С най-добрия ми приятел постоянно се караме и бием - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121361)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14383)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

С най-добрия ми приятел постоянно се караме и бием
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 1402 пъти
Добър ден. Аз съм момче на 23 години. Моят най-добър приятел е една година по-голям. С него се познаваме от последната ми гимназиална година та чак до ден днешен. Бяхме много близки, като братя. Нарочно кандидатствахме еднаква специалност в един университет, за да сме заедно и да си изживеем най-готините и луди години заедно. Направо бяхме неразделни. Първите ни две години като съквартиранти бяха супер. Устройвахме си купони, можехме да си говорим часове наред без да ни писва, все измисляхме какво да правим заедно - даже си помагахме с ученето. Последната година обаче всичко рязко се промени. Започнах все повече да опознавам неговите лоши черти, които бяха по-силни от добрите, и да не ги харесвам. Той подклаждаше спорове за много глупави неща, които по-надолу ще разкажа. Когато аз бях изнервен, нарочно ме дразнеше, а ако аз кажех нещо на дай Боже, когато той не е в настроение, буквално ми скачаше.
Главният проблем е, че той е много обсебващ. Самият той иска да е център на внимание и едва ли не аз не мога да имам друг по-добър приятел, изобщо някакъв приятел, различен от него. Аз завързах доста приятелства със свестни хора и постепенно почнах да излизам с няколко компании. Канихме го с нас, но той все отказваше. В същото време почна на мен да си го изкарва като се заяжда за дребни работи, за които преди никога не е правил проблем. Опитах се да говоря с него, той избухна, аз също и се случи така че ме хвана зад врата и ме разтресе и не знам какво го прихвана и ме заскуба. На мен ми падна пердето и го блъснах яката на земята, след което го изритах няколко пъти в корема. После ми стана много гадно и наистина съжалих, но все пак той започна пръв. Следващите дни се държах с него като крал, само и само да ми "прости", всичките домакински задължения ги поемах аз, купувах храната аз. Той също се държа добре. Забравихме за случая, но после пак си продължи с простотиите и проблемите не свършиха. Сега лятото като не ходим на лекции, всеки от нас работи, но пак имаме повече свободно време, в което или спорим (вече избягвам да стигаме до бой), или той ме гледа лошо и ми се заяжда. Не знам какво да правя с това момче... колкото и странно да звучи, аз все още го имам за най-добър приятел, но не знам дали той ме приема така. Излива целия си негативизъм върху мен. Не искам да си разваляме отношенията, но смятам, че май ще е най-добре да мина на самостоятелна квартира и временно да не общуваме... тъпото е, че той още не разбира, че проблемът е в него. Как да поговорим, като след разговора, той продължава да държи на свойто?
Простете за дългата история, която по-скоро описва приятелството на малки момиченца, а не на зрели хора, но както вече подчертах, не аз съм инициаторът. И понеже много хора ще ме упрекнат за физическата саморазправа, искам да уточня, че аз само съм се защитавал и последното нещо, което съм искал е било да го пребивам. Просто ненавиждам да ми посягат без причина, израснал съм в семейство, в което съм възпитан, че не е нормално хората да се държат като примати и никога не ми е било посягано. А той при най-малката истина, казана му в очите, налита на бой. Какво съм виновен аз? Той също така много обича да се бърка в моите работи и да дава акъл, но пък мрази някой на него да се меси. Е, това цялата изповед, съжалявам, че съм ви загубил времето и моля модераторите да я одобрят, защото час по-скоро искам да реша проблема.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: a8a249a73f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напротив, много готино приятелство си имате даже, защо да е хлапашко. А боят, какво толкова, приятелско сборичкване, по-добре така отколкото с мазни лицемерни усмивки и прегръдки, а после клюкарене зад гърба, както е при женските "приятелства".

Най-добре опитай да поговориш с приятеля си и си му кажи директно какво те дразни в него и в поведението му, като разбира се поискаш и той да ти каже него в теб какво го дразни. Или ако не е много по приказките накарай го да напише кой са твоите гадни черти (според него) и ти пиши неговите, после си раменете листата. Ако не друго сигурно голям смях ще падне.

Иначе явно той просто е по-раличен характер от теб и може би има по-различна представа за приятелството от твоята. Казваш, че е обсебващ - явно иска само двамата да сте си приятели и не му се сдружава и с други. Ревност между приятели също е нормална. Ти пък искаш да дружиш и с други и това го дразни. Досега сте били по-малки и сте се разбирали, но явно вече почват да лъсват различията.

За съжаление мисля, че нито ти, нито той може изцяло да се промените, но може да опитате да се "търпите" и да сте си пак приятели, в противен случай с времето ще се отчуждите независимо дали се преместиш или не.

Но първо пробвай с разговора, може и да има изненадващо добър ефект, кой знае.

Успех.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 30c28c6a0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Намери си приятелка за известно време.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 7e54efa2bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Абе, вие сериозно ли сте на 23-4? ! Защото на моменти имам чувството, че сте на 13-4. Големи детинщини, голямо нещо!
Като не се погаждате, наеми си отделна квартира и кой от къде е. Не сте женени, че да трябва задължително да живеете заедно дори и да си лазите по нервите нон стоп. Щом отношенията ви не вървят, ами разделяш се с него и край. Ама бил най-добрият ти приятел... може, но това, че на 14 си се разбирал перфектно с някого не означава, че винаги ще е така. Хората се променят и щом вече не се чувстваш добре в неговата компания, няма какво да се тормозиш. Хващаш си багажа и до там. Ще си намериш нови приятели, той-също.
Това с боя въобще няма какво да го коментирам и сам си знаеш, че е голяма тъпотия. Те ако така се решаваха проблемите...
Така, че съветът ми е, сериозно си потърси друга квартира и ако нямаш възможност да плащаш за нея сам, друг съквартирант.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e431a8d753
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм в същата ситуация! Само, че както ти каза сме "малки момиченца" на по 17 и 18. Ще следя темата..

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 6e4655136d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Бой? Скубане и блъскане?

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 8e9f087196
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   "Последната година обаче всичко рязко се промени. Започнах все повече да опознавам неговите лоши черти, които бяха по-силни от добрите, и да не ги харесвам. "

Ти си се променил. Май си помъдрял, а той ревнува, че не си вече на неговия акъл и ще те загуби. То вярно, че най-добрите приятели си казват всичко открито, но ако наистина си по-умен, ще проявиш разбиране и тактичност. Цял живот си му знаел и приемал лошите страни и сега си биеш шута - не е коректно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b6cb9a063c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз съм горе-долу в същото положение с моя приятел. Той се сприятели с друго момиче и постоянно са заедно. Аз отначало нямах нищо против, имаме право и да създаваме други приятелства, даже се опитах да се разбирам с нея, но просто характерът й според мен е ужасен. Казвала съм му какво мисля и даже той сам си признава всичките и кусури. И обаче постоянно се караме. Той прекарва почти цялото си свободно време с нея дори щеше да ме зареже, за да излязат заедно. И просто не знам, постоянно се караме, като според него, аз се сърдя за глупости. Но какво мога да направя, като виждам че губя най-добрия си приятел?

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c76cbe3eca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Слушай сега от опит какво ще ти кажа аз..
Не знам как ще го приемеш но твоят приятел със сигурност изпитва ревност! Да точно така.. нека ти обясня.. Случвало ми се е.. (Да съм такъв на негово място а също и потърпевш на такива като него.. но сетне разбрах каква е причината.. чиста Психология! ) Превързал се е към теб.. има ти доверие и те подсъзнателно прави всичко за да запази контрол над теб само и само за да не те изгуби като приятел и въобще да запази теб като компания.. това е инстинкт.. подсъзнателно е! Просто се случва.. Дори да проявява агресивно настроение това е само за да запази контрол над теб.. чисто и просто за да не те изгуби и да има твоята компания.. и да в такива случаи единия става свръх-егоистичен.. (привързания.. иска цялото внимание.. защото осъзнава че е зависим от своя "подчинен" приятел.. такива хора подсъзнателно са самотни натури.. или нямат много приятели или имат един истински с който преживяват най много.. такива като теб) и се надява другият да го подкрепя на пълно във всичко.. една ли не да му стане слуга.. разчита ти и ако изгуби вниманието ти дори за малко това е слабост.. подсъзнателно го приема като бъдеща опасност.. отслабването на влиянието му.. не знам дали ме разбираш какво ти дрънкам.. това е ПСИХОЛОГИЯ.. с две думи подсъзнателно е може би свръх-превързан към теб (не това не са някакви хомосексуални истории.. а чиста Психология пак казвам) Ревност-привързаност.. (И това е много често случвано.. един човек привързан към своя приятел до толкова че игнорира чувствата на другия заради лична облага.. това си е чист егоизъм.. в природата на човек е той да създава приятелства ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ.. за да има на кого да разчита в случай на опасност.. инстинкти бе човек.. инстинкти.. това е! ) дори да не ми вярваш запомни какво съм ти казал.. и ще си дадеш сметка че съм прав.. ако бъдеш малко по наблюдателен.. все пак е започнало след 2 или на горе години.. когато приятелството ви се е скрепило.. когато сте преживели заедно много неща..

А какво можеш да направиш? Ако ти има доверие и те има за истински приятел (макар че те малтретира и не те оценява) това няма да спре повярвай.. не знам как можеш да оправиш това.. освен чрез сериозен разговор или някаква голяма кавга която да го засрами много.. но той винаги подсъзнателно ще бъде в напрежение за теб.. бъди сигурен.. поне докато не те замени с някой друг..

Успех..

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c75dd7c5f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Говорих с него относно избухливостта му. И да, разбрах, че е от приятелска ревност, която той обеща, че ще контролира. Но по дяволите, имам нужда да общувам и с други хора, нямам по-близък приятел от него, но все пак имам и други приятели. А като си намеря приятелка живот и здраве, тогава какво - ще ме убие ли, че я поставям пред него?! Малко крайно е и се надявам да не продължи. Благодаря ви за точните коментари и отзивчивостта! И, да, разбрах те идеално, номер 8! Точно това е положението. - Автора

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker