Какво става, ако не си плащаш водата и парното - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво става, ако не си плащаш водата и парното
преди: 8 години, 13 дни, прочетена 4276 пъти
Имам съседи, за които се знае че от години не са си плащали. Продължават да имат и невъзмутимо да ползват, понеже за да им ги спрат трябва да осигурят достъп в апартамента си. Пращат им разни призовки, те оспорват доколкото съм чувал и се точат разни дела но като че ли няма сила която да ги накара да си платят. Което мен разбира се не ме бърка, но се питам аз будала ли съм.. Сериозно ми е любопитно какво следва ако спреш да си плащаш.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 12 дни
hash: 49652ae111
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Е, да те успокоя няма излезеш сух независимо колко се точат делата, а и лихви се трупат. На един съсед м.г. след около 10 години протакане дойдоха хамали и съдия-изпълнител. Изнесоха му мебелите - вече не живее в блока. Тези стари мебели не покриват 11 000лв задължения. За останалите го съдят за апартамента, съдебни оценители(вещи лица в съда) правят оценка, естествено на безценица, взимат му апартамента и като приспаднат задълженията му изплащат останалите пари от имота.
Един циганин ми се беше похвалил за тока преди време. Безработен, без осигуровки, никаква собственост на негово име и не можели да го пипнат за нищо. В затвор не вкарвали такива случаи. Кеф, баце:) Живееше години незаконно в един недействащ трафопост със спрян ток, общинска собственост. Махнаха го трафопоста преди 2-3 години и сега нямам идея къде паразитства господинът.

 
  ...
преди: 8 години, 12 дни
hash: 7815709060
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   БРАВО! Описа българщината в по-малко от 8 реда (визирам И автора, ако някой не е разбрал). Това е талант.

 
  ...
преди: 8 години, 12 дни
hash: 9cd53dd215
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Работя в Топлофикация и знам какво се слулчва с нередовните платци. Дават се на ЧСИ и колкото и години да се точат нещата, идва един момент, в който идва човек описва ти имуществото и ти прибира по-ценните неща или направо ти слага запор на банковата сметка.

Разбира се, човека може нарочно да не работи легално или да си взима заплатата кеш или да има ниски доходи и да не може да му се запорира. Може да няма нищо на неогово име. Но рано или късно той умира и всичките му задължения се наследяват от наследниците.

Така че някои хора си мислят, че така прецакват системата, но рано или късно това им се връща тъпкано, ако не на тях, то на децата им. А ЧСИ как ги дере да не ти разправям. Всички задължения си ги плащат двойно, че и тройно.

Например ако имат апартамент, после децата им за да го наследят, са длъжни да наследят и дълговете, иначе апартамента отива по дяволите. И така пак си плащат задълженията косвено.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 12 дни
hash: 09475df57a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Дават те на съдия-изпълнител и трябва да плащаш и разходи по делото. Могат да ти наложат запор над жилището

 
  ...
преди: 8 години, 12 дни
hash: 57ab68bb0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Съдят те.

 
  ...


...
преди: 8 години, 12 дни
hash: 0a7a3dfa75
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Спокойно съдия изпълнител, скоро ще почука на вратата, ама от тарикати, утре ще остана без жилище.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 дни
hash: 9c993e5ea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (60 гласа)

7.   Аре стига сте гледали в паничката на другия. Не, не си будала. Нека си го правят, какво те засяга? Егааати хората, егати държавата. Не е зле да ся научиш къде се слага запетая.
Друго нещо е, че май описваш себе си и те е страх.

 
  ...
преди: 8 години, 11 дни
hash: 9cd53dd215
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Дори и да нямаше никакви последствия, щеше да бъде добре българите да се научим, че зад всяка услуга стои труд на хора като всички нас, стоят капитали и хора, които са поели рискове, за да ни осигурят тази услуга.

Освен това тази услуга ни е полезна по някакъв начин. Така че ние от уважение и благодарност за труда на хората, трябваше сами да се чувстваме морално длъжни да си плащаме.

Докато мислим "как аджеба да мина по тънката лайсна" или "аз балама ли съм да плащам", нищо хубаво не ни чака, защото един прецаква друг, той се озлобява и прецаква трети и т. н. И в крайна сметка целокупно сме си прецакани.

Както ти работиш и искаш да ти се плати, без значение дали комшията на шефа ти е платил на неговия си работник, така и всяка фирма изисква да и се заплати услугата, за да може да я предоставя и на другите, както и занапред във времето.

Трябва веднъж завинаги да си променим мисленето, ако искаме да живеем като нормални хора. Вместо да си хабим енергията да мислим кого и как да прецакаме и дали пък не сме балами, по-добре да я изпозлваме за нещо ползотворно - за бизнес, за увеличаване на доходите и др. Така хем няма да имаме нужда да се мамим, хем ще сме полезни на себе си и на другите и като цяло ще се подобрим като общество.

Трябва да се научим да мислим като общество със своите задължения и отговорности към него, а не като сбирщина от екземпляри.

 
  ...
преди: 8 години, 11 дни
hash: 58b45b4ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Авторе твоите съседи не са наясно че докато се точат делата се трупат и огромни лихви. Всъщност има сила, която да ги накара да платят, но тази сила е по на далавера те да си платят по късно, защото така силата ще намаже и лихви които никоя банка няма да им даде при депозит на сумата, ако я вземат веднага.
Дори този, който дължи да почине по време на делата, както ти казаха по горе, наследниците на жилището за да го наследят трябва да наследят и задълженията, тоест трябва да платят сумите заедно с дългогодишните лихви и лихви върху лихвите, което доста често възлиза на цената на половината или дори целия апартамент.
Нормалният работещ българин не може да си позволи да не плаща като циганина, който няма доходи, той пред институции няма собственост, живее в незаконната си барака и не си плаща водата, краде ток и т. н. Циганина е наясно с правата си, няма какво да му вземат, той няма банкови сметки, няма заплата, няма собственост която могат да му изземат съдия изпълнители, в същото време по някакви там евро наредби за правата на човека ВИК няма право да го остави без течаща вода.
Виж тук http://www. voda. bg/news-35/info-1071

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 дни
hash: 3b127b37f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За съжаление те съдят. Само някои цигани тежки съдят.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 дни
hash: 3984304ca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Сега си мислиш, че тия твои съседи са големи тарикати, ама аз поне имам лични впечатления какво става като не плащаш с години. Моя колежка решила да си "спестява" парите за водата и така години наред, обаче като почна работа при нас, буквално след 2 седмици дойде секретарката на някакъв съдя изпълнител с документи за запор на заплатата и сега от много тарикатллък 1/3 от заплатата и директно отива за погасяване на задълженията. Така, че рано или късно всеки си плаща и по-добре всеки месец по малко отколкото накрая да им дължиш хиляди и да имаш запор на заплатата. Да не говорим, че сумата, която дължи е само една част, от там нататък следват лихви, хонорари на съдя-изпълнителя, съдебни такси... и ако в началото сумата е била примерно 2 000 лева, сега са 4 000. Та накрая всеки си плаща и то много по-скъпо. Процедурата може и да е тромава и да отнема понякога и години, но държавата винаги намира начин да си вземе парите. Дали ще ти запорират заплатата, дали ще ти продадат имуществото, но ще намерят как.

 
  ...
преди: 8 години, 10 дни
hash: 23d7acd20a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   До номер 3
Я кажи слънце след като работиш в Топлофикация кога след като моето семейство е осъдила великото дружество-кога аджеба ще си получим парите. Айде айде-Топлофикация може да има претенции на база ИНДИВИДУАЛЕН ДОГОВОР и заблудени душици, признали задължения, стократно надвишаващи реално потребление. На останалите нищо не можете да направите. Самото дружество е затънало в запори, а тоя бившия директор с перлената вана Валко Топлото е показателен! Така че айде нещата не са толкоз еднопосочни

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 дни
hash: 963ac5b1f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Те като не отварят за водата се трупа на общия водомер загуби и останалите им плащат.
Може и за парното да е така всеки блок е различно...
Защо не се организирате от входа и се консултирайте с адвокат.
Не спазват закона за етажната собственост ако не се лъжа.
Може да ги изселите и да напуснат...

 
  ...
преди: 8 години, 9 часа
hash: 2fd3863403
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Автора съм.
Малко съм втрещен да прочета пропагандните памфлети на №8. Това сигурно е някое мекере от Вода-и-Канал/Топлофик и пр. паразитни организации. Какъв труд, каква услуга какви пет лева, ВОДАТА Е ПРИРОДНО БЛАГО! Откъде накъде ще ни я продават, да не са я произвели те? За какво плащаме данъци на тая скапана държава? !?
Сърдечно благодаря на №9 за полезната инфо в линка, смятам да я ползвам.
№13 не, не се трупа на общия водомер - много добре би трябвало да знаеш че който не отваря просто му пишат максимални стойности.
Време е да променим системата! И това не става ако плащаме като овце за неща които НИ СЕ ПОЛАГАТ ПО ПРАВО!!! Течаща вода в жилището наистина е човешко право и след като плащаме данъци на скапаната държава тя е ДЛЪЖНА ДА НИ ГО ОСИГУРИ!!! Но българинът е овца и говедо за съжаление.. Докато в една цивилизована и прогресивна страна (по случайност все разположени на (северо)запад) гражданите биха се наговорили да спретнат една обща стачка в защита на правата си и никой да не си плаща за водата - която му се полага безплатно.. тук маймуните скачат по измислени заплахи от някакви мигранти, които никой не е виждал и никой от които не желае да остава в тоя пост-комунистически к*неф. То не бяха бурки, то не бяха глупости. Но това е, щом минава номера. Щом овцете приемат безропотно помията, ще продължават да им я сервират. Щом маймуните приемат триците, никой няма да им предложи банани.
Аз лично смятам да проуча наистина въпроса, ще се консултирам и с юристи и от следващия месец спирам да плащам за нещо на което ИМАМ ПРАВО КАТО ГРАЖДАНИН НА ТАЗИ СТРАНА!!! Време е тези мекерета и паразити които се угояват на гърба ни да изпитат справедливия гняв на негово величество гражданина! Същия този гражданин който ги храни и когото не уважават!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 58b45b4ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   От №9 авторе нещо не си ме разбрал, разбира се че имаш право на вода, и липсата ти на достъп до вода е дискриминация, обаче! Фирмата на която си длъжен да платиш, ти всъщност не плащаш водата, като природно благо, тя ти е безплатна, реално плащаш за доставянето на водата до дома ти, да не ти се налага до ходиш до "Искаро" всяка сутрин, плащаш единствено за това да се строи, поддържа и подменя обществената инсталация за доставяне, химически проби за чистота на водата която ще получиш, отвеждане на отпадъчни води, за пречистването им и т. н.
Разбира се че имаш право на вода от планинския извор, градска/селска чешма /на мегдана/ от която и да е река и никой няма да ти попречи да си налееш кофа вода от там, и да си я носиш у вас, тя ще ти е напълно безплатна. Обаче ако искаш някой /стотици вик работници в България/ да стане сутрин и да работи цял ден, да поправя тръби по улиците, за да имаш ти в дома си на кранчето вода, ако искаш мръсната ти вода да се отвежда от дома ти по обществена канализация, то ти трябва да си част от обществото и да платиш на тези работници заплата за да работят. Ако искаш поколението след нас да живее в поне толкова чиста природа в каквато живеем ние, трябва да си платиш своята част за пречистването на мръсните води, които ти си произвел.
№9 съм и не мисли че не виждам хората които не си плащат та дори крадат от съседи или от водоразпределителните дружества вода. Особено тези които живеят на село, доста често поливат с крадена вода /тръба преди водомера/ те крадат от ВИК дружества, или тези живеещи в блокове чрез всякакви шашми те крадат от съседите си.
Аз живея в малък блок 18 апартамента и сам виждам как на общия водомер в мазето за месец са навъртени 124 кубика вода, а при отчитане на отделните водомери сумирано се получава 70 кубика, всеки месец в нашия вход изчезват безследно над 50 кубика вода, което за около половин година би ни направило да живеем в езеро, ако имаше реални 50 кубика течове в инсталацията, обаче реално тази вода минава през тръбите, както за чиста така и за мръсна канализация, имам предвид не тези в моя дом, а общите в блока или обществените в града.
Не си ли съгласен, че някой трябва да поддържа обществената канализация /чиста и мръсна/? Не си ли съгласен, че тръбите из града Ви трябва да се подменят при нужда? Не си ли съгласен, че тези работници, които се грижат за това, трябва да получават заплата?
Честно да си говорим ако ти смяташ че у вас ти се полага безплатна вода, то със същия успех можеш да поискаш и тока ти да е на цената на АЕЦ, без да плащаш някой да ти го доставя, че защо да даваш на електроразпределителните дружества пари за смяна и поддръжка на някакви си кабели от АЕЦ-а до вас. Та от АЕЦ излиза ток на цена 3 ст/kWh, защо ти да плащаш повече от три стотинки, нали? Предлагам ти въобще да не плащаш ток, обаче ти сам знаеш че при 1-2 неплатени сметки спират да ти доставят електричество, защо ли?

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3984304ca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Авторе, говориш за едни държави на северозапад, ама я иди да живееш в такава държава и се пробвай да не си плащаш сметките, да видиш какво ще последва. После пиши да споделиш. И аз не обичам да плащам нито водата, нито тока, да не говорим пък за надутите сметки на Топлофикация, ама съм на ясно, че нито мога да живея без вода, нито без ток, нито на студен през зимата, така че искам или не плащам си. Просто не става. Другият вариант е продаваш си апартамента, купуваш си къща на село и тогава ще плащаш само ток. Вода ще си носиш сам от извора, ще се отопляваш на дърва (ама трябва да си ги купиш) и така. Ама да те питам като ти падне зимата 1 метър сняг как ще ходиш да си носиш водата от някъде си. Е, да вярно няма да плащаш за нея. Така, че номер 15 е прав, ти реално не плащаш за водата, а за доставката й до дома ти, за това да е достатъчно чиста, че да не вреди на здравето ти и да ти е на разположение когато пожелаеш, а не като свърши да ходиш да си я носиш от някъде. Ама щом този вариант не те устройва, казах ти къща в някое село и водата от някой извор или кладенец.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 6ddd1619a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   @14. Ок, ако ходиш до близкия язовир или поток, можеш да си налееш вода, да се изпереш, изкъпеш безплатно. Това е природното благо. Пречистването на водата, изграждането и поддръжката на канализацията не са природни дадености, а са плод на нечий труд, който естествено се заплаща. Де факто ти плащаш за чиста вода в дома си, не самата вода.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 6ddd1619a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   И няма данък "вода". Направи си труда да прочетеш кои услуги се заплащат от данъчните приходи. Водата, канализацията, пречиствателните станции не са от тези услуги. От данъците се плаща поддръжката и чистотата на обществените съоръжения, финансират се някои болници, детски градини, училища, университети, транспортни фирми, администрацията и други неща, но водата не. То е все едно да се развикам в плод-зеленчука защо ми искат пари, като вече съм си платила в хлебарницата. А и ябълките са природна даденост, как така ще ми искат пари за тях? !

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e5db469fcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Авторът съм. Изненадан съм наистина - дали просто безделниците от разните ВиК се надпреварват да бълват пропаганда тук или наистина има толкова говежди българи? ! Държавата за какво е? Плащаме подоходен данък, ДДС, безбройни общински - малко ли е? ! Парите не стигат защото онези във властта крадат и отклоняват средства именно чрез фирми на свързани лица - били те строителни или предоставящи "комунални услуги". Защо ще наливат парите от данъците ми в черните дупки БДЖ и РВД и безполезните и човеконенавистнически администрации (да се чете бюрокрации). Да не забравяме и субсидиите за политическите партии - същите тези групировки на мафията които водят политика на геноцид срещу човека и гражданина. За да останат само малоумни чалгари, които не възразяват да си плащат ако ще и за въздуха стига само Азис да им се дупи от сцената. АМАН!!!
Това българина е голямо животно наистина. Неслучайно румънците издрапаха напред и опандизиха крадливите политици а тук ги търпим да ни к*нзат на главите, с извинение.

И между впрочем от 2 месеца не съм си плащал водата и нямам намерение да започвам.

П Р О Т Е С Т!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker