Забременяване на 27 и трудов стаж - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Забременяване на 27 и трудов стаж
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1872 пъти
Здравейте, на 27 години съм и в момента си търся работа. Въпроса ми е, проблем ли е ако си намеря и забременея 8 - 10 месеца след като съм започнала? Това как ще се приеме?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: f8327dd400
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами мисля, че няма да имаш проблем със забременяването на твоята „напреднала“ възраст, но имай в предвид, че ще вземеш минимално някакво майчинство. Гледа се дохода мисля от 2 години назад за майчинството първата година - непрекъснато се променят тук нещата и трябва допълнително тук да се информираш ще загубиш работата си след като се върнеш, защото просто няма да си някакъв ценен служител със стаж, а на твое място ще са взели някой друг, който 2 години ще се е обучил и ще е по-добър от теб. Не пишеш още каква професия имаш, имаш ли стаж и какво си правила до сега, но станеш ли на 30 г. без стаж, без препоръки, но с дете... не те виждам как ще си търсиш работа тепърва. Не пишеш също и за финансовото си състояние по принцип, но като цяло решението си е твое и никой няма право да ти се бърка, но ти трябва да живееш с негативите, така както ще има и позитивни страни, разбира се.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f8327dd400
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами мисля, че няма да имаш проблем със забременяването на твоята „напреднала“ възраст, но имай в предвид, че ще вземеш минимално някакво майчинство. Гледа се дохода мисля от 2 години назад за майчинството първата година - непрекъснато се променят тук нещата и трябва допълнително тук да се информираш ще загубиш работата си след като се върнеш, защото просто няма да си някакъв ценен служител със стаж, а на твое място ще са взели някой друг, който 2 години ще се е обучил и ще е по-добър от теб. Не пишеш още каква професия имаш, имаш ли стаж и какво си правила до сега, но станеш ли на 30 г. без стаж, без препоръки, но с дете... не те виждам как ще си търсиш работа тепърва. Не пишеш също и за финансовото си състояние по принцип, но като цяло решението си е твое и никой няма право да ти се бърка, но ти трябва да живееш с негативите, така както ще има и позитивни страни, разбира се.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b102228823
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   "Това как ще се приеме? " - За тебе много добре, за работодателя много зле. Да не ти пука за българските чорбаджии, дано си намериш хубава и високоплатена работа, защото майчинството е % от заплатата. Ако аз съм управляващ, бих направил майчинството фиксирано, според това какви разходи са нужни за отглеждане на детето и майката. Примерно, ако 1000 лв. са достатъчни за спокойно отглеждане, толкова ще дам. Само така ще се реши проблема с раждаемостта. Хем плачем, че демографски проблем има, хем държавата се цинцари. Да отглежда цигани има пари, да отглежда българчета няма, а така до никъде няма да стигнем. Майчинството трябва да се изплаща от държавата, така младите жени по лесно ще си намират работа. Сега е трудно, защото българските чокои не вземат млади(нераждали) жени на работа, точно поради този проблем, за работодателят, бременността е като чума. Успех авторке, не ги щади, стреми се към максималното!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 84edc18d03
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За да вземеш нормално майчинство трябва да имаш поне 2 години трудов стаж без прекъсване. Иначе работодателят няма право да ти откаже нищо, което ти се полага по закон, болнични 40 дни преди раждането, да те пуска да ходиш на прегледи и т. н., но парите, които ще получаваш като майчински ще са безумно малко.
Така, че на твое място не бих бързала толкова много със забременяването. Направи си 2-те години стаж и тогава. На 27 си, и нямаш никакви проблеми да забременееш и след няколко години.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e7520f0139
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Хвани се някъде, работи поне една година и тогава мисли за дете ако искаш професионално развитие.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: bf11b6f1a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторка: Номер 1, здравей. Аз имам трудов стаж и години в трудовата книжка за майчинство. Не е проблема в парите или жилището, а в моралните ценности - да забременея твърде скоро. Защо да съм без стаж, не съм го споменала?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d290ad060d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не разбрах, чудиш се кого да излъжеш да те назначи за малко та да взимаш майчинство ли? Защото не изглежда да ти се работи. Пък после се чудите защо никой не иска да ви взима на работа.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: fcecfa01da
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Еми щом проблема е само в "морални ценности" - каквото и да имаш в предвид с това, значи нямаш проблем, защото различните хора имат различни морални ценности и темата ти като цяло е излишна.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6851ae2689
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Сериозно ли питаш как ще се приеме бременността ти от работодател? Този работодател да не е Господ, че да ти пука от мнението му. Компании има достатъчно, в случай, че след майчинство "Ганьо" поиска да те смени с някой друг, не виждам какъв е проблема. След време може да си без работа и без дете, знаеш как е в държавата на шуробаджанащината. Кое предпочиташ?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 67ed696fae
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Изобщо не трябва да го гледаш и мислиш така. Ако искаш дете и си способна да го гледаш, какво значение има как ще погледне една фирма на детето ти. Това дете, живо и здраво, ще вкарва после десетки години данъци в бюджета, включително и за пенсиите на работодателите ти. Цялото общество има изгода от раждането на деца (в Европа). На всеки човек в началото му трябва помощ, такава ни е биологията и никой работодател не може да я промени. Не им е работа да оценяват това твое решение и да коментират семейния ти живот. Придържате се към трудовия кодекс и всичко е на шест. Не чакай по тази причина, наистина. Аз родих на 36 и ми е страшно мъчно, че няма да има второ и ще остане самичко един ден. Това е трагедия, който никоя кариера не може да ми оправдае. Мисли не само за първото си дете, мисли и следващите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker