
2ро - още не си започнала училище, можеш да се преместиш в др. учелище, но не виждам смисъл, БЕЛ е задължителен предмет, навсякъде ще го учиш, а колкото до счетоводството - няма НИКАКВА математика, освен 1-2 прости сметки (събиране и изваждане, много рядко деление/ умножение и то на елементарни числа - учено в 4ви клас). А пък и повечето учители позволяват да се използва калкулатор. Счетоводството е ЛОГИКА, точно като програмирането - едно действие води до друго, това друго до трето... Няма страшно!
Има фирми, който вземат ученици на практика и там ще научиш много и ще имаш реален опит.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: bd01dd2074
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това изобщо не е грешка! Училището е хубаво. Грешка би било да отидеш в някое квартално училище с наркоманчета и чалгарчета.
Освен това не училището, а Университетът, който завършишм ще ти даде основната насока в живота. Там ще срещнеш също така много нови приятели/съмишленици, делови контакти, а защо не и съпруг..
Сега учи, старай се, дай максимума от себе си и постепенно ще подредиш нещата така, както ти искаш и чувстваш че е правилно за теб.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b1c25f0078
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Благодаря за коментарите на всички! Така е, не е късно за нищо, но аз така или иначе в Търговската ще си уча здраво, както досега, но ме е страх, че ще загубя интерес към това, което обичам.
Номер 5, не в Търговската в Бургас съм.
Номер 2 и 7, благодаря ви за отзивчивите коментари.
Авторката-Е. Н

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: bd01dd2074
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, и да загубиш интерес - то няма да е от ученето на други неща, а ще е примерно защото си надраснала сегашните си желания (нормално е - зрелите хора не си играят на стъклени топчета и на "сляпа баба"). Но това би станало, дори и да учеше точно това, което искаш сега.
Така че - споко! Тепърва има да растеш, да съзряваш и да се ориентираш в живота. И аз едно време исках да стана космонавт, но станах лекар, доста успешен при това :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker