Помощ в избор на автомобил? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121296)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Помощ в избор на автомобил?
преди: 8 години, 21 дни, прочетена 1219 пъти
Здравейте! Колкото и да се опитвам да редуцирам колите до тези които най-много ми харесват все не стигам до един модел. Бих дал до 5000 лева, най-много 7-8 хиляди. Единственото ми условие е да е автоматик, но да не харчи много.
Ето всички на които се спрях, трябва ми градска кола, но размерът не е толкова важен:

1. Пежо 107
2. Пежо 206/207
3. Пежо 307/308 - ние имахме и двата модела и сме доволни, много здрави излязоха
4. Ауди А3 2004-2005 - май няма да се впише в парите?
5. Ситроен С2 2003-2005
6. Тойота Корола 1997-2001 с кръглите фарове
7. Тойота Корола 2001-2006
8. VW Голф 3 от 1997 или 5 от 2005-2007
9. VW Поло 2002-2008
10. Астра Г като полицейските
11. Клио 2 от 1998-2001

От тези ще ви кажа кои най-много ми допадат и съм като влюбен в тях - Пежо 107, 207 и 308. Голф 3, но е стар, може би по-добре Кабриото дето отпред е с маска на 4-ката? Корола с кръглите фарове от 1997-ма - израстнах с тази кола. Клио 2 - направо обожавам версията преди фейслифта от 98-2001! Обичам и Ситроен С2, направо с толкова коли които ми харесват е трудно да се реша, една кола не ме ли грабне на външен вид няма да я харесам, а тези ми влизат под кожата и по улиците все се заглеждам.

Ако и тези редуцирам топ 5 са ми 107, 308, Корола 97-01, Клио 2 и Ситроен С2. В топ 3 може би най-жадувам за Клио 2, Ситроен С2 и 107/Корола по равно. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 20 дни
hash: caa3d66b75
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ситроен С2

 
  ...
преди: 8 години, 20 дни
hash: 115c677e43
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Чул съм, че пежо 306 са били доста добри, особено най-мощната им версия (163-те коня били издухвали всички останали на пътя), ако ще си купувам пак скоро кола бих се ориентирал към него, но май не са много налични моделите с този двигател. Иначе не бих те посъветвал да си взимаш голф 3, вече са много остаряли според мене а и купето е така направено, че рано почват ръждичка да проимват за разлика от италианските коли, които не знам как са ги направили, но на по 20-30 години нямат грам ръжда.
Хубаво е, че не си се спрял на голф 4, че съм чувал доста лоши неща за тях. Като цяло немското качество е паднало драстично за разлика от японските и корейските марки.
Ако ти трябва нещо голямо, само да ти кажа, че много хора и познати се ориентират към опел зафира.
За спортна кола ако гледаш можеш да се ориентираш към
Фиат купе
Някое бмв е36 или е46, бих се ориентирал към кабрио особено за лятото, 316 са готини, но са много слабички, гледай да е нещо над 320 и такива където са чипосани не взимай и не се лъжи да купуваш от джигити където са им взели душата или една книга не са прочели през живота си.
Тойота селика изглеждат спортно, но не са много бързи а и са скъпички.
Гледам Мерцедес SLK, тези с компресор са по 190 коня, чул съм, че двигателите са им чук, но пък подръжката тука си е по-високичка.
Ако искаш нещо евтинко може да се ориентираш към някой фиат, примерно браво 1. 6 16 клапана са им най-добрия двигател заедно с jtd 105.
Ако искаш нещо луксозно и евтино то ланчи тезис мисля, че са добър избор, само не знам колко често се трошат и каква им е подръжката, наскоро ги забелязах в мобилето, това което предлагат за парите си е направо за без пари.

Аз ауди а3 не бих си взел, просто по-скъп голф ти излиза и като цяло всички коли от тази марка са с надути цени само заради името.

Кола с малка кубатура под 1. 6 също не ти препоръчвам, хем няма да имат сила да наберат, хем ще ти харчат колкото тези с по-големите кубатури.
VW Поло са пък много малки.

За ситроените пък съм чувал, че сменяне на ходовата част им излизало по 1000 лева. Ситроен ц6 са доста готини, но май не ти влизат в бюджета. Сега погледнах ц2, нещо не ми харесва, много е малко и е ръбаво, ц4 е доста по-добро поне на външен вид.

За тойотата знам, че са здрави, но за по-старите модели. Също така на японските и корейските коли е под въпрос качеството на дизелите двигатели, едно момче от работата си взе мазда 3 1, 6 110 коня дизел, след като отиде на майстор, установи, че на тая кола има да и се правят ремонти на стойност на колкото е взел самата кола, като цяло дизеловите коли излизат в пъти по-скъпо ако нещо се повреди, съсед даде в 6000 лева за ремонт на рено лагуна дизел, а тя самата кола не струва толкова.

Най-важното е като ще взимаш кола втора употреба добре да я огледаш на външен вид, удряна ли е, панелите добре ли си пасват, пребоядисвана ли е, какво е състоянието на интериора, има ли похабени седалки, похабена гума на педалите, как пали колата на студено, мъчи ли се, мотора тресе ли яко, духа ли въздух от капачката за масло. Като запалиш колата, изпушва ли отзад пушек, въобще пуши ли нещо, държи ли стабилни обороти, добре ли загрява, държи ли стабилна температура или играе надолу нагоре (трябва да държи точно 90 градуса при повечето коли), добре ли ускорява или и трябва много време след натискането на педала, работят ли всички електрически части вътре, има ли ръжда, как е гърнето(ауспуха), дрънчи ли, ръждясало ли е, маслото на какво ниво е, има ли следи от доливане, опипай ауспуха отзад и виж дали е мазно в него, ако е значи гори масло, виж нивото на антифриза. Провери как пали след малко каране, чуват ли се някакви странни и различни звуци при загряла и незагряла кола, настъпи колата на прав път след като позагрее, първо само предупреди собственика, че ще го направиш това, провери всички скорости дали влизат гладко, би трябвало с един пръст да влизат, в случая с моята кола всички скорости бяха ок когато я взимах но не проверих задната и се оказа, че тя ми хърка и влиза доста по-трудно от останалите след малко напиране.
Виж дали клони колата на една страна на прав път при пуснат волан, ако да имаш проблеми, виж състоянието на акумулатора и колко е стар, да не трябва да се налага скоро да го сменяш както при мен се получи, питай го човека на колко километра са запалителните свещи, кабелите, ако имаш опцията някак си да накараш сегашния собственик да покара колата, това би трябвало да ти издаде как се е отнасял с нея. Виж как са спирачните дискове и дали няма да са скоро за смяна, виж накладките, като натиснеш до долу спирачката колата кове ли или и трябва сумати време за да спре. Съединителя по принцип трябва да изпуска по-долу а не-най-горе, също така виж на запалена кола как е съединителя, вкарай я в скорост и го натисни до долу и го пусни изведнъж без да подаваш газ (включи ръчната за да не удариш някой) колата би трябвало мигновенно да изгасне а не да има някакво закъснение от секунда две, това значи, че съединитела си е на отиване.
Провери стелките отдолу под колата, не трябва да са мокри, ако са мокри значи сигурно имаш спукано вътрешно радиаторче и ти тече антифриз, аз имах такъв проблем като взех моята кола. Виж тавана дали не е на петна и да не е протичала вода. Отиди отзад при багажника и махни две-три уплътнения и поогледай там за ръжда, доста често там се трупа. Виж резервната гума в какво състояние е и виж дали под нея и чергите дали има влага, защото доста често ако влиза пред уплътненията вода се образува там ръжда.
Погледни самите гуми как са, коя година са, дали са износени равномерно, питай продавача дали ще ти я даде с други сезонни гуми. Хубаво е да има повече от един ключ колата, че после да няма аууу загубих ключа и ще дадеш една солидна сума за нови с чип.
Ритни гумите и виж дали се клатят.
Ако колата е дизел би трябвало без проблеми да тръгне на нагорнище само с леко пускане на съединитела, поне това е което съм чул от хора с дизелови коли, ако не тръгне, значи двигателя го отписваш. Както споменах също така, не трябва да духа през капачката за масло, ако духа то значи има някакви проблеми с вътрешните части на двигатела (похабен е).
Как да разбереш дали една турбина е на-края на живота си, тука единствения съвет който мога да ти дам е ако може да махнеш въздухоотвода който влиза в нея и да помръднеш малко турбината (вътрешната перка която се върти) с един пръст и да видиш дали клони наляво и надясно(дали се клати), не трябва да има луфт. Друг съвет не мога да дам, защото не съм карал кола с турбина а и така е по-добре, не ти трябват излишни части, които като се строшат ще плащаш майка си и баша си.
Най-важното е, да проучиш средната цена на дадената кола и да се целиш към тази цена или под нея и да не правиш прибързани решения от типа, тази кола ми харесва много и съм готов да платя малко повечко за нея.
Ами това е за сега, надявам се да направиш правилният избор.

 
  ...
преди: 8 години, 19 дни
hash: 7cd6059555
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Забрави френските боклуци
Ауди има скъпа поддръжка
Така че голф
Немско здраво качество евтина поддръжка

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 дни
hash: 5c083def5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ама аз искам Клио, от гимназията ми е мечта!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker