Къде да уча - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Къде да уча
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1344 пъти
12 клас съм. Искам да уча за програмист. Знам, че в СУ изпита по математика е труден, а аз уча първо равнище, не знам дали ще ме приемат. Не искам да ходя в ТУ, защото казват, че там отиват тези които искат да се занимават с хардуер. Видях и задачите в ПУ, там са по-лесни. Ако отида там ще уча новата специалност Софтуерни технологии и дизайн. Да отида ли в ПУ или не. Чувала съм, че там не се учи както трябва. Има ли как от там да се науча да програмирам или не.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 51cd9fd34f
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не слушай хората, неразбиращи от това, какви ти ги казват, а кои хора се реализират след това. За Информатиката има един адрес номер 1 у нас - това е ТУ София, включително, защото имат стажански програми на Запад и изобщо, а след това е ПУ, но действително по-лесно приемат. От ПУ има хора с интернационална кариера сред моите познати, но заложи на класическата Информатика. Имат международни програми, което е много добре и се реализират стабилно.
В СУ учи хуманитарни специалности. Учудва ме, че изобщо имат информатика, но най-вероятно, за да си занимават математиците и тем подобните от безхлебните факултети- не учи в СУ Информатика и не учи екзотични специалности поне при Бакалавър, а при Магистър можеш да заложиш и на по-тясна специализация и дори икономически или съвсем различен профил, но ако имаш шанс за ТУ София за Информационни технологии - не го изпускай. Ще ти е трудно 4 години, но ще направиш стабилна кариера и у нас, и в чужбина след това, а втори адрес нека ти е ПУ пак с класическа Информатика.
Успех

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 74bf106f5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   №1, абе калъф, явно си много "компетентен"... Явно не си чувал, че четиримата основатели на най-голямата българска IT-компания Телерик - Светозар Георгиев, Васил Терзиев, Бойко Яръмов и Христо Косев са възпитаници на ФМИ (Факултет по Математика и Информатика) на СУ. Компанията е продадена миналата година за 262, 5 милиона долара, което прави над 65M$ на калпак!

Самият Светлин Наков - бивш съдружник в Телерик и понастоящем главатар на прехвалената Софтуерна академия също е завършил и преподавал като асистент във ФМИ на СУ.

"Учудва ме, че изобщо имат информатика, но най-вероятно, за да си занимават математиците и тем подобните от безхлебните факултети" - не е истина колко си зле...

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 76d4ee32bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Така, слушай н1 (типично неграмотно мнение) и да, вярвай че в СУ се учат само хуманитарни. Дебили всякакви...

Иди в СУ (или ТУ като те е шубе от математика, в СУ изпита не е толко труден) НО заедно с това иди и в СофтУни (безплатен е). Така ще имаш 2 сертификата, а и там мн по-лесно се търси работа, а и повече упражнения ти дават. Така просто си гарантираш повече възможности. Успех.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 51cd9fd34f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   n 2- ами май се оказах права - значи математици хората в СУ, а единичните случаи кой каква компания имал късмет да направи не казват нищо за университета. Например главните ТИМ-аджии, вече милиардери хората, са учили в СВУ- ти би ли учил там? Софарма е милиарден концерн вече, а неговият генерален мениджър е учил в Москва - там ли да учим?
Браво на момчетата, които са направили компания и са я продали, но ТУ - късмет, талант, а може би и повече? Например въпросът за първия милион, за да разработят изобщо платформата, който у нас е табу тема - има ли всеки, завършил математика в СУ този 1 милион?
Никога няма да разберем откъде и как, но голяма работа - важен е успехът на момчетата. Браво.
ТУ София обаче за хората без милион е номер 1 за информатика и инж. науки, включително защото имат контакти за практика и продължаване на образованието в чужбина. Говоря за нормалния студент,. СУ е номер 1 за право и така нататък - това трудно ще се промени и да СУ са номер 1 по математика, но информатиката не е математика .
Иначе изобщо не е рядкост математици да направят пробив в друга наука - например МАТЕМАТИКЪТ J. Nash е кажи-речи основателят на съвременното разбиране за икономика, което не значи, че трябва да учим математика, за да направим пробив в икономиката всяка година Нобеловата награда за икономика си се печели от икономисти - класическите науки математика, физика, химия, биология, история, философия са в основата на по-новите като социология, психология, икономическите науки, но това не значи, че е удачно да учиш в СУ философия или математика, камо ли да учиш в СУ информатика, преподавана от математици. Може действително да излезне нещо гениално от това ако има нужните условия за това, но може да излезне и човек с диплома, който не е пригоден за всякаква работа по-нататък.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker