Мразя да споделям с приятелите си! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121311)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мразя да споделям с приятелите си!
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 1884 пъти
Какво да ви кажа. Аз съм от типа хора, които са добри слушатели и бих дал съвет на всеки, както бих и помогнал, дори човекът да не ми е близък приятел. Самият аз обаче ненавиждам да споделям за личния си живот, проблемите и особено мразя някой приятел да ми се бърка в нещата. Имам си компания доста близки приятели, с които излизам всеки ден и са печени момчета, но постоянно ме разпитват, но аз мразя да споделям лични неща, особено за любовния ми живот, не съм като тези, които споделят всяко нещо, не съм и от онези, които дрънкат с коя е спал, с коя е тръгнал и т. н. Второто е под нивото ми, а първото... просто не смятам, че е работа на моите приятели. Харесва ми да си имам лично пространство, тайна, която само аз знам. Иначе сме 6 човека компания. Обичат да ме разпитват, а аз винаги отговарям с "нищо". Като цяло не съм мълчалив, не съм дръпнат, просто не обичам да говоря за любовния и семейния си живот, иначе за интереси и други неща говоря. Не знам дали ме разбрахте какво исках да кажа, надявам се да сте.
Досега не бях мислил сериозно за това, но онзи ден един от приятелите ми каза -"Защо никога не разказваш за себе си, имам чувството, че не сме ти приятели, защото нищо не ни казваш сякаш ни нямаш доверие? ! " Не е до доверието, не се съмнявам в тях, но просто не смятам, че поверяването на лична информация насам-натам е доказателство за истинско приятелство. Просто мразя да споделям! Имам си приятелка от друг град, за която съм им казал, но те постоянно питат дали се караме, за какво се караме, правили ли сме секс още и такива... а това не смятам, че е тяхна работа, това си е между мен и гаджето, тя, ако иска, нека казва на нейните приятелки, но аз не желая да споделям. Толкова ли е трудно хората да го разберат? А като го кажа, те ме разбират погрешно и че едва ли не, не ги смятам за приятели! Даже брат ми така мисли, защото и с него не обичам да говоря на тези теми (той е 12 години по-голям).
Единственият човек, с когото споделям всичко, е най-добрият ми приятел, който живее в САЩ и се виждаме само лятото с него. Всеки ден си говорим по скайп и поддържаме контакт, но някак си с него е различно, защото и двамата не обичаме да споделяме неща на други хора, а един на друг можем. С риск да прозвучи гадно, колкото и добри да са тукашните ми приятели, те не могат да го заменят. Той ми е нещо като брат, с изключение на това, че към брат си съм малко резервиран по отношение на разговори, а с приятеля - не. Все пак и двамата сме скорпиони, различни характери, но много добре си пасваме и сме невероятно добра и опасна комбинация :Д
Доста се отклоних, но надявам се схванахте какво имам предвид. Не е липса на доверие, а просто е адаптивност и предпочитания. Но как да накарам всички да разберат, че просто ненавиждам да говоря за себе си? !!! Съжалявам, че проточих много историята, но се надявам да бъде одобрена и публикувана. Съжалявам, че прозвуча и доста детински, но така ме карат да се чувствам моите приятели. Като че ли сме ученички в 9-ти клас, че всичко да си казваме и да нямаме "личен" живот. Грубо е да им кажа "не е ваша работа", но точно това искам. Как да да направя така, че да схванат най-накрая? Благодаря ви предварително!

Мъж, 21 години

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: c50bb3b47c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В правото си си да казваш неща, на когото прецениш - никой не може да те притиска. Друг е въпросът, ако приятелите тук знаят за авера в САЩ и че той е изключение - може би това е, което ги дразни. Ако мислеха, че с всички си дистанциран по отношение на личния си живот, може би щеше да е различно. Та едно от нещата, което можеш да направиш - не им говори за най-добрия си приятел. А иначе поговори с тях сериозно, кажи им "момчета, не ми е окей да говоря за тези неща, те са си между мен и моето момиче" - и ако продължат да не проявяват разбиране, ако трябва, се отдръпни. Така ще им стане ясно.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 153ca13879
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много добре те разбирам, защото и аз съм така, а и също съм скорпион. Не обичам нито да се оплаквам, нито да се хваля за нищо. Точно до доверие си е, и те затова се засягат. Ето - имаш доверие на най-добрия ти приятел, но на другите нямаш. Имаш пълното право да преценяш кой колко да ти е близък, но все пак, ако ги имаш за някакви приятели трябва да си прям, но малко и тактичен. И аз смятам за селяндурщина да се ровят личните неща на другите, освен ако очевидно се нуждаят от помощ, но вместо да им кажеш, че не е тяхна работа, кажи си откровено, че не обичаш да споделяш интимни неща.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 7ba75d4507
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами, ти наистина им нямаш доверие и не ги смяташ за достатъчно близки, за да им споделяш. Няма лошо в това, но е добре да го отчетеш и осъзнаеш за себе си. От изказа ти определено се усеща чувство за превъзходство - не ги считаш за равни, в което отново няма лошо, даже напротив, но не знам доколко осъзнаваш, че го правиш.
Така или иначе, най-важно е да се чувстваш добре с хората, с които си избрал да прекарваш времето си. Животът е твърде кратък, за да си губим времето, обградени от хора, с които не можем да споделим истинското си Аз и какво всъщност ни вълнува.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f593b2e159
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По принцип скорпионите сте тaкивa, знaм от две любови общо 15 год. сестрa, a и нaй- добрa приятелкa.
Мaкaр че, също съм тaкaвa, a съм лъвицa, предполaгa се дa сме по-открити. Aз съм тaкa възпитaнa от дете. Споделям сaмо с въпроснaтa нaй- близкa приятелкa и то не всичко.
Хорaтa сa любопитни, нормaлно е, освен товa особени приятелите смятaт, че е формa нa висшa близост и доверие споделянето нa интимен живот. Aко докaрaш и физиономиятa тип "строго секретно" вече си оценен и кaто супер доверен човек, зaщото си издaл своя слaбост дa речем, тaйнa някaквa.
Aми нямa кaкво дa нaпрaвиш, ще свикнaт, ще свикнеш и ти дa отбивaш подобни въпроси. Aз се нaучих с времето дa симулирaм отговор без същинскa информaция и интересното е, че я приемaт, превеждaт си я по свой си нaчин, но не ме притискaт зa повече, кaто дa сa рaзбрaли нещо :)
Примери- дa, добре сме си, много е добър, излизaхме еди къде си и си прекaрaхме чудесно.
Някой път "шaренко" дa имa- офф, aз хaресвaм aнтиквaрни нещa, пък той модерни... т. н.
Пускaм елементaрни нещa, които дa звучaт кaто "проблем", зaщото инaче "бодaт" до дупкa дa изкaрaт нещо и тaкa.
Интересно ми кaто ги слушaм някой път в коментaри, кaто че нaистинa знaят нещо съществено зa мен/ нaс, но сa спокойни и ме приемaт кaто доверен човек. Друг въпрос е, че кaквото и дa чуя в рaзговор от тях съм "гроб" и знaят, че нaистинa могaт дa ми вярвaт.
Вие сте много млaди още, скоро ще рaзберaт, че именно зaрaди тaзи твоя чертa бихa могли дa доверят и нaй- съкровените си тaйни нa теб и дa спокойни.
Симулирaй някaкви отговори, които долу- горе дa зaдоволят любопитството им, a и дa се чувствaт довереници, без дa се чувствaш притиснaт или ощетен и ще сте ок те и ти.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 36980756f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Е ми да нали като останат без теб, трябва да те одумвам. Аз също не споделям, знам такива неща за хората около мен, имат ми доверие и споделят супер лични и съкровени неща, но аз не мога. Просто личните неща са само за мен и съпругът ми, никога не съм си позволила да споделя нещо с моите приятелки за сексуалните ми преживявания с мъжът ми, това е нещо много лично и много хубаво между нас. Но те такива неща ми разказват понякога, че ми идва доста повече, като добавим, че си имат и любовници и наистина информацията ми идва множко. Харесва приятелите с които мога да водя неангажиращи разговори, които имат граница и не се навлиза в личното пространство. Имаме една колежка, с която сме и приятелки разведена е, за 5-6 години, знам много откъслячни неща, никога не съм я разпитвала, може би и затова и е толкова приятно да е с мен и търси компанията ми, иначе говорим понякога с часове.
Идваме ми в повече, като почне някой да ми разказва, баба ми, майка му, кой какво казал, рекъл, погледнал, ял... На мен също много често ми казват, ама ти нищо не казваш, все аз говоря.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2551c41f29
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   И аз имам такъв приятел като тебе. Той също е скорпион. Също си има приятелка от друг град и не обича да споделя абсолютно нищо за нея. Аз мисля, че знам защо е такъв, защото се познаваме още от съвсем деца и знам много подробности за него, но няма да обяснявам тук, а и на мен никога не ми е било проблем, не съм се интересувала от любовния му живот - все пак ми е супер ценно, че имам приятел момче, което ми е наистина приятел толкова години. Други познати вечно му дават зор с въпроси за гаджето му, даже и мен ме питат зад гърба му, но такава ни е обществото просто. Много хора това им е единствения начин, умение за общуване - като те разпитват. Особено в малките населени места...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 93b0c47ac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За мен, това означава, че не ги чувстваш толкова близки. Ти сам го казваш, като ги сравняваш с приятеля си от Америка. Споделянето на интимни подробности от личния ти живот, като например дали си спал вече с приятелката си и за какво се карате, не е доказателство за истинско приятелство, така е. Но ако изобщо нямаш желание да разказваш за нищо, което се случва около теб... това вече говори, че тези хора не са ти толкова на сърце. Да, може да си по-затворен, не е казано, че всеки трябва да знае и кътните ти зъби, но когато попаднеш на правилните хора, ти сам ще пожелаеш те да знаят какво става с теб, без да трябва да те разпитват. И тук не говорим само да разказваш разни ежедневни неща, а става въпрос за подкрепа и опора, когато имаш проблем. Когато знаеш, че нещо не е наред, да не се затваряш в себе си и да изолираш хората, а да можеш да разчиташ на тях, за да ти бъдат от помощ. Това е богатството на истинското приятелство, но те не се постига с лека ръка. Разбира се, от теб зависи дали ще пожелаеш да го изпиташ или не.
А относно самия проблем, че не схващат твоята позиция, ами няма кой знае какво да направиш. Ако им кажеш, че не е тяхна работа, те ще се обидят и ще се отдръпнат от теб, което е разбираемо. Нали ако те ти споделят всичко, а ти на тях не, това значи, че има някакъв дисбаланс в отношенията ви. Има два варианта, или ще те приемат такъв, какъвто си, без да поставят под въпрос уважението ти към тях, или просто ще те изолират.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 1ea95bb0c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И аз съм такъв, не обичам много да ми се бъркат, но досега никой нищс не ми е казвал. Може просто да им кажеш как се чувстваш или намери друга компания. Знам как е да си на грешното място.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3bfdd58643
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Автора: Благодаря ви, хора! Компанията ми не познават приятеля от САЩ, само са чували за него от мен, но си мислят, че и пред него си премълчавам. Смятам, че един човек, на който да имам 1000% доверие ми стига, за какво ми е всички близки да знаят всяко нещо, случващо се покрай мен? И когато имам сериозен проблем, разбира се, споделям, но просто не обичам да говоря за любовния и семейния си живот. И това, че като им казвах нещо малко в миналото, а те като клюкарки не спираха да ме разпитват за повече, сякаш ме отказа от това да им споделям... Иначе са печени момчета, но буквално си знаят ЕГН-тата и тези на гаджетата им.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker