Как да спра алкохола? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Как да спра алкохола?
преди: 8 години, 13 дни, прочетена 4157 пъти
Здравейте,

мъж съм на 40 години, в момента съм в държава от Западна Европа...
Започнах да пия много през 2007 - ръководех проект и напрежението ми дойде много...
Няколко години нямах никакви проблеми от здравословен характер, но дойде 2013 и нещо започнах да го закъсвам със здравето... за щастие бях тотално откровен с докторката при която отидох, и тя е добър професионалист, та ме лекува добре от последствията... И така - спирах да пия, но след някой друг месец се случваше нещо и пак започвах да пия... и така немалко пъти. За щастие нямам цироза или сериозни усложнения (а нормата ми гони половин литър водка)... последното по-сериозно изпъление беше през август 2015, когато си намерих сегашната работа, казах си - 1 седмица купон и започвам да се приготвям... само че накрая на седмицата се оказах сутринта в 4 часа с адски болки в Пирогов - оказа се че съм направил рефлукс... след този случай спрях до нова година, когато се видях с баща ми и той ме почерпи водка, и скоро след това се почна пак.. всъщност той ми създава част от проблемите, но това не трябва да е причина да пия, но е.... и така - на 1-ви април бях отишъл на работа направо неадекватен и сигурно съм лъхал като глътнал изба, но никой не ми каза нищо... та сега уикенда пак се нарязах, и понеделник ми беше много зле (не го очаквах, иначе нямаше да пия толкова), та въобще не си направих труда да отида на работа....
Не знам - мислех се за по-силен, ама не са на добре нещата - сигурно ще трябва да стигна и до психолог или анонимни алкохолици, но тук е проблем, защото не знам езика...
За щастие все още успявам да спирам, нямам някакви сериозни здравословни проблеми, но идва момент в който просто искам да се отрежа... за съжаление и работата тук не върви много, слава богу контракта ми е до края на годината, но не знам как ще ги издържа...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 13 дни
hash: 5391e4932d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всичко е до волята ти, човек! Много талантливи и здрави хора се съсипват заради алкохола. Потърси в интернет истории на алкохолици, провалили живота си и помисли - искаш ли и ти така да свършиш? Патрик Суейзи - велик актьор, красив, богат... но пиенето му докара рак на панкреаса и нищо не можа да го спаси. Алкохолът не е приятел и не решава проблемите ти, само ги задълбочава и създава нови.
Вместо в пиене, съсредоточи свободното си време в учене на езика! Дори да не оставаш да живееш там, знанието на език няма да ти навреди. И спри с купоните, спри да слушаш баща си. Докажи се като истински мъж. Истинските мъже не си решават проблемите с пиене.

 
  ...
преди: 8 години, 13 дни
hash: 999f0e50c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторе, не се притеснявай! Аз имах познат, който и той много искаше да спре с пиенето и все не му се получаваше. Но той докарваше до литър водка на вечер. На 51 години получи инсулт и отказа пиенето от раз. Така, че недей насила да опитваш нещо което не става. Остави природата да си свърши задачата. Моя познат живя цяла седмица след инсулта и после почина. Казваше, че се наживял и сигурно е бил прав. Най обичаше да се хвали, как след литър ракия на другия ден отиваше на работа кукуряк. Имаше всички сериозни, здравословни проблеми и искаше да се откаже, или поне да намали пиенето, след което му се е случвало да изпие литър и половина коцентрат. Така, че авторе не се притеснявай, че не можеш да спреш пиенето за дълго, организма ти ще го откаже сам.

 
  ...
преди: 8 години, 13 дни
hash: 4fb3eb5d01
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Гледай сега, имаш проблем, при това доста сериозен. Това с анонимните го остави, там си е малко промиване на мозъци, както всичко хамериканско. Махни ги и психиатрите, защото ще те натъпчат с коктейлче, та ще ходиш като зомби нагоре-надолу. Всичко ти е в главата. Реално човек няма нужда от алкохол нито да се отпусне, нито да му стане по-хубаво, нито да стане по-красив. Алкохолът м/у другото е страшен депресант. При всички случаи ти се е случвало да се напиеш, да си в еуфория, а на другия ден да ти идва да се гръмнеш и то не от това, че те боли главата или ти е гадно на стомаха, а от такива едни гадни мисли, които те карат да потъваш по-надолу и по-надолу. Казваш си в един момент, чакай да ударя едно, че да стабилизирам и отиваш в един водовъртеж, от който измъкване няма. Не напразно алкохолизмът е както болест на психиката, така и социално заболяване. Ти, като алкохолик, какъвто естествено си, трябва първо да го приемеш това, а не да го забиваш в дъното на съзнанието си. Това трябва да ти е на първо място. Ти си алкохолик и това е. Колкото и гадно да звучи, така е. М/у другото първият признак на алкохолизма е отричането, така че си направи една внимателна ревизия на съзнанието и сам ще видиш, че съм прав. Така, сега малко за начина на отказване на алкохола. Става въпрос за ЕДИНСТВЕНИЯ начин. Без лекарства, без промивки на мозъка, без групови терапии. Приемаш, че си алкохолик. Не го криеш, не е срамно. Болест, като всички останали. Намираш си хоби и започваш да го практикуваш. Когато ти се допие дори и една бира, веднага си намираш някакво друго занимание, което да ти държи мозъка зает и да не мислиш за алкохола. Винаги дръж алкохол в къщи на видно място, че да го виждаш, но никога не го и помирисвай по какъвто и да е бил повод. Важно е да знаеш, че дори и една глътка алкохол за алкохолик като теб е ФАТАЛНА. Връщаш се на изходна позиция с нова сила. Сам ще усетиш, че като спреш алкохола ТОТАЛНО ще започнеш да гледаш по друг начин на света около себе си. Сутрин, когато излизаш за работа ще слушаш как пеят птичките, ще се радваш на свежия въздух, ще гледаш зеленината. Все неща, на които не си обръщал внимание до тогава. И най-важното е да разбереш, че от алкохола ползи няма, а има само вреди. Всичко ти е в главата и си алкохолик. Това са ти отправните точки. Пиша ти всичко, не защото съм някакъв отявлен трезвеник, а точно обратното, защото и аз се боря с този проблем, но при мен има значителен напредък, като сам съм си обяснил всичко след години в адски мъки. Най-искрено ти пожелавам успех!!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 13 дни
hash: c54a315d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   единственият начин - е да забравиш за всякакъв алкохол, ама по никакъв повод, и дори и една глътка

 
  ...
преди: 8 години, 12 дни
hash: 9d1199491f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не искам да те съдя защото това е най-лошата услуга, която мога да ти направя в този момент. Ти обаче си алкохолик, все още работещ и фунциониращ, но до там. Мога да ти кажа и последователността на загубите, през които ще преминеш- първо работата, после семейството, после приятелите, с които не пиеш, и най-накрая- родителите.
Положителното в твоя случай е, че ти си на правилен път да разбереш, че имаш сериозен проблем. Това е болест наречена алкохолна зависимост.
При нея лечението е трудно и изисква упоритост. Неуспехите са нормални в хода на лечението.
Потърси специлизирана помощ. На този етап сам няма да се оправиш. Това е все едно да се опиташ да си напраиш сам сърдечна операция. Трябва ти и някой да те подкрепя от близките ти- наречи го приятелка, гадже, родител или съпруга/деца. Последното, ако ги нямаш, е най-успешно, стига да са на твоя страна.
И не забравяй едно-ти пиеш и не можеш да спреш. Временните периоди на абстиненция не означават много ако не продалжават поне една година. Това е периода, който говори за очакван успех. Другото са неуспехи, които само говорят за напредналата ти болест.

 
  ...


...
преди: 8 години, 12 дни
hash: 99f5172cea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   До болка позната история и аз съм същата работа само, че съм доста по-малък от теб. На 24 съм и през последните няколко месеца успях да се закрепя само на бира, но и това не е решение. Успях преди година да не близвам никакъв алкохол, но после от една биричка пиянството ми се завърна със пълна сила. Да ти кажа последиците от алкохола не са само върху здравето ни, те се отразяват и на социалният ни живот и на хората които ни обичат, покрай нас си разрушаваме всичко и всеки който държи на нас и се опитва да ни помогне. Безбройни пъти съм си казвал и обещавал след тежък запой, че спирам със пиенето завинаги, а няколко часа по-късно дори съм нямал помен от обещанието си и съм започвал наново. Най-страшното от цялата тази гадост е, когато заради пиенето ти те зарежат всички, а околните си изградят лошо мнение. В моят случай понеже колегите ми (студент съм) знаят каква стока съм и не ме взимат никъде с тях, а примерно хората през почивните дни си правят екскурзии по България, същата е работата и със социалните контакти искам аз да се запозная със някоя нова колежка, но един път като ти излезе име, че си пияница, боклук и еди какъв си после ходи се обяснявай че не си такъв. Та положението не е розово при нас, но само и единствено ние сме си виновни и само и единствено ние можем да си помогнем, никой не ни е карал на сила да дигаме чашата и за най-малките си проблеми да търсим утеха в алкохола, защото и на дъното на бутилката няма да намерим решение на проблемите си. Няма от утре има днес, тук и сега, аз днес реших да не пия, просто си казах че днес няма да дигна първата чаша която ще ме подведе по бутилката, от личен опит ти казвам, че ние без едно можем, с едно не можем, значи явно целта е да не пием първото.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 12 дни
hash: 95819fca7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От около една година в България се предлага един уникален продукт, който е изключително ефикасен при зависимости: алкохол, наркотици... Прочетете за Полисорб Плюс.

 
  ...
преди: 8 години, 12 дни
hash: c0777c1b4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ако не се стегнеш ще те изритат, дори се чудя как те търпят още и после какво ще правиш. Баща ти те почерпил една водка, минал през Пирогов, и пак не си се осъзнал. Ако си достатъчно разумен, просто не слагай папка алкохол в уста си, не се изкушавай от почерпки и само едно и вече никога, не си пропилявай живота, защото утре може да се окажеш на улицата, влачейки се като най-долна утрепка и затова ще си виновен само ти. Мои познат със сериозни проблеми с алкохола се осъзна на 60 години, след като теб отлага отказването с години, щеше да умре като куче в адски болки след поредната криза и тогава нещо му стана, зарече се да не пие и изживя ада на пиенето си един месец, не знаехме какво става с него, оказа се, че беше изпаднал в такива кризи, че си беше обърнал цялата къща наопаки, беше лежал с дни по по пода, губеха му се моменти и след месец започна да се стабилизира. Избистри му се тена, очите, ходи усмихнат, като го попитахме как успя да направи това разказва със сълзи в очите за този един месец и за това колко съжалява за всичкото това 30-40 годишно пиене с "приятели". И той имаше проблеми, баща му си попийваше т. е. обремененост семейна, други проблеми и цял живот оправдания.

 
  ...
преди: 8 години, 12 дни
hash: 4fb3eb5d01
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До №1, съгласен съм с написаното от теб, но донякъде. Не коркай автора с този рак на панкреаса, защото това, което си написал точно за рака на панкреаса е абсолютно грешно. Ракът на панкреаса не се получава в следствие на прекомерна употреба на алкохол. Най-многото, което можеш да си докараш с прекомерна употреба на алкохол е хроничен панкреатит или киста на панкреаса, както и цироза на черния дроб. Ракът на панкреаса се получава в следствие на генетични мутации. Не го пиша, за да се заяждам, а защото моя близка получи рак на панкреаса без да лизва алкохол и без да е изпушила нито една цигара през живота си. Мой личен приятел, коремен хирург, едно от светилата на коремната хирургия в България, преподавател в най-големия медицински университет у нас я оперира, та в тази връзка от него знам за това нещо.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 дни
hash: c987c05b1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз съм като автора. На 32 години съм.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker