Брат ми е наркоман - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Брат ми е наркоман
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 5469 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 23, уча медицина и родителите ми са учители и двамата, а проблемът идва от 17 годишния ми брат.
Още от 8 клас започна да пуши трева в последствие премина и към кокаин, а вече е напълно зависим от наркотиците.
От както порасна малко и стана на 16 започна да се държи ужасно и с родителите ни. Посягал е на баща ни, а той дори не се опита да отвърне. Държи се с майка ни като с куче. Опитах се да говоря с него и дори се разплаках, а той ми каза, че не искал съвети от мен.
Родителите ни спряха да му дават пари, защото знаят за какво ги харчи, но той все пак намира начини.
Възпитавани сме по един и същи начин и винаги е получвал каквото иска, но все пак успя да пропадне.
Брат ми е и го обичам и искам да му помогна да спре, но просто не знам как той не слуша никой.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: e5d4f7c3a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Не вярвам, че има шанс да се оправи. Познавам десетки наркомани, абсолютна същата история. На 14 започват с трева, после към пико/амфети (съмнявам се, че брат ти взима кокаин) и стават безмозъчни просто. Агресивни, изгухват от нищото, акъла им е като на 14 годишни. Въобще нямят дори представа в кой свят живеят. Психоза, умствено болни са просто. Той не иска ли сам да спре, няма начин. Вече, да го убедите да спре е АДСКИ трудно. Или трябва дълга и упорита борба или на 18 го гонят и да се оправя сам, защото като остане без пари, ще започне да продава всичко що намери в тях.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: e3cf843fc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За съжаление, тук никой не може да му помогне, щом роднините му са безсилни. Явно не сте възпитавани по един начин, иначе не би станал наркоман. Само специалисти могат да ви помогнат, може и до принудително лечение да се наложи да стигне.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4561dc74a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Мисля, че родителите би трябвало да могат да застанат сериозно срещу него да говорят, да се вземат някакви мерки, а ако не подейства да го заведат в комуна. В крайна сметка те са големи хора на 40-45-50 /предполагам/ не би трябвало да не могат да се справят със 17 годишния си син. Или поне Да Опитат да се справят. Това "просто да му спреш парите" не е резултатен вариант очевидно.

Ж21

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: d98c28b4d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Еми съдба... Просто той ще живее такъв живот и това си е. Не зависи от него. Не може всички да сме добри, начетени и добри. Има и лоши. Не знам как може да се помогне. Понякога не зависи от родителите.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: f039d98bd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Здравей. Аз също бях зависима. В 8 клас започнах да пуша трева, в последствие преминах към други работи. Давах всичките си пари за наркотици. Родителите ми бяха напълно отчаяни от мен и се държах с тях ужасно. Но в един момент се замислих много сериозно над нещата и осъзнах, че няма смисъл да си провалям живота. Иска се воля, човек може да си помогне сам на себе си стига да иска.

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 556f8eb445
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всичко е до време.. аз лично съм бил на негово място докато не срещнах сериозно момиче.. сега като се сетя тези 3години които съм прекарал на улицата ми става смешно :д дай му време и ще си седне на гъза ;) рано или късно всичко писва

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: f37b2d3881
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   И преди съм чела такива теми тук и съм давала съвети и на теб ще ти дам същите като на останалите.
Първият ми съвет е да го вкарате в наркокомун. Там ги лекуват. Трябва да побързате преди да е станал на 18. защото все още родителите ти имат власт над него със закон. защото е непълнолетен. но като стане на 18 вече ще има право сам да решава. Не знам от кой град сте. но доколкото съм запозната в София има къде да се обърнете. Минава трамвай 22 точно пред това място. Има спирка отпред. То е болница за зависими от алкохол и наркотици. Ако трябва и насила ще го заведете. Това обаче е малко скъпо и затова не знам дали ще можете.
Съвет номер две към теб ми е да се правиш. че си на негова страна. за да му влезеш под кожата. Викни го в стаята ти или ти отиди при него. когато не е в такова състоияние и му кажи.. еее брат ми знам. че ти говорех. че не бива да го правиш. но същност може би е готино. искам да пробвам и аз. По този начин ще го спечелиш. Кажи му. че те е страх да започваш с шмъркане и да ти даде хапче. Сложи си го под езика и пий вода уж. че си го глътнала и после ще го махнеш от устата си. После ще поиграеш уж. че виждаш някви неща и така. за да ти повярва. Предопреди родителите си. че не е истина. за да нямаш проблеми с тях. По този начин брат ти ще те има за готината в семейството с която може да се забавлява. С времето ще ти има повече доверие и ще ти обясни защо го прави и ще лекувате главния проблем. Някой го правят. за да са готини. но пък други по правят заради проблеми. Аз не съм като него. но съм на 20 и като бях колкото него бях пушила няколко пъти трева. защото не намирах добри приятели. имах проблеми с наще и се чувствах самотна и исках нещо да ме разсее. Разбери той от какво има нужда и кое го кара. Така ще може да му въздействаш и да го накараш да спре. Честата употреба на кокайн и коварна. защото разгражда преградата между двете ноздри и един ден ще има една голяма ноздра.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 7448d2eb57
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Държи се с майка ни като с куче. " Не мисля, че куче или каклото и да е друго животно заслужала подобно отношение. За другото си трябва лечение.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4c57f7f36e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря ви за коментарите! Малко или много всички сте прави, но все пак е малкия ми брат и е ужасно, че трябва да го гледам как пропада все повече. Много ми е тежко като гледам какво прави с живота си и как разпкаква майка ни постоянно. Но да, нашите очевидно не взимат никакви мерки, а не съм аз тази която да го направи.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: fe72ddf056
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Проблемът е там че явно вашите не са възпитали брат ти както трябва :)
Той и без наркотиците би бил същият човек!
Също така много хора преувеличават в коментарите и точно такива коментари създават пряка връзка между Марихуаната и наркоманията в съзнанието на неинформирания човек. казват ти да го пратите в комуна.. Това е напълно погрешно ЗАЩОТО - тревата е навсякъде и не тласка хората към агресия, да избухват от нищото и тн. а кокаина е нещо скъпо, амфетамина пък е лесно достъпен и доста употребяван, не е изключено и той да го употребява, това ще обясни агресията и отношението към родителите и теб.
Просто всичко идва от средата в която се намира и хората с които се събира!
Вие лично няма какво да направите, той самия трябва да се осъзнае но ще му отнеме доста дълго време.
Аз също пуша трева и то от около 6 години а съм само на 19 :) А и никога не съм се държал агресивно с нашите даже напротив марихуаната до голяма степен формира характера ми и ме направи по-спокоен, всеотдаен и амбициран човек.
Всичко е относително!

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 дни
hash: f9e8316cfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   здр:)... моя брат също употребява... на 22, г... сега е с психоза... от 1- 2 тревички... през амфети и т. н. т... номер 14... внимави!!! , , границата е много танка.... а пътят е само на долу!!!
и да прави са хората.... сега е момента... говори с родителите си.. само ако сте заедно ще успеете- психиатър... психолог и рехабилитационна програма.... ние закъснях ме... но се борим!!! ..
възпитание ли... НЕ.... ПОДАТЛИВА ПСИХИКА... ПРОБЛЕМНО СЕМЕЙСТВО... РАЗВОД.. АЛКОХОЛИЦИ... ПРОСТО ТЕЖКО ДЕТСТВО!!! ... НИЕ СМЕ ОЩЕ 2 ДЕЦА... АМИ СЕГА:):).. ВЪЗПИТАНИ ЕДНАКВО!!
И ХОРА... ОТКЛЮЧВАТ СЕ ПСИХОЗИ.... МНОГО Е СТРАШНО.. ВНИМАВАЙТЕ С КАКВО СИ ИГРАЕТЕ!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker