Ще започна ли работа след като завърща СофтУни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121284)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6475)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Ще започна ли работа след като завърща СофтУни
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 4595 пъти
Привет! Аз съм момче на 18 години и се записах в софтуерния университет онлайн обучение. Приемният изпит го взех с 320 точки(4. 70). Чудя се каква е вероятността да започна работа след като го завърша с оглед на това, че няма да бъда от топ 10% а по-скоро средняк или най-много малко над средното ниво.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 73e3f06523
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Ами след като си се записаЛ (минало свършено) не е ли малко късничко да се сещаш за възможности за кариера?
Аз си направих труда да влезна в страницата на „университета“ - много симпатична, но не знам дали ти е ясно, че става дума не за университет, а един вид професионално обучение, а за висше образование ти трябва допълнително да учиш 2 години някъде в някой от АКРЕДИТИРАНИТЕ университети-партньори, но и те са все частни от типа на ВСИ и тем подобните колежи
Накрая на СофУни взимаш сертификати, а след 2 г. в актредитиран университет и професионален Бакалавър, което е ОК.
Ако обаче идеята ти е да бъдеш „средняк“ и да не си добър в това, което учиш, защо учиш изобщо?
Специално в IT-технологиите имаш предимството да се доказваш на практика и тук дипломите имат много малко значение - направи една страница, едно приложение е никой няма да те върне заради дипломата ти (липсата на такава), но ако само си записал, защото са приемали лесно и да хванеш някакво кухо висше, някаква хвърчаща диплома - ще си останеш с нея.
С две думи - зависи от теб дали ще работиш после по специалността.

Най-горещо ти препоръчвам да не претупваш следването си и възможно най-рано или да направиш заедно с твои колеги някакъв референтен проект (страницИ, програмИ, приложениЯ), или да почнеш работа някъде по специалността.
Само не кисни по кафетата и не отбивай номера по време на своето следване.
„Кради“ всичко, което ще те научат и учи с желание да владееш на 100% това, което ще ти покажат като практически познания.
Ако имаш намерение да си на 10% специалист, по-скоро си губиш времето.
На всеки е ясно, че СофУни е проект, който иска да събере парите на родителите за хора, които иначе не биха учили никога висше, защото никога не биха влезнали най-малкото пък Информатика, а и не са хора на науката, НО дава и шанс действително да се научиш НА ПРАКТИКА да програмираш - симпатичен проект е, иновативен, преподавателите са млади и най-вероятно разбират от своя занаят, а особено в началото ще са много нахъсани да ви научат нещо, за да не им се провали проекта - това е техният бизнес план, от това живеят тези момчета и момичета и ако вие излезнете зле подготвени, ще умре и техният бизнес. Особено първите ще полуите 110% от преподавателите си.
Възможно е с две думи да се научиш там да програмираш АКО искаш и да останеш с тези сертификати, които дават или да продължиш професионален бакалавър в някой от университетите-партньори, но накрая всичко си зависи от ТЕБ
Не мисли, че кисненето по лекции и събирането на сертификати с 10% знания от твоя страна ще ти донесе нещо. Определено ще го завършиш, защото искат твоята такса и държавната субсидия, но не това трябва да е целта ти, а да НАУЧИШ реално да програмираш. Дай 110% от себе си, учи с хъс, желание, работи по свои референтни проекти и на практика това, което учиш и прави практики и ще успееш. То е като да учиш в професионална гимназия - нивото е същото. Ако отбиваш номера по специалните предмети, накрая няма да си специалист, но ако учиш с желание и дори паралелно някъде практикуваш ще излезнеш специалист. Има хора, завършили например Ел. техници, но не могат и 1 жичка да ти свържат, но хора със съвсем същото училище работят в Енергото за 1500-2000 лв. заплата. Тъщото е и в това СофтУни - поне ясно и точно са ти казали какво получаваш - ПРАКТИЧНИ ПОЗНАНИЯ и възможност за професионален бакалавър.
Ти дали ще учиш, дали ще знаеш си е твой проблем и нямам в предвид тук оценките - Добър 4 е добра оценка, но аз говоря за това дали ще си нахъсан да програмираш, реално да покажеш нещо, да си направиш референтни проекти с колеги или сам, да правиш практики и така нататък - оценката нищо не значи, но не давай 10%, а на 110 % от себе си, учи със страст и желание и ще се реализирай - дай 10% и претупвай за едната гола диплома и няма да се реализираш. Имаш уникален шанс да учиш, използвай го, за да НАучиш или ще съжаляваш.
Пак казвам - Добър 4 като оценка е ДОБРА оценка, но първият ти работодател ще иска да покажеш референтен проект и какво можеш да правиш или завършена практика някъде. Аз затова те съветвам още във втори семестър сам или с още 1-2 човека да почнете да разработвате приложения, страници и програми по ваши идеи или по разни програми за неправителствени организации, училища и така нататък, а ако не искаш това - почни практика или паралелна работа като уеб дизайнер, програмист или нещо такова, но в никакъв случай не чакай да получиш работа с голата диплома.
С тези сертификати ти не си висшист и те не ти го обещават, но си професионално квалифициран. Ти какво ще направиш от това е твоя работа. Просто не гони кухи дипломи и всичко ще е наред, а дали ще правиш професионален Бакалавър ще решиш в края на обучението си в СофтУни.
Единствената ми критика към тях е, че използват думата „университет“ в заглавието си като не са. По-добре да се бяха нарекли „School“ - не е по-малко престижно и не заблуждават народа. Например London Business School е един от най-добрите УНИВЕРСИТЕТИ в света. Така, че внимавайте - има университети, който не са такива и училища, които са университети!
СофтУни е училище за професионална квалификация (обучение) и не е университет, но имат университети-партньори, които ви признават явно повечето изпити.
Успех

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 788ba67a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,
Аз завършвам в момента трети семестър в СофтУни и си търся работа. Накратко - изцяло зависи от теб. В момента има глад за програмисти, така че дори като средняк ще си намериш някаква работа. Но не знам защо си с нагласата да си средняк. Имай предвид, че обучението в СофтУни е много интензивно и без сериозни усилия няма да можеш да завършиш и да вземеш сертификат.
Също така СофтУни не е висше учебно заведение, а интензивен двугодишен курс. Издават ти сертификат, а ако искаш може по партньорска програма да изкараш и диплома. Но в момента реално като търся работа, виждам, че тези ми сертификати нищо не значат. Нито дипломата, ако имаш такава. Навсякъде се интересуват от реалния ми опит. Зависи какви знания ще покажеш на интервюто. А знанията зависят изцяло от теб. СофтУни има добра програма, много упражнения и практически проекти. Преподавателите са готини и ще ти помагат, ако си достатъчно нахален. Но сам трябва да си седнеш на задника и да учиш. Ако не те влече, не ти е приятно и не ги умееш нещата, ако щеш диплома от Харвард изкарай, пак няма да си намериш работа. А има и много добри програмисти, без никакви формални дипломи или сертификати.
Ако имаш други въпроси и искаш да чуеш гледната точка на студент от СофтУни, ще се радвам да ти отговоря.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker