Семейство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121281)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Семейство
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 2997 пъти
Здравейте, аз съм на 44 години, семеен с едно дете / син/ на 17 години. Обхфанала ме е мисълта да се разведа с жена ми или по точно неискам да виждам вече нито съптугата си нито синът си.
Преди много години се ожениж за моята голяма любов но незнам какво стана и защо стана така, но женами започна пред синът, когато беше малък постоянно да ме обижда употребявайки думата малоумник и идеот. Направих и забележка но всичко бе временно и отново се започваше... Синът ми растеше, а когато направеше нещо лошо като любящ баша го предупреждавах, че това е лошо получавах удър в гърба веднага от жена ми, която казваше вeднага в този момент да видя себе си и след това да правя забележка на другите визирайки синът ми. С годините синът ми започна да ме обижда и то като се започне с образованието/ вишист съм/, че съм двойкаджия и други изрази, а отделно и да ми крещи. Незнам дали има нормално дете което да не тъгува за родителите си. Аз съм сигурен вече, че на моя син вече не му липсвам. Накратко и казано още чисто и просто жена ми успя да ми срине авторитет и самочувствие пред моя син, което е страшно болезнено, а това ме кара да се затворя в себе си, а сякаш това е целяла.
Прибирам се от работа пребличам се и гледам вече от няколко години да съм сам. Ако щете вярвайте дори сам се затварям в спалнята, и гледам филми или чета книги на таблета си. Сутрин ставам къпя се и на работа.
Отделно ежедневно и постоянно ми казва че и мириша на пот и то отново пред сина, а както казах ежедневно се къпя.
За капак на всичко това вече всеки си спи във своя стая.
Смятам ако направя тази крачка може би ще ми се оправи по някакъв начин живота ми, но самочувствие дали вече ще имам?
Само едно не разбрах защо женами го направи това и уверено ме тласка към тази стъпка и то аз да я направя първи, а не тя. Ако има друг защо не каже. Поне на мен и това ще преглътна.
Задавам си въпроса ако ме няма дали ще липсвам на моя син който обичам. Наистина ако съм им в тежест и им преча по добре раздяла и с двамата има начин как да се реши и този проблем

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: a1d98a3ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С висше образование и такъв правопис!? Дали да вярваме на останалото??

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: dc72f55094
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бъди мъж изправисе кажи и че никога неси бил щастлив с нея, след това замълчаваш завинаги, и си поглеждаш живота че няма кой друг даго направи вместо тебе.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 22ffbcad3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Това някое хлапе ли го е писало, съдейки по изразяването и правописа?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 093bfddd01
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами раздели се с нея, въобще защо пускаш тема? Всичко е ясно.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 71abbae9f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Мъж да позволи това? ! Ако е истинска тази история, то проблемът е вътре в теб. Потърси причините как и защо си го допуснал. Никога не е късно да започнеш да живееш. Как? Изборът е твой!
Ж 28

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 093bfddd01
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ами разведи се, толкова е просто. Така всички ще сте по-щастливи.

И наистина, срамота за университета ти ако наистина си вишист. Брутално неграмотен си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: b3d2ee75ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мъчно ми е, когато виждам, че хората - мъже или жени не уважават човека до себе си. И оправданието е - това заслужава - той е малоумник, мухльо, боклук; тя е мързелива, повлекана, пачавра. Аз не бих могла да кажа такова нещо и на непознат от улицата, какво остава за някой в къщи. В крайна сметка излиза, че жертвата е виновна, защото била предизвикала насилника. Виновна е, но защото търпи.

Уважаеми, винаги прави партньори - давам си сметка, че и вие сте жертва на собствените си комплекси и ако можехте да се видите от страни, сигурно нямаше да сте такива.

НО искам да се обърна към останалите - ако вие имате партньор, който е винаги прав, твърде добър за вас, достатъчно уверен, за да си има любовник/любовница, абе изобщо супер мъж/жена, когото Вие не заслужавате - спрете да търсите грешката в себе си и да се опитвате да й/му угодите - вярвайте ми - угодия няма. Направете най-доброто и за двамата - тръгнете си.

Никой, който е наистина уверен, добър и има някакви качества, няма да се държи по гореописания начин - това го правят само много комплексирани хора, които имат нужда непрекъснато да доказват, че са нещо повече от вас. Оставете ги да го доказват на някой друг.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: bacb37c759
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Напълно нормално е синът ти да ти няма уважение след като е отгледан в такава среда и не, не само жена ти е виновна. За да се държат така с един човек и то с десетилетия и самата жертва е виновна, виновна е че е играла ролята на жертва, виновна е с мълчаливото си съгласи да я тъпчат.
Още в началото на съвместния ви живот си сгрешил като си я оставил да те нарежда така пред детето. Трябвало е още първите пъти да говориш с нея насаме по въпроса. Ама като се обърне каруцата пътища много. Синът ти няма никаква вина, детето е било цял живот свидетел на съвместното съжителство на властна майка и баща слуга. Как искаш мнението му за теб да е различно от това на което е бил свидетел вече 17 години.
Дали да се разведеш, ми това май за теб е единствения изход, да се отървеш от ролята си на жертва. Самочувствието ти ще се оправи само ако ти желаеш. И да ще липсваш на сина си, дори той да е научен че ти си миризлив двойкаджия ти си негов баща и той те обича такъв какъвто си. Децата обичат родителите си без значение дали те са черни мръсни цигани от катуна край града. Още повече че синът ти е възпитан че е нормално и правилно в едно семейство да командва жената и най-вероятно ще създаде подобно семейство и в бъдеще ще има емоционални проблеми.
За да помогнеш на детето си кажи че искаш развод но пред него, обясни и защо го искаш смело се аргументирай, за да чуе детето каква е причината, а не майка му да си измисли нейна оправдателна причина и виновен да останеш ти. Дори и за момента след като кажеш истината, да останеш ти виновен, синът ти ще е чул и след време ще размисли че си прав.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 50f507dc8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   А бе номер 1, правопис - в СЪ - при Местанчо, филология! Висшистът не се определя по правописа, а по това дали може да взима правилни решения! За правопис - има секретарки като теб!
Към автора - пазведи се колкото може по-бързо! Изнеси се утре! Не всичко, което си родил е твое! Литовска пословица! Изхеси се и ще видиш един гполям и красив свят, в който твоята повлекана и синчето не се вписват! Ти ще се оправиш, а за тях - не зная! След като си излезе причината за тяхното лошо, ще им стане наистина лошо! Спасявай се докато си все още млад! На 44 можеш да започнеш нов живот! Е, не с тая баба номер 1, дето гледа правописа!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4443597e0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Толкова неграмотен ВИШИСТ не може да има. Някой умишлено се прави на ИДЕОТ, или нас прави на такива...

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: d1a3a85a8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Зависи на кого е жилището и кой трябва да си излезе.
Не пишеш нищо по този въпрос. Чия собственост е жилището, в което живееш? Ако е твое, просто и посочи вратата. Ако е нейно, трябва ти да си излезеш и да се трошиш под наем... ако е и на двамата е сложно, но пак може да се реши чрез продажба, разделяте си парите и всеки си хваща пътя. Купуваш една малка гарсониера и си живееш спокойно. На тези години човек вече трябва да живее спокойно и достойно, а не детските истории от рода "жена ми ми казва еди какво си", или пък "мъжът ми". Просто и ти и всички, които не се разбирате с партньорите си, те и не са ви никакви партньори, щом с тях търпите мъка, отделете се от тях! Нека не страдате повече нито вие, нито децата ви! С малко пари се живее, но с някого в неразбирателство, не.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 9496d5f9ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До коментар номер едно. Защо да не е висшист. Може човека да е след половинка водка докато си е изливал душата. Кой знае. Може вместо да чете книги на таблета да тренира с чашката. От там идват и проблемите с жена му. И аз имам правописни грешки, защото в момента съм след 300 водка и една бира, но за сметка на това съм със средно образование.
хихихи :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2b7b947172
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторе, много отчаяно звучиш. Я по-бодро! Допуснал си една авторитарна жена да ти лепи епитети, синът ти е копирал модела. А ти си добряк, то си личи. Откъде - накъде си хукнал да се развеждаш, че те "тласкала" жената? ! Що за малоумно поведение? Остава и да я наградиш и нея, и пубера си, за да видиш "дали ще им липсваш ". Защо не промениш себе си и да го видиш това с едно активно поведение, да се вземеш в ръце и да спреш да се самосъжаляваш. Като първо.
Оттам нататък :тръгни на спорт, намери си хоби, възстанови приятелства, или излизай с приятни хора и колеги. Намери себе си! Създай си приятни занимания, ИЗВЪН семейството, в което се чувстваш нежелан. Но твърдо и категорично!
Нещата трябва да започнат от теб. От теб зависи личното ти щастие. Ако ти си човек, достоен за уважение, ще се бориш да докажеш авторитета си ПРЕД СЕБЕ СИ първо.
Това не става с малодушно изнизване от дома. Така разказана, историята ти звучи като пълно дезертьорство от отчаяние.
Я се вземи в ръце! Ще излиза от дома си той. И от "къв зор"? !

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 118b7f1eb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Обърнали сте ролите яко. Махай се оттам и смело напред. Потърси нови хора, с които да се отпуснеш и да създадеш нови контакти. И никакво връщане назад!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: d20dc166f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Номер 9, представи си, аз не съм секратарка (както ти се иска сексистки да предположиш!! ), а научен работник!
Ако знаеш това какво е!
номер 1

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4443597e0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Абе номер 9, тя и твоята секретарка много грешки прави, бе. Да вземеш да я уволниш!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: eb5b62cb75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Винаги като направят забележка за правопис, започват едни словоизлияния как правописът не бил важен и не те правил човек, че човекът иначе имал бизнеси, образования и тем подобни, та правописът му е най-малкия проблем.

Ами извинявам се, ако обиждам някого, но и на мен ми е обидно, висшист да пише като първолак. Айде някоя и друга грешка на всеки се случва, но всичко си има граници.

Та вие собствения си език не уважавате, а искате хората по света да ви уважават. Как да стане? Не мисля, че е толкова трудно да запомниш примерно, че преди "но" се пише запетая и още няколко такива лесни правила.

За човек, който не си е дал малко зор да запомни няколко лесни правила (които се учат в началното), с които да се изразява по-добре, не говори много добре за него. Айде да не казвам друга дума. Разбирам да сбърка някое по-сложно правило, ама такива...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker