Апартамент в града или къща на село - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Апартамент в града или къща на село
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 4171 пъти
здравейте
пред мен стои една делема
дали на купувам апартамент / пловдив / или да започна строителство на село / имам парцел в село на 10 км от пловдив - 1000 кв.м./
в момента съм в процес на проучване .
основният ми страх е че когато купуваш нещо готово го виждаш с очите си и ако ти хареса купуваш , а при строежа всичко на хартия е много хубаво а накрая излиза съвсем друго / а вече си закопал доста пари и нерви /
при апартамента влизаш и живееш , а строежа иска време 2-3 г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: bb5646dcb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Аз бих стоила, 10 км са нищо, това си е все едно в града.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2bc2e2a33b
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Твърдо бих избрал къща на село, по възможност. На 10км от града е място мечта.
Всъщност много зависи от строежа. Има сглобяеми дървени къщи, които за месец два ще се сдобиеш с къщата от картинката и няма нито да трошиш нерви нето да вложиш невъобразима сума пари, да не говорим че въобще няма да имаш ядове. Американците столетия живеят в дървени къщи и са доволни.
Къщата на село ти осигурява много повече плюсове, няма да се тъпчеш в 50кв метра, няма да имаш неприятни съседи прекалено близко, няма да те слушат съседите като си "пръднеш" в банята, ще си построиш собствен гараж и няма да се страхуваш от нарязване на гумите или палеж на колата ти или да подпалят съседна на твоята кола на паркинга нощем. Никога през живота си няма да се ядосваш че съседите не платили или развалили асансьора и той е спрян. Ще си насадиш 10 корена домати и салатата ти вечер няма да е пълна с нитрати. И т. н.
Не случайно имотите в селата около града са доста по скъпи от един апартамент, ако тръгнеш да купуваш.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: d6734fe21c
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Аз лично живея в София и преди имахме къща на село. Беше ми страшно приятно, цяло лято живеехме там, въпреки, че нямаше удобствата, на които сме свикнали в града. Нямаше баня, тоалетната беше външна. Но всичко беше много спокойно, въздухът чист... направо обожавах да си стоя на село! За съжаление се наложи да продадем къщата и сега ми е много криво без нея. Ако и ти искаш да си имаш едно хубаво и спокойно място за почивка през лятото на хладно си направи къща. Щом ще я почваш от 0 може да си направиш вътрешна баня и тоалетна и каквито удобства си пожелаеш да сложиш. Но ако купиш апартамент в Пловдив ще се нанасяш ли в него или просто го купуваш, за да инвестираш парите? Ако в момента си имаш постоянен дом и купиш апартамент може да го отдаваш под наем. Пък представи си, че след известно време спестиш необходимите пари от наема за къща на село! Така ще получиш и двете. Аз лично бих предпочела селската къща на твое място, ако търся спокойно и приятно място за отдих през лятото. Но ти не споменаваш нищо конкретно, възнамеряваш да се нанасяш за постоянно на село или...? Дай малко по-конкретна информация!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 5aeea63634
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По-добре апартамент в Пловдив. Какво ще правиш на село. Не губи години за това. Може точно накрая да се откажеш. А и какво ще работиш на село?

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 9748469eb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   А ти какъв начин на живот предпочиташ да водиш? Селски или градски? Аз не съм почитател на строителствата - много нерви, време, енергия, а и парите винаги излизат минимум двойно повече от първоначално предвидените. Къщата е като войната - започнеш ли я, на практика не знаеш колко време и пари ще ти глътне. Изненадите са постоянни и често неприятни. Ако, обаче много държиш да живееш на село и смяташ, че този начин на живот ще те удовлетворява, ще се наложи да претърпиш. Аз съм "градско чедо", на което му се налага да живее на село (водещо се "престижен столичен квартал") и никак не съм доволна от положението си - труден транспорт, лоши пътища, всяко елементарно излизане на заведение, на театър, до някой магазин или парк се превръща в логистична операция. Където и да отида, бързам да хвана последния автобус (в 23 ч. ), защото ако всеки път плащам по 10-15 лв. на такси, ще фалирам... Оставяйки скуката на страна, само като си помисля за времето, кето губя в път, за факта, че нямаме денонощна аптека и лекарски кабинет в "квартала" (пардон, селото)... просто ми се реве. Това е личният ми опит на живееща в "китна къща в предградията" жена, която е свидетел на голяма част от разходите и усилията, които бяха потрошени докато се построи тази китна къща. Някой би попитал: защо си се съгласила да живееш така, като не ти харесва? Нямах избор. Не съм аз собственик на имота и не аз решавам как ще бъде оползотворен той. А и в името на любовта трябва да се правят някои компромиси:)

Alpha, ж. 26

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 7d3cc669b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Бих предпочел къща на село, щом е на 10 км. Важно е това село да е на главен път, който се поддържа през зимата. Ако е някое забутано място, което ще ти създава проблеми, тогава си вземи апартамент, но неизвестните не са по малко, особено ако ти се сервират някакви сприхави съседи, какъв живот ще е това? В къщата ще имаш спокойствие и простор, щом имаш 1 дк. Ще си направиш и градина, и ще си хапваш истински зеленчуци и плодове. Децата ти ще играят на воля. Не знаем истинската обстановка, как да изразим мнение?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: ff6a12a17f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не си мисли,че построиш къщата ли с това идват края на проблемите.Аз живея в апартамент,баща ми е в къща и знам колко работа има.Постоянно нещо някъде се оправя,има градина за поддържане,отоплението е по-трудно особено,ако е голяма и искаш някаква сносна температура навсякъде...Освен самата къща имай предвид,че трябва да се построи ограда,а може би и лятна кухня,гараж(няма как без)...след като е село зимата може да е по-трудно проходимо особено,ако къщата се намира на някакво място в селото където няма изграден път или самия път е пясък и камъни...да не се окаже,че не можеш да се прибереш.Помисли и ако имаш малки деца или смяташ да имаш как ще се придвижват до детска градина или училище.Изобщо за много неща трябва да помислиш преди да избереш в къща или апартамент искаш да живееш.
За мен къщата на село е по-добрия вариант и планирам един ден да се пренеса в някое по-близко село.Искам децата ми да са на чист въздух по-близо до природата,а не до дискотеките и кръчмите.Отделно искам да отглеждам поне малко собствени продукти.Като цяло искам да водя по-природо съобразен живот,но като цяло избора къща или апартамент трябва да бъде съобразен и с нуждите на цялото ти семейство.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 45fecab8c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ами, мисля че добре знаеш отговора на въпроса си, просто чакаш на още няколко човека мненията им да съвпаднат с твоето.. Има хора предпочитат на село на спокойствие, има хора искат в града. Според мен цената на апартамента само ще расте с времето, евентуално можеш да го даваш под наем това няма да плащаш допълнителни разходи за квартирни, докато чакаш да се построи къщата.. Мое мнение е апартамента.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 45fecab8c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ами, мисля че добре знаеш отговора на въпроса си, просто чакаш на още няколко човека мненията им да съвпаднат с твоето.. Има хора предпочитат на село на спокойствие, има хора искат в града. Според мен цената на апартамента само ще расте с времето, евентуално можеш да го даваш под наем това няма да плащаш допълнителни разходи за квартирни, докато чакаш да се построи къщата.. Мое мнение е апартамента.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 29854a2c3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Аз от името на млад човек /23г/ смятам, че най - добре едно хубавко апартаментче 90 кв, тристайничко... мое мнение, но все пак послушай себе си, ти какво искаш? Аз не бих наляла пари в нещо несигурно да строя... не ми звучи добре.

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 99810f06ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   По-добре си стой на село, като те гледам колко си грамотен/на там ще ти е най-добре... И дЕлемата - решена!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: dabd2b3e50
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Апартамента си купи, помисли, че ще имаш деца някой ден и ще е трудно да ги караш постоянно на училище или при приятели. Не си слагай главата в торбата с къщата, освен ако не е точно в Пловдив, а не само да е близо.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2914cf6228
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Всеки с вкусовете си. Аз бих избрал къщата на село, щом града е на 20 минути с кола, но няма да те убеждавам в това или онова, всеки има мозък да разсъди кое е най-добре за него самия.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2157b93d8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   На село разбира се.
Спокойствие, райко смято. Пък ако толкова ти доскуче можеш да си прекараш Интернет, телевизия, да си намериш хоби. Всичко около тебе е свежо и натурално - истинско. А и можеш да си го направиш като луксозна вила. Тогава да видиш как тия, които са писали, че предпочитат града, бързо ще се домъкнат на това хубаво местенце.

Ще ти се по - спокойно, по - малко срес. Пускаш си музика колкото искаш без кой знае колко да се съобразяваш. Ако имаш личен автомобил то тогава няма да е никакъв проблем относно придвижването.

А може да си купиш апартамент (някой по - малък... да кажем дву стаен) и ако ти останат пари - паралелно с това да си правиш ремонт в къщата, която ти е на село. И когато завършиш ремонта да се преместиш там, а апартамента нека ти стои. Или го пусни под наем, а пък и може да се намери купувач за него.

Имаш много варианти. Аз лично сега съм пред подобна дилема. Дори смятам да продам апартамента в който живея (той е 3 стаен) и де се преместя на село, където имам къща 2 декара. И да я стегна с парите от апартамента.

Представи си да си имаш къща, която се нуждае от освежаване и нови мебели, а в себе си имаш едни 50, 000лв примерно. Ще превърнеш местенцето в райско. Райграз, хубава къща, беседка можеш да си направиш, хамак да си почиваш. А тия от града нека си стоят в апартаментите на вентилатора и по терасите.

Къщата винаги е по - хубавият вариант, а това, че се намира на село не я прави лош избор, а точно още по примамвлива опция :)

20 мин с кола... само това ти е разхода и "проблема". А тия 20лв, които ще ги даваш за гориво все едно си ги дал за стълбището и асансиьора в кооперацията в която би имал апартамент.

Нищо не пречи да имаш и двете. Дори това би могло да е по - добрият вариант. Но е много важно как мислиш и какво искаш. Щом можеш да избираш значи си на правилния път. Някой хора само си мислят и мечтаят за тези неща.

Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a218851afa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   мнението ми се доближава до това на номер 5. израснала съм в центъра на град, свикнала съм да живея в центъра, всичко да ми е максимум на 15 мин. пеша и никак не си се представям на село. имаме вила близо до града, но не ми е кеф да стоя там, освен от време на време през лятото.
освен това явно си млад човек, все ще се събираш с приятели, ще ходиш на кино, кръчма, театър и пр., трябва винаги да се съобразяваш с транспорта, ако си с кола, трябва все някой да не пие... не е за пренебрегване и инфраструктурата - лоши или непочистени пътища зимата, липса на заредени магазини или аптеки в близост, когато имаш деца, трябва винаги някой да ги кара с кола и да ги взема...
но хората са различни, както и по-горе писаха някои, може да те кефи да садиш и береш домати, да стоиш на тишина и спокойствие, да си копаеш двора... прецени за себе си. по принцип цената на апартамента в града е по-висока, така че от гледна точка на инвестиция това е по-доброто решение. но кефът цена няма, така че ти прецени за себе си :-)
Ж44

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3b39b61c3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Много зависи точно от мястото и дали има редовен транспорт до града. Къде е по-точно това 10км от Пловдив? В кое село? Все пак от село до село си има разлика...
Ако е Прослав, Коматево(квартали на града), Ягодово, Войводиново има редовен транспорт до града и няма да е проблем за децата ти да пътуват и да се прибират без да се притесняват, че е късно. Ако е в Родопите-Марково, Първенец, Храбрино има транспорт от автогара Родопи, но ми се струва, че не е толкова редовен и ще се налага и ползване на такси. В един момент с това пътуване може да ти писне, ако трябва всеки ден да пътуваш.
Иначе къща е по-трудно да поддържаш-имаш покрив, двор и т. н. Но от друга страна е по-спокойно и просторно и ако обичаш природата и селския начин за живот е по-добре.
Аз познавам хора, които от Пловдив се изнесоха в Храбрино, Първенец, Садово(има влак), дори Бойково.
Но познавам и други, които продадоха хубава къща в Скутаре и се завряха в гарсониера в града, само и само за да избегнат непрекъснатото пътуване особено това на децата.

Аз лично ако селото е хубаво, уредено-с асфалтирани пътища, или има влак, магазини, не е съвсем диво бих избрала селото... За кое село става въпрос?

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a9c3fac39a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Зависи. Аз като номер12 мисля, че ако ще имаш деца трябва да си в град в близост до училище.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 9c4660e733
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   И двете неща си имат своите предимства и недостатъци. За мен лично, няма голямо значение, защото и двете опции са добри. Аз съм израснал в града и обичам около мен да има хора, да имам съседи ( зависи от хората де ), да има динамика и т. н. От друга страна обаче, много обичам природата. В момента активно търся някоя по-уединена вила, ако може да е направо в гората-още по-добре. Естествено, при избора голямо значение има и финансовият фактор. Понякога къща близо до града е доста изгоден вариант. Дори и транспортният фактор в определени случаи е на страната на селският имот. Примерно, аз живея на 6км. от работа, а моя колежка живее на село, което е на 10км. На нея й е необходимо по-малко време, за да пристигне, особено в пиковите часове.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker