Куче или котка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Куче или котка
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1797 пъти
Здравейте искам да Ви споделя един проблем.
Не мога да реша какъв домашен любимец да си взема-куче или котка.
Не знам кое по-лесно се отглежда.
Живея в двустаен апартамент.
Четиричленно семейство сме.
Благодаря Ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: b935ef3691
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Котката е милион пъти по-лесно. Даваш храна и вода, играеш си от време на време и разни прегледи от време на време. Кучето трябва да се къпе, разхожда и тн. За сметка на това кучетата са по-лоялни и привързани. Котките гледат само себе си.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 13e5d8a60a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Хората обикновено имат влечение или към едното, или към другото, но ти питаш кое е по-лесно. Като собственик на котка, мисля, че това е много лесно. Хубаво е обаче предварително да си запознат дали има хигиенни навици и дали е мила и гальовна, защото и те са като хората с различен характер. Не трябва да я разхождаш, не трябва да мислиш дали има кой да я изведе, за да свърши естествените си нужди, зареждаш тоалетната веднъж седмично, не лае и не вдига шум. Само имай предвид, че много обича да дере, предимно мека мебел, а някои като моя писан-всичко. Но обичта, която ти дава е повече от това, което ти взима. Успех в избора и помни, че най-важен не е външния вид, а характера.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 0686cf555c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тъй като имам и двете веднага ти отговарям. Като цяло котка се отглежда доста по-лесно, защото:
- по-самостоятелна е
- хигиенните навици са и вродени (разбирай изхожда се в подходящи за това места, няма нужда от къпане, тъй като сами се почистват, не миришат)
- няма нужда от разходки. Котките като цяло са доста мързеливи. В огромна част от времето спят
Докато кучетата са противоположното на котките.
- напълно зависими са от теб
- за да се изхожда на специални за това места трябва да бъде научено, което изисква време и нерви
- често трябва да се къпе, особено ако е домашно, а не дворно куче.
- по-енергични са, следователно имат нужда от доста движение и игра, особено първите години

Плюса на кучетата е, че са-социални. Те обожават да бъдат галени, да бъдат до теб. За тях ти си бог. При котките е по-различно. Както казах те са по-самостоятелни. И с месеци да те няма, стига да имат храна, дори няма да забележат липсата ти. Има котки, които обичат да бъдат галени, но като цяло са по-импулсивни, понякога от нищото докато ги галиш можеш да бъдеш надраскан. Някои котки имат териториални проблеми и демонстративно се изхождат на места, които не трябва.

Та може би нещо съм пропуснал, но в общи линии е това. Смятам, че котка гледа много по-лесно, но пък не напразно се каза, че кучето е най-добрия приятел на човека.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 64e0aa3b8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Иска ли питане - котка. :) Но щом сте много и в малък апартамент, не бих ви препоръчал никакво животно. Радвайте се един на друг, каква празнина и нужди ще запълва това животинче?

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1925c128cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Котката се гледа малко по-лесно, защото не ти се налага да я разхождаш 3 пъти на ден, но пък и тя като всяко животинче си иска грижи, трябва да я храниш, да и сменяш водата, до почистваш редовно котешката тоалетна...
Пишеш, че живеете 4 човека в двустаен апартамент. При това положение те съветвам да вземеш котка. Защото ако си вземеш куче, при това от по-едра порода, горкото ще се чувства некомфортно затворено в толкова малко място. Обаче каквото и животинче да избереш, трябва всички да сте съгласни, защото не всеки е щастлив домът му да мирише на котешка урина или пък хола да е целият в косми когато кучето си сменя козината. Пък и има хора, които са алергични. За това само ако и всички сте съгласни тогава може да си вземете любимец.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 568493ed06
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Щом сте 4 души в 2 стаи... по-добре нищо не вземай.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a3dc55f759
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   И двете се отглеждат трудно, но определено кучето е доста по-голямо бреме. А пък с животно в двустаен апартамент пълен с хора... доста жестоко и за двете страни.
С котката поне ще си спестиш задължителното излизане сутрин и вечер в пек, дъжд и мраз.
Готви се и за поражения по мебели и обувки, особено от кучето.

Във всеки случай предвиди си достатъчно средства за храна, всякакви препарати против бълхи, кърлежи и подобни, за ваксинации и най-вече за ветеринарни услуги - често се налага да се ползват по различни причини. И да ти звучи невероятно, разходите по животното са почти равни на тези, необходими за отглеждането на дете. А и отговорността е сходна, или поне за съвестните, защото веднъж като го вземеш не можеш да го изхвърлиш, когато ти омръзне.

Накратко, обмисли добре всички страни преди да вземеш решение. Животното не е вещ. Аз досега съм имала 2 кучета и една котка и то не в апартамент. В момента нямам вече и мога да ти кажа, че никога вече не бих си взела, по доста причини.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d0614e16b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ако наистина го искаш, за никое няма да ти е трудно да го гледаш. Но попринцип за апартамент някоя късокосместа котка. Ако искаш котката да е игрива си вземи сиамка. Можеш и от някой да си вземеш безплатно, в olx-а е пълно с обяви.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4f4bfe9fae
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Кученце-малко :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 385208e2e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравей!
Аз съм с две ръце за котка!

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: fefa2c73d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Животното дали е куче или котка не е играчка. За да го вземеш, трябва да обичаш животните и да имаш отношение към тях. Това означава да не ви прави впечатление, че то е направило някаква беля, например и да не изпадате в потрес от това. Отглежданото животинче става член на семейството и от самото начало трябва да сте наясно, че не можете да го изхвърлите, ако нещо ви понесе. Аз страшно много обичам котките - от котка до котка има разлика, всяка си има характер. Много са забавни, но освен храната и тоалетната си искат внимание, те не са мебел, а живи същества. Просто преценете към кое животно имате предпочитания - не може да еднакво и към кучета и към котки. Не забравяйте, че нещата са свързани и с определени финансови средства, като за котката те са по-малко вероятно. Ноо това, което е важно - любов към животничето и ще видите колко различен ще бъде дома ви с него.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 50cc2437df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   И двете! :D
Аз имам и двете. Едното няма нищо общо с другото. То не е като да питаш каква порода куче да си взема. А още повече да питаш непознати, които не те познават.
Почети за поведението на животните, нужните грижи за едното и за другото, пообщувай с животни на познати и реши.
Късмет в избора! :)
Ж28

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4f1c7fd346
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Имах познат който гледаше всевъзможни животни в апартамента си, от екзотични, змии, паяци, птици отглеждаше и люпеше в инкубатори плюс 2, или 3 кучета немски овчарки. Всичкото в тристаен апартамент заедно с родителите си. Смърдеше на зоопарк. Меришеше не само неговия апартамент, ами и целия вход. Не знам как го търпяха съседите му, беше им взел страха и имаше един такъв поглед на психопат. Като цяло, беше мошеник на дребно и супер безкруполен. Можеше да те продаде за една стотинка. Доста неприятна натура, за това и рядко сме били заедно. От малък град сме и се познаваме повечето и от други места съм чувал, как хората се оплаквали от него и как само ги използвал. От както го познавам, все се заканва на някой, или все някой го е прецакал. Лошата новина е, че са му открили нещо на черния дроб и вече трета операция са го оперирали. Ходих да го видя и сега се заканва на лекарите, че нищо не са направили. Имам малко дете и сме ходили няколко пъти на гости, да види малкия животните и всеки път след това детето е болно и се стига до антибиотици. Повече май няма да ходим там, а и да го виждаме въобще. Много негативна енергия има тоя човек.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a00de998ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От двете изброени е по-добре котка. А защо не помислите и за други варианти щом искате домашен любимец, но разполагате с малко място, например зайче - не заема много място, не цапа целия апартамент, не е шумен. Като собственичка на папагал, мога къщо да кажа, че е удачен избор за апартамент. Ние сме трима човека в голям тристаен апартамент, но избрахме птичка, защото не искаме животното да ходи и прави боклуци навсякъде или пък да съсипва мебелите. Папагалът живее с нас вече 13 години и досега не сме имали проблеми само единствения минус е, че са игриви животни и понякога издава доста звуци, но сме намерили начин да го укротяваме с храна или просто му покриваме клетката с някакъв плат, за да стане тъмно при него и да млъкне. Хубавото е също, че изобщо не мирише.
Решението си е изцяло ваше разбира се, само предлагам да обсъдите различни варианти и да отбележите плюсовете и минусите на всяко животно. Успех с избора :)

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a3dc55f759
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Стига ги мъчихте тия животни по апартаментите. Наблъскали сте се в две стаи, а за котка и куче мислите.
Животните обичат свободата, не са като хората цял ден да лежат на дивана и хрупат чипс и вафли.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 50cc2437df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Морските свинчета са супер! :)

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 91bc78d98a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Благодаря Ви много за съветите, които ми дадохте!
Напълно се замислих по въпроса с ваша помощ!
Отново много съм Ви благодарна!!!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 0d4ee829aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Макар и да си падам по котките повече и да съм съгласна, че се гледат по-лесно, кучетата определено са по-интересни за отглеждане - виждат те като бог, верни и предани са ти, не биха те ухапали, защото си решил да ги погалиш, интересно е да ги разхождаш и връзката между животно и стопанин е по-силна.
Котките са прекрасни животни, но повечето са егоистични, твърде големи индивидуалисти и непукисти. Ще те обичат само когато ти се мазнят, за да им дадеш храна, няма да ти позволяват да ги милваш, докато не станат поне на три години и ако живееш на първия етаж, може да избягат от теб, без изобщо да им пука или пък да излизат, да се връщат само за да ги нахраниш и да си свършат биологичните нужни и след пет минутки пак ще излизат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker