Какви качества трябва да притежават съвременните съпрузи в България, за да оцелее брака им и да отглесат и възпитат деца с ценности ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какви качества трябва да притежават съвременните съпрузи в България, за да оцелее брака им и да отглесат и възпитат деца с ценности ?
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1637 пъти
Здравейте,
Казвам се Милен на 32 г. и съм щастливо женен от 2 години. В момента съпругата ми е бременна и очакваме близнаци с огромна радост, вълнение и притеснение. Понякога и аз изпадам във философски и духовни размисли и поради това поставям горния въпрос. Надявам се да намери отклик сред читателите на форума.
Целенасочено съм поставил въпроса за семейните двойки в България, защото всяко общество и страна се отличават със своите специфични особености, икономически фактори и народопсихология, а мен конкретно ме интересуват браковете в Родината ми.
Желая здраве и късмет на екипа на форума и на неговите читатели!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 3db8aca11d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Накратко - емоционална стабилност и емоционална зрялост.

Да са осъзнали от къде и защо за произлезли комплексите им и да са ги преодолели, а не съзнателно или несъзнателно да ги предават на децата си и като бонус да им създават и нови такива.

Да подхождат адекватно и с уважение към света на децата им, включително и по време на тинейджърските им години, да не омаловажават чувствата им, да не проектират нереализираните си мечки върху тях.

За междусъпружеските отношения няма да говоря, защото смятам, че това е строго индивидуално за всяка двойка.

Но като цяло всичко, за което бих могла да изпиша като километричен коментар се състои в изречението, с което започнах.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: bdfc7afaf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо, честито за близнаците. И аз съм си задавал подобни въпроси, но все си мисля, че това са неща, които не можем да сложим в някакви рамки, а са по-скоро въпрос на индивидуалности. Може би някои общи неща на успешните бракове са търпение, компромиси (без да се отива в крайност) и взаимна подкрепа. До голяма степен и вярност и доверие. Особено без доверие надали може да се стигне далеч.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f49563e7cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   На въпроса ти може да се отговори с три думи, да бъде МЪЖ, БАЩА И СЪПРУГ, тези думи обаче съдържат огромен смисъл. Не да бъдеш такъв само на документи, а реално да се стараеш да си точно такъв.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 13ff005c1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Първо честито! Това, че ще ставаш родител и то на близнаци е прекрасно.
А сега на въпроса, за мен нещата са три.
ТЪРПЕНИЕ. Да не е лесно за 10001 път да обясняваш на детето си едно и също нещо, без да ти писне, но...
ЧУВСТВО ЗА ХУМОР. Когато търпението ти свърши, е хубаво вместо да се разкрещиш да пуснеш някоя шега и да оправиш нещата.
КОМПРОМИС. Не може да си прав винаги и нещата да стават само така както искаш. Трябва понякога да се откажеш ат някоя своя идея, при това без след това да натякваш на другите, ако нещата не се получат перфектно. Няма нищо по-отвратително от съпруг или баща, който все повтаря "Аз нали ти казах, ама ти като не слушаш! "
Сигурно има и други важни качества, но за мен тези трите са основни. Просто в наши дни няма "глава на семейството", а по-скоро двама равностойни партньори, които печелят пари и са еднакво отговорни за дома и децата и ако искаш нещата да вървят гладко, без скандали и драми, това е начинът.
Ще се справиш! Само трябва желание.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4106dee223
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Подкрепям кaтегорично н 1.
И добaвям сaмо или уточнявaм кън него коментaр:
-Рaвни прaвa и зaдължения между съпрузите, a в последствие според възрaсттa дa се включвaт и децaтa децaтa.
- Колко може повече и рaзлични дейности извън домa зaедно: рaзходкa, пикник, нa пaлaткa, кино, и т. н.
- увaжение кaкто помежду си, тaкa и към природaтa и всичко живо в нея. Товa създaвa и рaзвивa у децaтa също отговорност, съпричaстие, мир и любов към себе си и остaнaлите.
Рaзговори, рaзговори зa всичко. Нaскоро попaднaх нa едно клипче, където бaщaтa говори с 9 месечният си син. Мaлкият общо взето си говореше нa неговият си бебешки език, a бaщaтa обяснявaше, че вече сa се рaзбрaли, че нямa дa влизa в кухнятa когaто готвят. Беше много слaдко и смешно. Бебокa в проходилкaтa се упитвaше нa неговият си език дa убеди бaщaтa. Нaкрaя след около 10 мин рaзговор, бебокa се съглaси дa си игрaе в коридорa и холa и дa не влизa в кухнятa. Чукнaхa си ръцете и готово.
Когaто възрaстни и децa знaят, че могaт дa говорят зa всичко без стрaх, комплекси и зaдръжки ( порaди сръдни примерно) винaги се постигa някaкво съглaсие по мирен път. Рaзбирa се, трябвa дa се прaвят компромиси и дa сa реципрочни.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b4e2bdd275
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Съгласен съм с всички коментари от 1 до номер5. Всичко което мисля и искам да кажа по този въпрос е казано много добре. Остава само и аз да кажа ЧЕСТИТО за близнаците и да сте живи и здрави!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 265dedcfe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Човешки качества трябва да притежават. Средата в която се намирате трябва да я превърнете в източник на щастие. Не е лесно, но качествата сами се разбират какви трябва да са за да се създаде благоприятна обстановка за развитието на щастието. То не е предмет, не е нещо материално, така че за неговото съществуване е нужно старание. Старайте се да бъдете по оптимистични.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 29a3812a69
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Любов и екипност. Единият пада, другия дърпа колата и обратно. Да не си задирят кой повече направил и т. н.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8b2f9ebc21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравей Милене! Радвам се че си щастлив вече две години, и дай Боже да остарееш със съпругата, която си си избрал. Днес много рядко оцеляват семействата, а в началото винаги са щастливи. Тук всички жени подчертаха, че трябвало да имате равни права, и да няма глава на семейството. Само че като ги предлагат, би било редно да дадат дефиниция за равни права, защото правата предполагат и равни отговорности. Аз ти пожелавам късмет братче, защото днес нищо не е сигурно, и то благодарение на равните права. Млад си още, и дано изживееш живота си щастливо!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker