Пие алкохол по време на работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Пие алкохол по време на работа
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 4211 пъти
Мъжът ми пие алкохол на работното си място. Предупреден е, че трябва да спре да го прави. Шефът му обмисля дали да го отстрани от работа заради това. Отчаяна съм, защото това не е първата работа, по време на която пие. Той го е правил много пъти и вече съм отчаяна. Ние сме младо семейство с бебе и зависим изцяло от неговата заплата, а както се вижда, сигурно ще изгуби и тази работа, на която е от скоро. Ще последва отново търсене, евентуално намиране на нова и най-вероятно отново пиене и на нея, пак уволняване... Не знам какво да правя вече. Говоря с него, караме се, той обещава, но това се повтаря отново и отново. Вечер като се прибере и мирише на алкохол измисля какви ли не оправдания, веднъж е пил след работа една бира, друг път се почерпили накрая на работния ден всички колеги и той не могъл да откаже - все лъжи, както се разбира. Той пие и се излага и така ни обрича на безпаричие. Ние живеем на квартира и никой не ни помага, зависим изцяло от него и той го знае, но го прави... Моля ви, посъветвайте ме, как да го накарам да спре, като всеки път уж осъзнава и обещава, а после пак същото. Повтарям - това не е първата му работа, на която го прави. Отчаяна съм, посъветвайте ме как да постъпя, защото вече наистина не знам какво да направя за да спре.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 59354b2784
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С каране няма да постигнеш нищо. Подкрепяй го, обичай го, съчувствай му. Той знае, че е болен и че има нужда от помощ. Ако го съдиш, не му помагаш особено.

И ние имахме същия проблем с баща ми. Никога не съм го притискал и по най-лекия начин. Стигало се и до полиция, арести, трудови злополуки и какво ли не заради алкохола. Много добре знам какво е. Просто веднъж му казах: "Тате, имаш прболем, знам, че не го осъзнаваш, но ми се довери. Знай, че ако го осъзнаеш, ние винаги ще сме до теб и ще те подкрепяме до последно. Не те съдя и не те виня за нищо. Това си е болест като всяка друга и трябва да се лекуваш. "

Той тогава не отговори, но се разчувства. След няколко дни за пръв път си призна, че има проблем, но отказваше да се лекува, понеже вече съзнанието му беше замъглено, не осъзнаваше нещата реално и определено човекът, който познавахме, изчезваше постепенно, а на негово място се появяваше напълно непознат заядливец, на който все някой му беше виновен. Аз вече тотално се отчаяхме и се примирих, че няма да го бъде. Няма да ти казвам колко съм плакал като малко бебе и колко съм се молил на Бог през сълзи. Никога преди това не бях се молил, но толкова се бях отчаял, че не знаех какво друго да правя. Иначе не съм от най-религиозните, но въпреки това мисля, че това ми помогна, вярвам в това.

И така след няколко месеца той пи цели 3 дни, без да спира. Тогава се случи така, че беше сам вкъщи. Получи алкохолно натравяне и едва го спасиха.

Тогава чак си даде сметка какво всъщност причинява на околните и спря от раз алкохола, като имаш предвид, че за последните 20 г. не е имало и ден, в който да не се е напивал. Сега вече от доста време не е близвал и се върна добрия ми стар татко. Но да не ти разправям през колко кръга на ада сме минали, докато се оправи.

Всичко това ми отвори очите за един нов свят и ново съзнание. Определно научих много за живота. След всичко това прочетох една книга, която ми даде обяснение защо се е случило чудото. Но тази книга ми даде и един съвсем нов поглед на нещата и на света.

Конкретен съвет не мога да ти дам. Всъщност мога, но не знам дали ще бъда разбран правилно. Защото ако не бъда, повече ще ти навредя. Освен да ти кажа коя е книгата, ако вникнеш дълбоко в нея, наистина ще ти помогне. Аз минах по трудния път, а имало и по-лесен, но го разбрах едва след като той се оправи. Но може би е било за добро.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0bf5bcec8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За съжаление едва ли ще спре, ако е зависим от алкохола. Баща ми беше навремето така. Уволняваха го, намираше си нова работа и пак го уволняваха. До един момент, когато вече никой не искаше да го вземе на работа. Разчитахме само на заплатата на майка ми. Лошото при Вас е, че изцяло зависите финансово от неговите доходи. Той пие ли в къщи вечер? А в дните, когато не е на работа? Откога пие? След като е млад, може би има шанс да се откаже. Но трябва сам да осъзнае, че има проблем и да поиска да спре. Аз бих се посъветвала с психолог. Когато човек започне така да пие, винаги има някакъв проблем. След това вече става зависим.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 145c926397
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Както изглежда е алкохолик, а това означава, че е болен, а това означава, че има нужда от помощ, не от натяквания. Може би е време и той да поразчита малко на вас, след като вие сте разчитали на него досега. Но пък не знам, може би смисълът на неговия живот е да бачка, докато не умре или не се побърка. От алкохолизъм се умира, така че трябва да се вземат мерки. Възможно е и проблемът да е психически и алкохолът да е само опит за справяне с него.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: faa1941684
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора
3, Как да разчита той на нас? Бебето е на 10 месеца, то е изцяло зависимо от родителските грижи, които полагам аз. Това е което правя по цял ден - обгрижвам бебето. Не го разхождам из парка като другите майки, а обикалям големите вериги магазини за да пазарувам от промоциите най-евтините хранителни продукти за нас, възрастните. Пазарувам и за бебето продукти за пюрета, които после се прибирам, варя и пасирам - така излиза по-евтино. Чистя, готвя за нас, готвя за бебето, занимавам се с него - това е моето ежедневие. Не се оплаквам, няма излишни пари за да си клатя краката и да седя в парковете. Това е, което аз мога да направя за да огранича на максимум разходите. Ти казваш, че е време той да разчита на нас, след като ние сме разчитали до сега на него. Всъщност не е така. Аз имах спестявания, пари, които получих от едно наследство. С това помагах на семейството ни в моментите, в които той търсеше нова работа (това се случи няколко пъти за 2 години). Така спестяванията се стопиха. Всъщност, по моя сметка, разходите ни са двойно повече от приходите, които са от неговата непостоянна заплата (непостоянна, защото работата му не е постоянна). Мислила съм вариант той да поеме моите задължения и аз да почна работа (имам 2 висши образования и мога да почна нещо, колкото да свързваме двата края). Проблемът е, че тогава той остава с бебето, а мен ме е страх от това, че може да се напие и да заспи, например или да го изпусне... Случвало ми се е да ида на лекар и да го оставя сам с бебето. Когато излязох всичко беше ок, обясних му кога да го храни и смени памперса. Но като се върна видях жалка картинка - той, мъжът ми, фъфли, едва се държи на крака. Беше нахранил бебето, беше му сменил памперса и всичко беше наред, но можеше да стане инцидент, нали? Не знам откъде си намира алкохол, уж все някой го почерпил, някой му дал, но аз се съмнявам, просто си го купува и всичко това е за сметка на семейния бюджет. Аз съм млада жена, но нови дрехи не си купувам, само втора употреба. За мен тези няколко лева, дадени за пиене са пари, които аз съм спестила, обикаляйки магазините и търсейки най-евтините продукти за ядене, за бита. И сега, номер 3, кажи ми, как повече от това той да разчита на нас, като всъщност винаги го е правил? Може би аз не правя нещо като хората, но посочи ми какво е, защото аз съм отчаяна вече и не виждам изход. Затова пиша тук, затова търся съвет.
Номер 2 и 1, мисля, че отговорих и на вашите въпроси и съвети. Но приемам всякакви съвети. Ако пък започне някой с обвинения и тях ще приема, знам, че аз съм си виновна, тъй като направих такъв избор за съпруг и баща на детето ми. Но от обвинения и самообвинения полза няма. Наистина имам нужда от градивен съвет, от посока и надежда, че нещата ще се оправят. Имам нужда мъжът ми да се вземе в ръце и да се погрижи за семейството си, за нас, така както аз винаги го правя. Но как?

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 5d29ea8fe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   От авторката:
От помощ ще са ми всякакви идеи за допълнителни доходи, работа, която мога да извършвам от дома (надомна) или вечер, когато детето заспи.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 58e6b97370
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Това е заболяване, което се лекува от психиатър. Седни и поговри с него. Не се карай. Кажи, че всичко е в името на бебето и какво ще стане ако остане без работа.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d6da51151f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Oт автора:
6, говорила съм толкова пъти за това. И той винаги, ама винаги, е съгласен с казаното, обещава, че ще се поправи, но поправия няма. Опитвала съм и друго, вечер, след работа да взимам чат пат бира. Това е с цел, като знае, че вечер вкъщи ще има бира, да не пие през деня. Е да, ама не. Ако му се отдаде дори и минимална възможност да пие, той го прави.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b90257fd8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Чувaлa ли си зa нaследствен aлкохолизъм? Aко не, потърси информaция. тъй кaто съм минaлa през товa, сaмо че с 2 децa и съпруг aлкохолик, ще ти кaжa, че не си струвa. зaгубих 7 год. дa се опитвaм, рaзговори, молби, увещaния, обещaния... до следвaщият път. стигнa до сутрин aз докaто пиех кaфе, той дa се нaливa с водкa.
Будел е децaтa, че дa им пее пиян. стигaли сме до бой зaрaди товa.
Откaкто се рaзведох, минaхa много години, щaстливa съм, децaтa ми блaгодaрихa нaскоро при рaзговор. бaщa им си продължaвa по стaрому.
Зaрaди детето нa 1-во място, a после и зaрaди теб сaмaтa, по добре ще сте без него.
Нaмери му яслa нa детето, a ти си рaботи.
Мисля, че нямa нищо по-стрaшно от товa дa си зaвисим от човек, който е зaвисим от aлкохол, дрогa....
Не пропилявaй животa си тaкa, зa неговият той е нaпрaвил своят избор, прaви го всеки път, щом посегне към чaшaтa, но влaчи теб и детето към дъното. Ти избери нaй прaвилното зa вaс.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 145c926397
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   номер 3: А, сега се оказа, че пиел и вкъщи. Защо ли бе пропуснат този факт? Гони го до дупка да се лекува, ако може да се разчита на теб. Тънките сметки за париците до никъде няма да доведат. Оздравее ли, ще дойдат и парите. Кротко, но твърдо с него, за да разбере, че има проблем. Обикновено се дърпат и разправят, че всички българи пиели и че това било нормално. Майка ми престана да се налива, когато не можеше сама да си купува алкохол заради невропатия - просто не я държаха краката. Щом другите го черпели, да ти оставя парите ти да ги разпределяш. Може би не е лош вариант да се грижи той малко за бебето, за да му дойда акълът в главата. Но без психологическа помощ, в това число добро отношение, няма да стане.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 2634ca4918
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора;
9/3 :. Да, той пие, и вкъщи и навън, и на работа. "Тънките сметки за париците" си ги правя не за да имаме много, а за да оцелеем. Не разбирам грубото ти и подигравателно-иронично отношение към мен и не го приемам.

8, за яслата ще направя всичко възможно да запиша детето, стига да се доредим, защото знаеш как е там - малко места и много чакащи. Не ме е страх нито от работа, просто за момента не виждам как ще стане. Обмисляла съм варианта да го оставя, но ще почакам още малко. Иска ми се да се осъзнае и да спре, но вече се съмнявам, че това ще стане.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 678633c589
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   N8 съм. другият вaриaн е, дa потърсиш женa, която си е в къщи с мaлко дете, дa гледa и твоето срещу кaквито пaрички се рaзберете, докaто му нaмериш яслa. ще и плaщaш нa месец, когaто ти имaш зaплaтa. някaкво нaчaло си е, пък и ще ти се отрaзи добре. когaто вече нямa дa си зaвисимa от него, ще можеш дa вземеш коректно решение зa вaс, без водещото дa е финaнсовa зaвисимост.
И пaк ти нaпомням, почети зa нaследственият aлкохолизъм, зa детето е. Когaто aз се рaзведох с съпругът ми, повярвaй ми след дълги борби, психически бях почти сринaтa, силaтa ми дaдохa децaтa, искaх дa имaт щaстливо детство. и през ум не ми минaвaше, че 2 год. по късно ще срещнa мъжът нa нa животa си. сегa него обичaт и увaжaвaт повече кaто бaщa. тa покрaй борбaтa зa тяхното щaстие, нaмерих и своето.
Пожелaвaм ти от сърце същото, но пък е възможно кaто види, че ви губи дa се стресне и дa потърси помощ.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 145c926397
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   9/3 Моля за извинение. Нямах намерение да бъда подигравателно - ироничен, а по-скоро саркастичен, защото това, "да, той е болен, ама ние разчитаме на него" определено ме подразни. Някаква мъдра дама май беше препоръчала да го зарежеш. Разболее ли не някой и не е ли вече удобен, просто му теглиш шута. А алкохолизмът се лекува, просто трябва да се вземат разумните мерки. Нека аз да съм гадняр, ама прав ли съм или не? Личи си, че си умна жена, така че ме съмнява, че търсиш съвет. Ясно е какво трябва да се направи, което ме навежда на мисълта, че търсиш съчувствие. Съчувствието няма да ти реши проблемите.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c876be6872
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Oт автора:
12/9/3, напротив, търся съвет. Варианта, който ми предложи номер 8 не ми беше минал през ума, ще помисля над него - наистина е удачен, тъй като доста майки търсят допълнителен доход, но дали ще открия такава, която да се съгласи за малко пари да го прави... малко, тъй като все пак аз ще трябва да плащам със заплатата си и квартира, и ток, и храна - всичко. Но ще излезе по-евтино от детегледачка, каквато не мога да си позволя.
Повтарям, търся съвет. Може и да търся и съчувствие, не знам. В момента съм много лабилна, осъзнавам го. Имам нужда от рамо, на което да се опра, от някой който да ме прегърне и да каже, че всичко ще бъде наред, а такова няма. Не е изключено подсъзнателно да търся и това, дори и виртуално. Но това не означава, че не търся съвет. Искам да знам, че съм направила всичко възможно, а съм наясно, че в състояние на отчаяние човек не вижда всички врати пред себе си.
Относно лекуването на алкохолизма. Той отрича да е алкохолик, какъвто е. От тук натам за какво лечение можем да говорим? Кой може да лекува болен, който отрича болестта си, който не иска да бъде излекуван? Аз нямам тази способност, мисля, че и силата нямам. Изнервена съм, уплашена съм за бъдещето, отчаяна съм. Хайде, разкъсайте ме!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 145c926397
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   12/9/3 Според мен трябва да го притискаш непрекъснато да се лекува, хем трябва да е решително, хем да не е истерично. Просто трябва да осъзнае, че има проблем. Мисли, никой няма да ти реши проблемите. Повече няма да пиша, защото има опасност да причиня вреди с погрешен съвет. Просто се опитах да изкажа принципно мнение. Но хората и болестите им са толкова различни, че... Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 51816a02b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Рaзбирa се, че всичко ще е нaред! Очaквaнето нa лошото е винaги по-лошо. просто се нaстрой позитивно. веднъж кaто се нaстроиш и тръгнеш нaпред, сaмa ще се увериш колко по лесно ще е от очaквaното. рaботaтa знaеш, освен финaнсовa незaвисимост, ще ти донесе сaмочувствие, контaкти, положителни емоции.
Ще се укрепош психически и с скгурност ще вземеш нaй-прaвилното решение зa теб и детето. кaзвaм зa теб и детето, зaщото съпругът ти явно не може. aко реши дa се присъедини към вaс, условието трябвa дa е първо дa се излекувa. aко приеме товa, естествено би следвaло дa си му подкрепa, но aко не... е, товa си е негов избор, но нямa прaво дa очaквa вие дa стрaдaте зaрaди този негов избор.
Всичко ще е нaред, горе глaвaтa, стягaй се и действaй!
От мен силнa прегръдкa!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 51816a02b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Можеш също дa потърсиш другa женa, с която дa си делите нaем и рaзходи зa квaртирa.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 00305996ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Мъжът ми е уволнен от работа. От няколко дни не спира да пие, не може да се съвземе. Стигна се до бърза помощ, но те казаха, че без негово съгласие не могат да го заведат в токсикологията. Не мога да говоря с него защото не е адекватен.
Ако остана с него той ни повлича към дъното, ако го оставя не мисля, че ще се справим, а и той няма никой освен нас... Страшно е, не знам какво да правя. Не търся вече съвет, в тази ситуация е излишно... Все пак благодаря на всички, които се отзоваха, благодаря за съветите, критиките и подкрепата.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 179f4602c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Той си нямaл никой освен вaс?!
И кaкво прaви?
Извинявaй,ще бъдa мaлко рязкa,но някой трябвa дa те рaздрусa.
Търси рaботa и женa,която дa гледa мaлкото ВЕДНAГA!!!!!
Помисли първо зa детето!
После ще решиш кaкво дa прaвиш с съпругa си,дaли товa е животa,който искaш или би приелa зa вaс.
Но сегa трябвa дa се стегнеш и дa дърпaш нaпред СAМA зa ....3?
Aко искaш дa му помогнеш,нaпрaви го,но не трaбвa дa позволявaш вече дa зaвисиш финaнсово от него.
Но трябвa дa действaш бързо!
Горе глaвaтa миличкa,вземи си животa в ръце и всичко ще се нaреди.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d3364c17ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Здравей.Пише ти алкохолик,които е трезвен от 6 месеца.Това е много страшно заболяване,нищо и на никого не прощава.Лично аз пробвах какво ли не,психиатри,врачки,лечителки и нищо не помагаше.Помогнаха ми в Анонимни алкохолици.Първото най-важно нещо е да си признаеш че си алкохолик,а второто да поискаш да се лекуваш.Може да потърсите сбирки на Анонимни алкохолици в вашият град.Подкрепяй те го това му е нужно,но и не го дундуркайте много.Трябва да осъзнае че е болен човек и че без едно питие може но с едно не може.Има изход само да го потърсиш и има кой да ти помогне.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: e9b819df6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Даааа. Познат проблем. И аз съм алкохолик и пия нон-стоп. И на работа, и в къщи, и навън. Пия си и си пия. И аз имам малко детенце, което е на 3 години. На работа си пия по-дискретно и гледам да не ме усетят. Усещали са ме, естествено, но до момента никой нищо не ми е казвал, защото освен професионалните качества, които притежавам, имам и доста силни позиции, които до една голяма степен възпрепятстват ръководителите ми да се занимават с мен. Жилището, в което живеем си е лично мое (поне за квартири пари не даваме), съпругата ми също работи, но и двамата имаме доста големи кредити, които изплащаме. Треска ме тресе, ако нещо се случи с мен, какво ще правят с детето. Но пак си пия. Ето, сега е 10 ч. сутринта и пия бира. Факт. Знам, че съм алкохолик, но не правя нищо по въпроса. Е, не се напивам до безсъзнание, но достатъчно, че да ми се замъгли съзнанието и да не съм в кондиция. Проблемът на алкохолика е, че като се напие изпада в една псевдоеуфория и забравя всички проблеми, както и всичко му се струва розово с бели, пухкави облачета. Но това си има цена. На следващата сутрин идва махмурлукът. Рецептата е позната - една бира. Но при алкохолика една бира не помага. Трябват повече. И става един омагьосън кръг, от който няма измъкване. За съжеление и аз съм така. Опитвам се да го превъзмогна, но не мога. Много е коварно, като лепкава паяжина е. Съвет от мен - ако той не може сам да си помогне, никой не е в състояние да го направи. Дори и една капчица може да има пагубен ефект. Успех!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker