Какво да правя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121195)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Какво да правя
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1487 пъти
Здравейте, читатели

Имам бакалавърска степен с физическа насоченост. От няколко месеца не мога да си намеря работа, поне доближаваща се до специалността ми. Отчайвам се и не знам какво да правя. Може би причината да съм безработна е, че нямам магистърска степен?? Ходила съм на две интервюта за позиции, доближаващи се до моята специалност, но никой дори не намекна, че е нужна магистърска степен. По-скоро ме гледаха странно, когато на въпроса: "Какво възнаграждение очаквате? " - "Около 600-700лв. "-отговарях. Нима 600-700лв. са прекалено голям залък и никой с висше образование не ги заслужава/предвид факта, че дори продавачките работят за повече/?
Ако е така, то тогава би следвало да се преориентирам към магистратура по различна специалност, но коя да е? В сайтовете за работа се търсят предимно счетоводители, НО с опит от поне 2 години. Тоест, няма нищо сигурно.. Мислила съм и за магистратура "учител по ", но заплащането ще е ниско, а пък нервите ще са големи.
Мислила съм за специалностите "Право" и "Архитектура", но ако отделя 6 години за обучение, то след като се дипломирам ще съм на 31 години и без никакъв опит, вероятността да си намеря работа ще е малка, а обучението ще ми излезе доста солено (не разполагам с такива ресурси). Единствените варианти са да запиша магистратура "учител по... " или икономическа специалност. Кое ще ми е в полза?

Моля ви, дайте ми съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: ad3f253ed7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Немога да те посъветвам. Съмнявам се, че проблемът да си намериш работа е липсата на магистърска степен. Изобщо не ми е ясно какво би могло да работиш с тази специалност. Чудя се как завършвате специалности, за които предварително е ясно, че нямат бъдеще.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: aa80dd4761
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здрасти,

Приемам, че под "физическа насоченост" се разбира науката физика, а не физическо възпитание.

аз съм завършил инженерна физика в СУ и работя като програмист. Работа с 'физическа насоченост' е много трудно да намериш не само в България, но и в чужбина. Моят съвет е да изкараш някой курс по програмиране в софтуерния университет и да си търсиш работа в ИТ сферата (отначало вероятно като QA, т. е. тестер). Такива хора се търсят. QA не е сложна работа. Аз като завърших физика директно започнах като QA и лека по-лека станах програмист. От време на време се сблъсквам с разни проекти с повече математика (матрици примерно), където математиката от висшето ми помага. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: d6d3b5345e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   На първо време намери нещо, може и да не е по специалността и през това време търси нещо друго..

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 56e2a1dbae
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И право да завършиш пак ще е същата заплата, ако изобщо можеш да намериш работа. При архитектите е същото. Много трудно се завършват -в София имам предвид, но гаранция за работа никаква, за добра заплата -също. И двете професии са семейни, т. е. работа намират само наследниците на адвокати с кантора или архитекти с офис или и за двете се отнася - с дебели връзки.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 56e2a1dbae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И право да завършиш пак ще е същата заплата, ако изобщо можеш да намериш работа. При архитектите е същото. Много трудно се завършват -в София имам предвид, но гаранция за работа никаква, за добра заплата -също. И двете професии са семейни, т. е. работа намират само наследниците на адвокати с кантора или архитекти с офис или и за двете се отнася - с дебели връзки.

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: f564ccc197
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Първо ги остави да назоват каква заплата предлагат и след това си отваряй устата ти на такива интервюта. С магистратура или без ще си или секретарка или продавачка. Затова продължавай да кандидатстваш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 2312995b52
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мерси на администратора, че 5 дни не можа да одобри дори един от шестте коментара

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 8651ac8116
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторке големи очаквания имаш казвай 500-600 даже и за 500 се радвай една продавачка повече от 300лв. невзима осъзнай се хората се блъскат като луди до последни сили за 600лв. месечно а ти искаш ей така да ти ги дават за няма нищо времената се промениха сега више не више тряа се блъскаш като роб за тия пари хора с няколко вишета работят за 450/500лв. чак е смешно а ти ей така искаш 600-700 хубаво ама няма кой да ги дава смисъл много да учиш няма освен ако нямаш нещо оредено за после.. просто хубаво ама няма никой недава а ако нямаш познати влиятелни хора абсурт времената са такива не ти трябва близо до твоята професия не си лекар че да те бърка търси работа с добро заплащане без изисквания за нещо специално просто средно или више според мен най добре щото има хора блъскат цял месец за 300лв. и с тях семейство издържат такаче ако нямаш връзки не се надявай много щото на такива заплати тяхни хора ще ореждат хубави намерения но да беше помислила за собствен бизнес за да ги взимаш или поне връзки да имате иначе недей да учиш ако имаш връзки учи после само да те оредят може и по цял ден да стойш дамо а поне 800 да взимаш но само ако има кой да те ореди иначе няма смисъл е баба учителка е щеше пак да преподава но заради друга учителка и казаха че няма как щото са роднини с другата и я оредиха.. такаче не се надявай много и виж по запознатите с дадените професии какво ще те посъветвят дано успееш но невярвам имам познати с доста повече неща от теб е още чакат кандидатстват ходят всичко супер но мой и твой авторке всеки орежда неговите и така си дремят без работа щото и те за 400-500 неискат да работят дипломи имат ами имат хубаво ама няма работни места за тях навсякъде питат кой са родителите ти какво работят с какво се занимават и като са най обикновенни хора ти казват че друг са сложили вече тъйче тва е положението..

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: faaaefb438
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   8 - Вие, госпосине или госпожо, не бихте могли да си намерите работа. Естествено е, да си мислите, че в обкражение, като вашето, всичко става с връзки, защото подобен на вас човек, не би бил пригоден за никаква отговорна позиция. Та неграмотността блика от вас. Къде за бога, се пита, кой са родителите ? Може би в някоя селска "компания" или в някое псотсоциалистическо дружество. Истината е, че хора като вас взимат точно толкова, колкот заслужават. Понякога, макар по-често, отколкото ми се иска, се случва, такива като вас да бъдат "оредени", което кара всички хора, с подобен на вашия манталитет, да си мислият, че шуробаджанащината е основна движеща сила във вселената.
"не си лекар че да те бърка търси работа с добро заплащане без изисквания за нещо специално просто средно или више според мен най добре щото има хора блъскат цял месец за 300лв. " - Успях да разшифрирам част от мъдростта ви, макар повечето от нея да остава обвита в мистерия, поне за мен самия. Но изказване от рода на "просто средно или више", което се пише със с, говори за това, колко сте незапознати и некомпетентни в отношението си към пазара на труда, което говори за неподготвеността ви да изкавате каквото и да е мнение, свързано с въпроса.
Надявам се да сте доволни от минималната си заплата.
-----------------------

Мила авторке. Ще се наложи да започне от като стажант. Ако трябва, ще отделиш няколко месеца, да работиш безплатно. Цели се в топ фирмите в София и не се отказвай, особено сега, когато ти остават само няколко крачки, за да започнеш да градиш обещаваща кариера.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 66ddc2afa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер 2, може ли да ми кажеш от къде извади курса и доходоносна ли е работата, също така трябва ли ми висше образование

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker