Руска филология - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Руска филология
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 1679 пъти
Здравейте на всички! Тази година ще съм в 12 клас в 35 СОУ, , Добри Войников'' град София, паралелка руски и френски език.

След 12 клас съм избрала да уча руска филология. Какво мислите за избора ми? Според вас правилен ли е? Относно, според вас ще имали някакво развитие за напред тази специалност?

Ще ВИ бъда много благодарна, ако отговорите на въпросите ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 488068f11f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Че защо да няма развитие? Езикът винаги е от полза, отделно ако не ти се работи като преводач или даскал записваш магистратура, примерно Туризъм и си 6. Както човек си го направи, аз ако почна да слушам всички хора трябва да уча неща, които не харесвам, за да ме харесват и да си казват- "виж тоя е лекар/адвокат-много умен" пък за художника да казват "виж го, тоя беден като мишка, глупак", обаче ако ми харесва да съм художник аз ще се чувствам потиснат да уча право, примерно, затова не прави нищо, за да впечатляваш другите с образованието си, прави го защото ще ти харесва. За работата също важи, ако не ти харесва, ще я работиш с угнетение. Защо мислиш има толкова теми на депресирани хора и хора искащи да се откажат от специалностите си в 4, 5 курс, Престижни специалности при това? ! Не всички трябва да влизат в калъпа на обществото... учи каквото харесваш. Руски - руски щом ти харесва. Малко им завиждам на филологиите как учат езици, напредват доста по-бързо отколкото другите специалности набъкани с по 2 езика, за по 1, 2 часа на седмица, като за 4 години реално излизаш вероятно с А2(без документ, принципно говоря с такива знания и на двата езика).
В момента руският е основен втори, в която и държава да отидеш и знаеш ли техния им език руски вратите за теб са отворени. На места в България, руският може да ти послужи като основен. Освен това се предполага, че имаш вече така или иначе високо ниво на езика оттук само усъвършенстване, но ако си носител на езика - можеш да говориш, четеш и пишеш свободно според мен няма смисъл от филология, освен ако реално не искаш да работиш като учител. За преводач мисля можеше и само със сертификат(не съм сигурен на 100%). Демек ако го знаеш езика можеш да запишеш друга специалност, в която той би ти бил от полза за в бъдеще. Наистина като се замисли човек ако говориш и пишеш свободно няма смисъл от филология, освен ако не те влече да учиш граматика, руска литература и там каквото още се учи, но както един носител на езика не може да ти обясни защо в един случай се ползва един падеж, а в друг - друг, но говори правилно и пише правилно, така и ако не мислиш да ставаш учител няма нужда. За учителя е важно да може да обяснява, все пак ще учи. За преводач не мисля, че е от такова значение, щом човек може да пише грамотно и да превежда по смисъл правилно... Иначе специалността не е лоша, отвори им учебния план във ВУЗа и виж какво се учи, може и да не ти хареса, смисъл, не се учи само яко граматика и морфология.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 2bf0371421
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз мисля, че има бъдеще. Самата аз съм завършила в Москва, владея перфектно руски език и на този етап той ми върши дори повече работа от английския. Жена на 44 години съм. По мои наблюдения следващите поколения са съвсем далеч от този език, така че хората, които го знаят в България, ще намаляват. По принцип "големите" езици, т. е. онези, на които говорят милиони хора, си струва да се учат. В това число слагам още немския, испанския и китайския. Струва ми се добър изборът ти за руска филология.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d2059c4233
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   В България живеят много руснаци с перфектен руски и ти никога няма да можеш да се конкурираш с тях.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: bbdddec890
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Номер 3-глупости на търкалета..

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 488068f11f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   3, пълна глупост. То по тая логика живеят и много англичани, и затова по-добре хората да не учат английски щото ако не са живели в Англия или САЩ няма да го говорят добре. Четеш ли се какво си написал? Перфектен руски, перфектен английски, перфектен български такива филми няма. Щом можеш да говориш граматически правилно, дори с лек акцент не виждам къде е проблемът. То на български не знам хората в ежедневието си дали използват и над 100 думи...
С перфектен руски вика... ще кажеш, че всички са завършили по Московските унита. Филолозите учещи руски говорят в пъти по-добре и граматически правилно(дори да не са слушали толкова много руска реч), отколкото средностатистическият нашенец, който си мисли, че като се разбира с членоразделни думи и жестове го владее. Можеш ли да говориш правилно граматически нямаш никакви грижи, акцентът не е проблем.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker