Може ли да се излекува злокачествен нарцисизъм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121323)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Може ли да се излекува злокачествен нарцисизъм?
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 2840 пъти
Здравейте,
Имам голям проблем със себе си. Ако може по някакъв начин да ми помогнете ще съм ви много благодарен.
Напоследък се чувствам много зле. Постоянно ми се въртят лоши мисли в главата. На моменти се чувствам неадекватен и непълноценен и с липса на всякакви емоции. Трудна ми е да комуникирам нормално с хората, не мога да намеря собствено мнение по даден въпрос, редовно повреме на разговор си мисля свои неща и не се вслушвам в другите. Манипулирам ситуации на моменти.
Страхувам се от това, че не знам кой съм и копирам от други какво да правя и какво да чувствам. Случи ли се нещо лошо не мога да го преодолея сам. А най-голям става проблемът когато се влюбя във някое момиче. Тогава по всякакъв начин се опитвам да пасна на нея и за да стане си меня постоянно мнението според нейното. Ставам сериозен и немога да се отпусна и да проведа нормален разговор с нея. Обсебвам се от нея. Постоянно се чувствам отхвърлен каквото и да стане, все си мисля най-лошото и ревнувам до такава степен, че започвам да я следя какво прави игнорирам тотално всичко останало, което се случва около мен и започвам да се чувствам все по-слаб и по-слаб. По този начин я губя и падам все по-надълбоко. Масторбирам почти всеки ден, колкото и да се опитвам да не го правя. Не знам как да направя така, че да заобичам нормално да заобичам света около мен и да заобичам тези които са около мен по нормален начин.
Едва сега осъзнавам, че през цялото време съм бил такъв.
Накратко да кажа, че като ученик имах тежко детство(непрестанни подигравки и прякор от типа "Бавноразвиващ"), които допълнително ми смъкваха самочувствието.
Та въпросът ми е дали нямам злокачествен нарцисизъм и има ли лек за него? Какво трябва да направя за да се нормализирам
Моля, дайте ми съвети!
Благодаря ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 30628b3508
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей. Проблемът на самодиагнозата е, че винаги е грешна. Дори дипломирани психиатри и психолози не си поставят диагнози, а твоята е напълно абсурдна.

„Терминът нарцисизъм означава любов към себе си и се свързва с ред характерови черти засягащи собственото възхищение, егоцентричността и егоизма. Името е избрано от Зигмунд Фройд, от гръцкия мит за Нарцис, който бил орисан да се влюби в собственото си отражение във водата.“

Ти не само не си нарцист, но си точно обратното!
По-скоро не обичаш и не харесваш себе си, имаш ред комплекси и това влияе неблагоприятно на способността ти да общуваш. Имаш някакво разстройство, но леко и изобщо не е това!
Нарцистизъм не се лекува, между другото. Предполага се, че доста исторически зловещи личности като Хитлер, Нерон и така нататък са имали текъв проблем.
При теб най-вероятно доминиращи и нелюбящи родители са те малтретирали психически или физически. Възможно е да е и нещо друго - това трябва да го изясниш при сеанс с психоаналитик, но ти гарантирам, че не си болен от нещо сериозно и след 3-4 сеанса ще си се оправил.

П.П. Ако мислиш, че защото се самозадоволяваш едва ли не си болен от нещо, ти жестоко се лъжеш. Просто си физически здрав и имаш нормален и здравословен нагон. Намери си приятелка! Самозадоволяването не е признак на самовлюбеност и на болест някаква.

Научи се преди всичко да се харесваш и обичаш, за да те харесват и обичат хората около теб. Никой не може вместо теб да ти изгради здравословно самоуважение

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c17cac4823
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Приятел, ситуацията ти е като на Дони Дарко, отчасти, вземи погледай филма, може да те вдъхнови.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 87fc01cd38
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   N1 В момента съм влюбен и имам конкуренция, точно в такъв момент възникват гореописаните негативни качества и мисли. Постоянно си втълпявам, че не съм достоен за нея, че другия е по-добър от мен във всяко едно отношение. Постоянно следя за това как се развива ситуацията около нея и него и забравям за това какво чувствам и изпитвам аз.
А що се отнася до нарцисизма се надявам да си прав и може би ще потърся психоаналетик.
Благодаря.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 8e652b95e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Това което описваш няма нищо общо с нарцисизма, дори точно обратното - ниско самочувствие.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: eaf7796b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторе, № 1 е напълно прав. Казал ти е всичко съвсем точно и изчерпателно. Това твоето е понижено самочувствие и нищо друго. Не ходи по психоаналитици,
освен да ти вземат парите друга полза няма да има, просто защото никой външен непознат човек не може да знае какво става с тебе по-добре от самия тебе, дори и ако му се плаща за това.

А по проблема, както ти казва 1: работи върху самочувствието си и се научи да обичаш и уважаваш себе си. Няма друго лечение...
А от негативните мисли ще се избавиш като ги замениш с позитивни. Знаеш ли колко помага, аз например като изляза и започна да си мисля как не ми стои добре дрехата, как е старомодна и никой вече не носи това,
и си кажа съвсем съзнателно и целенасочено: "Аз съм красива и прекрасна, и това, което съм облякла, е в момента е най-актуално". И ти казвам, тотално се променя усещането отвътре, започвам да се чувствам по друг начин - красива, уверена. И съответно околните така те възприемат. Ако се чувстваш смачкан, и че не знаеш какво да говориш и т. н.... и другите така ще те възприемат. Не ти казвам нищо ново, писано е много
пъти това, включително и тук в този сайт.
Така че управлявай си нещата ТИ. Човек трябва да си управлява своите неща, и да си ги прави каквито иска, за да не се влияе от външните обстоятелства и да го подмятат както си искат.

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 87fc01cd38
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Просто се страхувам да не бъда отхвърлен и по този начин отблъсквам всички, които са до мен, защото си втълпявам, че ще бъда отхвърлен и от страх неосъзнвайки, че ги губя искам да получа някакво внимание и в същото време не го правя за другите. Струва ми се, че това е доста егоистично и все пак продължавам да го правя така и не мога да се науча от грешките си, а искам.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 2ca97d16d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей, много добре разбирам как се чувстваш и аз бях така. Ако става въпрос за любов, защо не се помъчиш малко да се зближиш с това момиче, поне на приятелско ниво. Ако седиш отсрани и само и се надяваш гледайки няма да се оправиш изобщо. Опитай се промениш нещо в действията си. Може да не се разбират чак толкова добре колкото изглежда отстрани ами ти от каде ще знеш след като не си наясно.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: eaf7796b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами тогава не дръж на всяка цена да те приемат. Допусни, че може и да бъдеш отхвърлен. То това винаги се усеща, човек и без много да говори, усеща кога
е приет и кога не.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker