Искам да опитам, а ме е страх - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121315)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18559)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Искам да опитам, а ме е страх
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 2949 пъти
Здравейте!
Няма да навлизам в излишни подробности, а направо към „проблема“. С приятеля ми сме отскоро заедно, но като цяло връзката ни е от разстояние. Откакто се запознахме, бяхме в чужбина, наложи се да се върна, но имахме планове да отида при него, знаехме докога ще сме така. Следващия месец трябва да замина при него, но имам притеснения да заживея с него. Опознахме се, освен разговори и чатове, той си идваше, за да прекараме време заедно. Искам, наистина желая да съм с него, както и той с мен. Не се притеснявам от държанието му, казва ми, че ме обича адски много. Може би по-скоро от навиците, нравите, битовизмите. Не знам и аз. Постоянно ми повтаря, че няма от какво да се притеснявам. Не се тревожа от финансова гледна точка, защото ще съм независима. Няма да се осланям на него. Но пак нещо ме спира. Мислих за вариант да замина сама и малко да посвикна, но на него вече не му се чака, разбирам го напълно, и на мен ми писна 8 месеца сме така. Как да преодоля страховете си и просто да се впусна, пък каквото стане? Много ми се иска, а знам, че ще съжалявам ако не опитам и ако се откажа от него. Моля Ви за съвет, много съм объркана. Макар и постоянно да говорим с него и да ме уверява.
Благодаря и всичко най-хубаво!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 6d14bafc20
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,авторке:)
Аз съм на 19 и живея с приятеля си от 1 година почти..не е много,но не е и малко.Ако наистина го обичаш и искаш да си с него,"впусни" се.Виж дали ще се разбирате,кое как ще върви хем и ще прецениш дали това е човекът за теб.С моя приятел най-често се караме за чинийте:D но от скоро имаме миална машина и не е проблем.Не го научавай да му ходиш по гъза с извинение,а си създайте общи навици ако искаш да се разбирате,но не се налагай.Ако момчето е разбрано..всичко ще е ОК.Не е толкова страшно!Успех

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b842517c77
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма нищо сигурно в днешно време, дори не знаем до кога ще живеем. Щом се двоумиш дали няма да останеш излъгана, дали няма да си само използвана, значи не си готова да рискуваш. На практика сте запознати, но не опознати. Никакви съвети не могат да ти се дадат. По скоро поговори с близките си, какво мислят родителите ти, защото при неуспех в живота ви, винаги те обират негативите, на техните ръце се изсипвате, много често с дете в ръце. Дилемата ти е много отговорна, удоволствията са временни, последствията са постоянни, а живота е само един.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 049b689ea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ма какво толкова се чудиш. Отиваш виждаш как ще са нещата, и като ти омръзне си тръгваш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 604e7c8a79
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дай си още време. Недей да бързаш като не си сигурна. Ако те обича този мъж, ще те чака. И защо изобщо е толкова настоятелен?? Смисъл ясно ми е, че иска да е с теб, ама на моменти направо като обсебващ му звучи. Помисли добре - щом не си сигурна, че искаш да заминеш, сигурно има причина.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c39969ce7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ами, вариантът е да си намериш квартира в същия град, за да можете да се виждате редовно, без да живеете заедно на първо време. И все пак, докато не пробваш да си с него под един покрив, няма да разбереш какво ще се получи. Разбирам притесненията ти, но ти рано или късно ще трябва да ги загърбиш, ако искаш да бъдеш с този човек. Недей да се плашиш от битовизмите, всичко се напасва с времето, стига да се обичате и да имате желание да сте заедно. Важно е да сте толерантни един към друг, да се съобразявате с желанията и навиците на партньора, а с времето ще изградите свои собствени, общи навици. Смятам, че си длъжна да пробваш, щом имаш чувства към този човек, това е най-важната предпоставка за съвместен живот и е нещото, което ще ви мотивира да свикнете да живеете заедно. А и щом казваш, че ще си финансово независима, значи няма от какво толкова да се притесняваш. По-добре е да отидеш, да пробваш, дори да не се получи, ще знаеш, че си опитала и си направила тази крачка. Мисля, че всичко ти се струва по-страшно, защото е още непознато, а с времето ще разбереш, че не е е толкова трудно. Успех!

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 1f1443a7d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   По-скоро те е страх от разочарование и какво ще кажат близките ти според мен, въпреки, че никъде не го споменаваш. Много просто. В началото не казвай на никой, че ще живеете заедно. Направи си пробата тихомълком, без излишни външни очаквания и притеснения. Така ако не се получи, няма да се наложи да се обясняваш и да преживяваш нещата по 100 пъти всеки като те пита, включително и близките ти. Това значително ще те облекчи и ще те направи по-смела. Успех :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: cb7e4f9681
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторке - то го моя искрен съвет: и в двата случая ще съжаляваш; да заживееш с някого е трудна задача, защото ще видите кой какво прави, кой как го прави и т. н. и ще започнете вероятно след време с "Дрезгите" от тип - що не изчисти, що си остави онова там и т. н. Нещата са комплексни. Но могат, могат да се изчистят. Но трябва и се налага да си готова за тия неща. И недей да тръгваш с компромиси в тия положения. Ако той не е прав, заяви му го. Ако ти не си, признай си грешката и поеми отговорност за постъпката си. За да няма съжаления после и скрит гняв и прикрита обида.

Друго: ЩОМ усещах някакъв страх и изобщо щом нещо НЕ Е ОКЕЙ може би НАИСТИНА НЕ Е. Как да разбереш дали е така? Ми използвай си интуцията бе авторке! Може би точно интуицията ти подсказва, че тоя човек не е за теб, че там няма да се чувстваш окей и т. н. и т. н.! Интуицията не е нещо абстрактно, напротив тя е нещо реално и достижимо, просто трябва практика. Осланяй се на всякакви избори на интуицията си - тя не греши.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: a24020a687
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Зaпознaх се с моят съоруг в еднa стрaнa. Видяхме се точно 4 пъти зa мaлко и 3 от тях нa моятa рaботa, a 4- ят пихме по кaфе. Той трябвaше дa зaмине в другa стрaнa, зa която предстоеше дa пътувaм и aз по следвaщ проект.
При. първaтa срещa още се случи... стрaнното. Бяхме кaто омaени и двaмaтa, aз не можaх дa приключa с много вaжни документи същият ден, a беше нaложително. Той пък тръгнaл към следвaщa институция зa довършвaне нa неговa си рaботa и се озовaл в едон бaр, където прекaрaл остaтъкa от деня в спор със себе си дaли точиците в очите ми сa били сини или по- скоро зелени.
Зaминa си след деня в който пихме кaфе. Последвaхa 4 мес. рaзговори по телефон. Aз трябвaше дa зaминaвaм вече зa същaтa стрaнa, но в дру грaд, нa около 600 км. от неговият. В последният момент се съглaсих дa сменя билетa и дa тръгнa 2 дни по- рaно зa дa се видим в неговият грaд и от тaм дa продължa. Бях си приготвилa дори остър режещ предмет зa сaмозaщитa, нaложи се дa го съблaзнявaм нaкрaя, зaщото нaистинa ме остaви в стaятa ми без дa опитa дa ме нaсилвa или поне понaтисне говедото.
Хм... 15 години сa вече тези 2 дни :) И щaстливи 15 г.
Слушaй инстинктa си!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 63d390e860
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Щом обичаш този човек отивай. Не го изпускай. Аз съм на мнение по-добре да опитам и да сгреша, отколкото да не опитам и да се чудя какво ли щеше да стане... Преди време имаше човек, който адски много обичах, но той така и не пожела да е с мен. Ако той ми бе предложил нещо подобно, щях да отида без да се замисля...!
Успех ти желая! :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: addfb367dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Е от какво те е страх, отиваш, имаш пари, като не вървят нещата събираш си багажа и продължаваш напред. Нормално е да имате някакви търкания, но ако сте достатъчно интелигентни ще се напаснат нещата.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 84544809eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хем искаш, хем не искаш. Сигурна ли си в това какво искаш или?
Ако искаш да си с него - заминавай. Ако ще се колебаеш - той няма да те чака цял живот.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c5973a44c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз давах всичко за бившата, често ходих до Бг за да бъда често до нея, докато не я дръпнах при мен и така изкарахме 10г. Разделихме се заради изчерпана връзка, тя си намти друг. Освен ако не е някой дъртаняк а ти младо момиче, довери му се!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 6f9caf23a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Бъди по-ясна. Какво искаш да опиташ и от какво се страхуваш? Страхуваш се да живеете заедно ли! А когато сте се запознали в чужбина заедно ли живеехте или не? И ако отидеш при него и живеете заедно трябва да допуснеш, че ще правите и секс. От това ли се страхуваш. Кажи девствена ли си или не. Ако не си тогава за какви страхове говориш. Страх от съвместно съжителство е неоправдано. Ако не ти харесва излез сама на квартира и проблем няма. На колко си години, че си толкова объркана?

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b5a328d6bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От АВТОРКАТА:

Не, не съм девствена и не е това проблемът. Не съм живяла с него, но бяхме на хотел за 3 дни в обща стая, защото ходихме на мач. Той ми е бивш колега, с когото сме се разминали и почти не си го спомням. Не се притеснявам за самото съжителство, в продължение на половин година живях с напълно чужди хора от цяла Бг и стая съм делила, самостоятелна съм, не ме плаши това. По-скоро е разочарованието, което може да последва, а може и да не. Номер 7 е прав/а, не толкова от близките, но също си мислих да не казвам. на никого от самото начало, за да видя как ще потръгнат нещата и вече. в последствие. Освен това и се притеснявам да не му омръзна бързо, знам ли и аз вече..
Благодаря Ви!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker