Приятел алкохолик... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Приятел алкохолик...
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 3077 пъти
От известно време живота ми се преобърна с краката надолу. Приятел алкохолик и малкото възможности с които имах възможнаст да помагам да си набавя поредната доза спиртна напитка. Но се стигна до там, че кризите, които преминаваше не бяха толкова леки и си го отнасях без да искам. След месеци нервната ми система се разклати. И промня, че след дългия задух и неспособност да дишам, моя възрастен приятел и роднина ми даде Дизепам. И тогава се родих, отново можех да дишам и стреса и неврозата изчезнаха от мен. С приятеля си съм още заедно и това не помага много, осъзнавам, че има проблеми но сега и аз самата също. Естествено, че когато е нормален се държи, като такъв но изпадне ли в кризи, да не съм му пред очите. Това продължава 8 месеца.

Всичките са вдигнали ръце от него поради неговата нездържанос, но и аз намазвам. С приятелите ми немога да проведа един нормален разговор заради него, все има нужда да му се обръща внимание. Това ме задушава и потдиска, та сега и аз съм на успукоителни. Недейте с това ми ти каво правиш с него и. т. н. С него съм защото го обичам но и то е част от обществото. Не зная къде да го заведа да се лекува, опитах аз като приятел но и това не помага, а и това не всеки нормален би приел за нормално. Да си го кажа направо си е пълна лудост. И то в собствеината си, откачам и продължавам. Ама ще полудея ли незнам....!?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 3a1673ceec
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си 60 % полудяла вече, щом на успокоителни, та работата не е никак добре! Не можеш да вземаш решения вместо него, но можеш да проведеш разговор на дълго и широко. Разкажи му това което и на нас, разкажи му как се чувстваш.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d405d571e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом се е преобърнал с краката надолу... значи всичко е както трябва.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b922684b4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   С говорене нищо няма да стане, предполагам, че от опит си го разбрала. Алкохолизма е болест и трябва да се лекува. По принцип в такива случаи психолози, психиатри и психоаналитици помагат само за известно време, а понякога изобщо не помагат. Според мен трябва да действаш по същество и да направиш всичко възможно приятелят ти да се отърве от този отвратителен порок и зависимост. "Анонимни алкохолици" е неговото място, ако питаш мен. Може да ти прозвучи малко крайно, но повярвай, че не е. Ти трябва да напрвиш всичко възможно той да се оправи, не зависимо дали ще сте заедно или не. Все пак той е част от живота ти и ако няма кой друг да се погрижи за него ти си длъжна да го направиш. А ти бъди много силна и недей да посягаш прекалено към успокоителните и антидепресантите, защото от тях също се развива зависимост.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: bc45d476a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   В психиатрична клиника или най-малкото при специалист психиатър. Обаче и ти си тръгнала натам. Глупост голяма е това, че си пропилява живота така, но ти си знаеш. Колкото алкохолът е опасен и е болестно състояние в някакъв етап, толкова по-опасни са успокоителбните. Пристрастяването и опитите за отказване са подобни на това, което изживяват наркоманите. Така, че ако чак толкова иска да му помагаш и да се лекува той, поне ти не се пристрастявай докато е време.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: dc6aef0196
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ако го обичаш трябва да направиш нещо по въпроса, лудост или не. Кажи му как се чувстваш, кажи му колко опасно е това. Търсете начини за лечение. Така той вреди сам на себе си и ако го обичаш искаш да му помогнеш раздвижи нещата. Междувременно обърни внимание и на себе си, защото може наистина да се разболееш психически, както прочетох вече си на успокоителни. Отдели време за него, но и за себе си.
~ Г-ца Монро ~

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker