Търся съвет за нова кола - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Търся съвет за нова кола
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1409 пъти
Става въпрос за покупка на автомобил. Ще ми е първият. Скоро изкарах книжка. На 31 съм. Не разбирам много от автомобили. Ще ползвам колата основно извънградско и за дълъг път из страната и чужбина. Втора ръка, до 3000 лв, след 2002 производство, икономична. Да не е много голяма, хечбек за предпочитане пред седан.
Препоръчаха ми тази цел дизелови, но пък ремонтът им излизал по-скъпо от бензиновите, което ме кара да се колебая и се чудя колко по-скъпо пък излиза пътят с бензинова и колко по-скъп е ремонтът на дизелова спрямо бензинова? Не искам газ или метан.
Препоръчайте ми модел, казаха ми, че френските и италианските не биват, японските били скъпи за поддръжка, vw и производните били най-добри, ама до 3000 били бракми, Опел се чупят, общо-взето - нищо не остава. Понякога хич не намирам решение и си викам: ще си взема един Форд Ка и да се свършва.
Колко мощен двигател да търся? Колко конски сили? До колко пробег? Последиците от градушката толкова ли са важни, все ми се струва, че един таван с вдлъбнатини не е толкова фатален. Или бъркам? Какво най-вече да гледам в колата? Новият внос читав ли е или да не се захващам с регистрации в КАТ? Авто къщите мамели с части и цени. Или пък не?
Общо взето, ВСЕКИ ваш съвет ще ми е от полза.
Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: 100d4f8a7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Здравей, ако не можеш да манериш Фолцваген Поло или Голф за толкова пари, то със сигурност ще намериш Сеат Ибиза или Шкода Фабия (по нисък клас Фолцваген). Вземи някой познат, който е запознат с устройството на автомобилите за да не те омае продавача и да ти продаде отпадък. И дано уцелиш запазена с добре работещ двигател и не изгнило купе, защото е малко на късмет с колите. Бих се насочил към регистриран автомобил с този бюджет, също така ако ще е дизелов то мотора е само 1. 9 тди или сди. Коне като за начало да е под 101 коня за по нормален данък. Масово колите които се продават са на 400 000 километра просто на колометража им изписано друго. Ако се окаже непосилна задача променяш годината, бюджета или марката, ако не държиш на това, което си заложил. Относно козметичните забележки от градушката, ако за теб е приемливо да шофираш такъв автомобил значи проблем няма. Бъди подготвен като я купиш ще имаш още доста разходи рано или късно пълно обслужване, застраховка, преглед, гуми и много други все излиза нещо. Пожелавам успех с начинанието!

П. П.
Това е мое лично мнение не ангажирам автора или някой друг с него.
Поздрави!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 96388f5d07
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Леле... ама много да не кажа че изобщо нищо не знаеш! Аз съм момиче на 16 години и знам адски много за колите! И това че Opel се чупят и били бракми ама въобще не е вярно! Баща ми вече има втори Opel първия беше газ/бензин а сегашния е дизел и му е сменяно масло с горивен и маслен филтър! За 190 коня си върви мега добре! 230 по магистралата. Надежден автомобил! Ако ще си взимаш дизел трябва да внимаваш много дали има катализатор, защото няма ли си изгърмял на момента! Ще ти вземат колата като и правят теста с надуването в критични обороти дали пуши... ако няма катализатор ще кади яко и ще ти я вземат. До 3000 лева над 2002 година не знам. Ти дори нищо не си казал за марката! Каква искаш да е та да ти обясняваме повече! Аз бих заложила на BMW 320 или 120 но пък 120 е мъничка както каза искаш хечбек но е 2 пъти и от горе над твоя бюджет. 320 е седан и вървят прилично. Замислял ли си се за нещо от типа на Seat Ibiza? Не знам по колко вървят от 2002 г., защото не съм се интересувала скоро. А Opel проблема им беше ръждата, но при по новите вече го няма проблема! Нещо малко и практично като може би Opel Corsa, Seat Ibiza, Fiat Punto, Alfa Romeo 147 и така. Виж в youtube канала на bri4ka. Там има клипове за доста коли които са по изгодни и казва кое е добро и кое не кое се чупи и кое не. Това за вноса е вярно само за внос от някои страни. Внос от Германия не си и помисляй или от швейцария! Най - добре е внос от Италия! Там макароните не ги карат дълго и ги пазят. На баща ми е внос от Италия и беше с пробег от 120 000 за кола на 6-7 години си е доста прилично. Пробега гледай да е малък. А не да е на 380 000 или 600 000км и после ама тя се чупи тя не става и тя е боклук! Ще гледате какво си избирате! Ооо и също Nissan Almera не е лоша! За 3000 лева не знам.. Ти за тези пари ще си намериш нещо добро но може би по старо от 2002... Зависи от това къде търсиш! Като си харесаш някоя в Cars или Mobile цъкни в търсачката марка и модел и напиши техническа характеристика и виж за какво става дума! Нещо което е доста важно! Конете са само при старт! После ако колата няма душа колкото и да я напъваш няма да върви! Гледай NM(нютонметрите) те са доста важни за това как колата ще ти върви. Колкото повече нютонметри е въртящия момент толкова по- бързо ще се движиш. И нещо малко от мен! :) По- новите Opel-и са с двигатели Eco-Tec, за които казват че се чупели което не е вярно! Двигателя не е на Opel а на Isuzu! Надежни са! Късмет в търсенето! :)

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 0fef17d6f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей! Щом колата ще се ползва основно за дълъг път, хечбека не е добър вариант. Тези коли са направени за ежедневни градски пътувания на близки разстояния, не са удобни за дълъг път. По добре седан или някой 5-местен миниван.

Като модели мога да ти предложа:
От ванчетата- Opel Zafira - в багажника има две малки седалки, които се прибират и от 5-местна става 7-местна, което е голямо предимство. А колата е доста надеждна и е удобна за дълъг път.

От седаните - Nissan Almera или Opel Vectra.

Не съм много запознат с Nissan, но един приятел кара Almera, но неговата е хечбек. Не се оплаква. Давал ми я е да я покарам, доста прилично вози.

А за Vectra-та - изключително здрава кола и много удобна. Препоръчвам ти бензиновите модели - по-здрави са от дизеловите (говоря специално за Opel, не по принцип, да не ме разбереш погрешно). Не че дизеловите им са лоши, но просто бензиновите им са още по-здрави.

Дано да съм бил полезен. Успех с покупката! Дано попаднеш на здрава кола!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: ff1f8da34c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз ползвам Opel Vectra за такива цели и съм доволен много. Успех! Дано не попаднеш на някаква лоша кола.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 6edda41c50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От 15 годишна кошница за 3000 лева няма как да очакваш много. С гаранция ще е изгнила, с малко повече късмет ще намериш някоя със здрав двигател и климатроник ама до там.
Сложи си едни 300 - 400 лева за гуми, 200 лева за масло и рекъци, 300 лева за еко такса и регистрация ако е нов внос, 150 за гражданска, 100 за винетка и бюджета да стапя до 2000 лева за покупка на самата кола което ограничава възможностите още повече.
Пробег не гледай защото всички са с превъртан километраж, ако вземеш с мощност над 74 киловата данъка ти отива на 100 лева, иначе ако е с малка мощност ще е към 20.

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 0803c73709
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   До номер 2 , стани ми жена !! :D

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: ec2af7a79c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хора, имах ПТП и другата кола беше Опел Кадет, от дупедавките - моята кола имаше малко ударена предница, онова стана на хармоника - става дума за елементарно ПТП в града с 20 км. ч. и само с материални щети
Първо нека сигурността да ви е на първо място.
Съберете едни 5000 - 6000 лв. и си купете горе-долу прилична кола, ако нямате тези пари - не си купувайте кола, защото дори най-евтината кола има нужда от поддръжка, а вие като не можете да съберете 5 бона, не можете да си позволите изобщо кола. По-добре ще да е да приготвите дори 10 000 лв. Става дума за живота Ви и на Вашите близки. По-добре да спеститявате още 1 година, но да карате истинска кола. Също за нашите пътища е добре колата да е по-мощна - с над 125 коня, дори повече, за да съкратите на максимум времето, когато изпреварвате. Има хора с 90 коня двигателче, трябва да набие човек спирачка, за да изпреварят и да не се претрепят. Случвало ми се е многократно някой да си помисли, че трябва да ме изпревари на всяка цена и да му спасявам живота със спирачките си, защото не може да ме изпревари 2 минути.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 6965343aee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До номер 7

Здравей! Не знам с какъв Kadett си се сблъскал, но мога да гарантирам, че Kadett-а е изключително здрава кола. Чак се учудвам от това, което прочетох. Явно собственика на този Kadett не е поддържал особено много колата си.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 9340341205
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   С този бюджет бих ти препоръчал да се ориентиръш към по-стар автомобил. Не е толкоз важна годината, колкото състоянието на колата, дали ще е на 15 или 20 години все е старо :D За икономия най-добре е бензин-газ. Не знам защо не искаш, но ако някой ти е промил мозъка за газта, да знаеш, че са глупости. При добър майстор и правилна поддръжка нямаш проблем. За извън градско малка и малолитражна кола определено няма да ти е приятна. Дизелът наистина е по-скъп за поддръжка. Според мен най-добрите варианти са: -VW Пасат 3, Голф/Венто, Сеат Толедо/Кордоба 1. 8 или 2, 0 бензин съответно 90 и 115 к. с. или ако искаш дизел 1. 9 тди 90к. с. ;
-Опел Астра/Вектра Б 1. 6 75 к. с. (според мен ще е слабичак за Вектрата, но е много здрав) и другите бензинови без 1, 6 101 коня. ;

Все пак най-добре е най-запазената от някой частник.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: dc37d1104c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Подкрепям номер 10. Не е важна толкова годината, марката и модела, а състоянието. Определено, ако ще караш извънградско е добре да се спреш на по-мощен автомобил. Просто при изпреварвания автомобилът трябва да може бързо да реагира, а със слаб двигател става тегаво, че и опасно. Така или иначе, каквото и да вземеш, със сигурност ще ти се налага да правиш ремонти. Автомобилите, които се внасят в България са на 300 000 км. и няма такъв филм 130-150 хил., каквито са болшинството в обявите. Задължително прегледай автомобила в официален сервиз, а не в някой предложен ти от продавача, който уж е "наблизо". Имай предвид, че по автокъщите повечето коли са нерегистрирани и принципно нямат право да се движат. Това е много удобно оправдание на джамбазите да не ти разрешат да я тестваш в сервиз. Съветвам те да си вземеш бензин, който не е имал газова уредба. Газовата уредба се слага, когато се въртят много километри. Ако искаш, впоследствие можеш да си сложиш газ. Дизелът е същата работа. Аз принципно съм му фен, но втора употреба е почти еднозначно на навъртян сериозен километраж. Освен това дизеловите двигатели имат доста скъпи части, ако се стигне до ремонт, като турбина, дюзи и съединител ( между 1 000 и 2 000 лева ). Не съм автомонтьор, но отзивите на тези, с които съм говорил е, че японски бензин е доста удачен избор. Ако имаш възможност, покарай колите на приятели, за да добиеш реална представа от различни марки, модели и двигатели. Успех!!!

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 39b6785940
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз имам Рено Клио, дизел от 2003 и съм влюбена в тази количка. Обаче ще ти кажа какви грешки направих аз при избора и, за да внимаваш, че после скъпо ми излезе. Прецаках се и си взех кола "нов внос от Италия" и после що пари пръснах за ремонти... така, че ако ще купуваш кола втора употреба задължително я купи от приятел, защото ще знаеш кой и как я е карал и съответно, че се е грижил добре за нея. От там нататък, ами всичко си зависи от твоите предпочитания. Фордовете не са лош избор, опелите също. Реното е готино, но наистина си е малко нежна количка и не винаги е удачно за нашите "прекрасни" пътища. Чувала съм от приятели, че сеата също е добре. Колкото до японските, ами там всичко се прави буквално за еднократна употреба, та за това и като се скапе нещо, японецът просто купува нова и за това и частите са доста скъпи.
Колкото до това бензин или дизел, ами дизелът си е доста икономичен, особено за малка кола като моята, обаче пък наистина ремонтите излизат скъпичко, така че и едното и другото си има плюсове и минуси.
Но каквато и кола да решиш да купуваш ЗАДЪЛЖИТЕЛНО отиди с някой, който разбира от коли и то по възможност не е просто добър шофьор, но и разбира от двигатели. Че и аз уж ходих с двама опитни шофьори, ама тия автоджамбази така я бяха лъснали, че добре ни преметнаха.
Обаче колкото и да внимаваш, да знаеш, че купуването на кола втора употреба винаги си е малко като лотария. Може да се окаже желязна и да си я караш години без проблеми, може и още на втория месец да я вкараш в сервиза със сериозен проблем.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 41a6485a25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Първата ми кола беше 15 годишен опел. Е няма толкова стабилна кола. За 3 години веднъж не се повреди нещо. Сменяла съм само консумативи. Разхода е малък. Купих я много евтино. Обикаляли сме из бг с нея и на дълъг път сме ходили. Супер си беше колата. Като стана на 18 години я продадох. Много бързо я грабнаха. За 3 дни я продадох и исках пак опел да си взема по нов, но в крайна сметка взехме по луксозна кола. Но ако искаш икономия, опела е много икономичен. Немска кола е и е качествена. Но все пак за кола на 15 години има значение най вече как са я карали и поддържали. От 2002 година колите са си брички, не можеш да имаш големи очаквания, можеш да се надяваш само да извадиш късмет.
Икономичните коли на старо също са много екслоатирани. Карани са яко и са на над 500 000км. Нищо че всички са на по 140 000. Превъртат им километрите в автокъщите.
За това купи си каквото ти харесва и много много не слушай мнения, защото всички са противоречиви. Карай си я няколко години да се научиш и си купи някоя по нова. Тя и да е с евтини части пак да ти сееи по сервизите не е оферта. Като почне да се разваля продаваш за части.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker