Въпрос относно паркиране на автомобил - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Въпрос относно паркиране на автомобил
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1463 пъти
Искам да попитам един въпрос за паркирането, ако може по-компетентните да си изкажат мнението. Аз съм начинаеща в шофирането от 2дена имам книжка и карам нашата кола с баща ми, за да свикна.. Проблемът е там, че той ме кара да правя неща по напълно различен начин от този, на който свикнах по насоките на инструктора ми. Става дума за паркирането на заден ход:
по време на курсовете ме учиха да паркирам перпендикулярно- изнасям колата и с пълен ляв или десен карам назад и така докато се изравня със съседния автомобил...
Баща ми ме кара да паркирам косо, така ми каза, че се-наричало - а именно кара ме да изнасям колата напред без да въртя пълен завой, а само малко завъртам ляв или съответно десен, така че да наместя колата и карайки назад да успее да мине между автомобилите...
Нямам идея дали ме разбрахте... Та според баща ми като паркирам по моя начин с пълен завой съм изхабявала колата. Вярно ли е това и как в крайна сметка да паркирам на заден ход. На мен ми е лесно както иснтруктора ме научи, сега не мога да го правя както иска баща ми, а той ми мрънка, че било лошо за колата.... Моля да ми обясните какво да правя.. :((

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: d4bd811d3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен баща ти не е прав и начинът, който си учила на уроците е по-добър. Първо - не винаги имаш много място за неговите маневри, второ - ако караш голяма кола са направо невъзможни.
Аз карам голям джип и сигурно баща ти няма да може да го паркира никога :)
Да го видим него в много тясна улица как ще се изнася. Той мисли, че ще ти е по-лесно с неговия метод обаче и може би е така, но със сигурност той владее и метода, който ти знаеш.

Не спори обаче с него и не подкопавай авторитета му на баща, а прави каквото ти казва и после си прави каквото знаеш, когато имаш своя кола. Понякога човек трябва да си затваря устата.
Хуваво е обаче, че ти отделя време и ти дава колата да караш.
Моят баща никога нито се занимава с мен за каране, нито ми даде колата да покарам дори заедно с него - напротив, правих курса тайно, защото той не ми позволи от страх, че като момиче едва ли не не съм в състояние да карам. Сестра ми взе книжка на 36 години и я изтормозиха родителите ми с повтаряния как нямало да може да се справи, а си взе изпита от първи път. Аз тайно със свои пари съм карала курсовете на 18 г. и понеже нямах пари за кола дълги години след това ми се наложи да правя и опреснителни.
Радвай се, че баща ти изобщо иска да ти покаже нещо от своя си опит и не спори с него, а просто се радвай, че имаш такъв баща.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 351c14b1e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От авторката:
Оценям го, разбира се. Но той не само ми дава съвети ами и ме натоварва още повече с реплики като "имаш много да отработваш", "нямаш нюх върху автомобила" и "то аз карах по-добре от тебе още преди да взема книжка"... С такива думи само ме отказва от това да карам и по цял ден страдам и ридая. Толкова се сарая, а той никога няма да разбере какво ми е на мен. С тези думи ме отказва от това да вярвам в себе си. Едновременно ми обръща внимание пък само ми натяква, че не ставам за нищо..

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 4e966d0ef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И аз мисля, като номер едно: слушай баща си в негово присъствие, но опитвай предаденото от инструктора, когато си сама - така ще имаш възможност да отработиш и двата начина. С времето ще установиш, че в зависимост от местоположението на другите коли и наличното място, и двата начина ще ти влязат в употреба.
Разбирам аргументите на баща ти. Начинът на инструктора води до повече въртене на гуми на място и това би ускорило изтриването им. А всички мъже така си треперят над колите, че всичко друго бледнее пред опасността на колата да й се случи нещо.
Но, щом това е неговата кола, трябва да се съобразиш с него как да я използваш.
Зареди се с търпение - най-близките ни мъже са най-ужасните, критични и нервни инструктори, но пак е по-добре от никой.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 649be5bdd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Паркирай, както ти е удобно, но когато караш на собствена кола. След като си в чужда, ще спазваш определени правила, да, неговия метод не е най-практичния и инструктора сега ме учи и мен да паркирам с пълен ляв, но трябва да се съобразяваш, за съжаление. А това за кормилото са пълни глупости, ако го въртиш докато автомобила не е включен, да тогава, хем е много по-трудно като цяло да го завъртиш, но и вреди на колата, но така, докато е включена на скорост, износването е в рамките на нормалното.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 6146c2d0e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Баща ти е комплексирана чичарка. Без да ми се обиждаш, но от това което си написала ясно го показва. Какво изтъркване на гуми с въртене на едно място го кони тоя човек... , гумата съдържа каучук и метал и са изчислени да издържат на много по големи натоварвания от въртене на едно място. естествено че не са вечни и с годините се изтъркват. Ама то и колата не е вечна и след 20 години заминава за скраб. Повечето мъже както и аз имат манията да си пазат колите ако ще и 20 годишна да е, но човек трябва да е реалист и да не се филмира и стресира излишно, и все пак те са ни да ни служат и за кеф а не да им ставаме роби. Всеки си има стил на каране, и той се осъвършенства с годините и то ако имаш желание да развиваш тези твои умения. Понеже познавам хора с 30 години стаж зад волана и много километри и горкия ще кажеш че току що е взел книжка. За мен тези хора нямат такъв интерес и правят безумни манаври от които могат и най-търпеливия човек да изкарат от нерви. За паркирането: Аз така и не се научих да паркирам със готовата формула която ми набиваше инструктура от сорта на, , даваш на заден с пълен ляв и така до като видивш част на еди кое си огледало на колата зад теб, , нещо от тоя сорт беше до колкото си спомням. Паркирам по усет, като естествено първо преценявам да ли има място да вкарам атомобила с габаритите които карам, и да ли хората пред мен и зад мен ще имат място да излязат. Гадно е някой да ти мели, , направи това така, а не така, , , , изнасяй се по плавно при изпреварване а не толкова рязко, , , , карай с незнам си колко оборота, че ще харчи по-малко, , Да длъжен си да се съобразяваш когато управляваш чужд автомобил, особенно когато собственикът му седи до теб. За това и избягвам да карам чужди коли. Голям стрес ми носи, още повече че никой не е затсрахован от грешки и ако я удара стават едни дълги и широки, пък дори и мен да ударат. Всеки ще се вкисне ако му върнеш колата със намачкан калник или врата, както и аз ако някой върне моята така. Съвета ми е не се занимавай повече с баща ти и с колата му. Той ти мачка самочуствието, а не ти помага да се развиваш. Щом е трябвало тайно да караш шофьорски курсове представям си този човечеч колко е комплексиран. Живот и здраве ще си имаш твоя кола и ще си караш така както на теб ти е пиятно.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a4081f9708
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Всеки човек си има собствен стил на шофиране и съответно щом не причиняваш проблеми на останалите на пътя, няма никакво значение как точно паркираш. Така, че не мисля, че баща ти е прав. Да, на него сигурно така му е по-лесно, обаче щом ти си научена по друг начин, ами не е болка за умиране. Колкото до това, че ще му износиш колата ако паркираш с пълен завой, ами на мен ми звучи смешно. Ама той щом така си е наумил... е, като си с него и трябва да паркираш, прави го по неговия начин за да не мрънка (само ако си сигурна, че ще паркираш безопасно! ), пък като си сама прави това, което ти е по-лесно. А един ден ще си имаш своя кола и тогава ще я караш и ще я паркираш както си искаш. И аз понякога се разправям с баща ми за подобни неща. Карала съм прекалено бавно, карала съм прекалено бързо, паркирала съм еди-си-как... глупости. Ти си човекът зад волана и ако не му харесва, да я паркира той.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 139fefe81d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Виш ся номер 1, като почнете с тия ваши превземки с тия големи джипове... Всяка втора жена по форумите кара огромен джип или пикап по-дълъг от титаник. Нямало да може да го паркира бащата на авторката. Кво? Нямал да може да го изнесе. Там където ще направя обратен с тира, ти завой няма да направиш с "джипа" сигурно, ама сега не говорим за мене, аман от превземания и недосмислици. Писнало ми(ни) е да четем за вашите умения като шофьорки и тем подобни... Една като тебе пък разправяше как мъжете я гледали с отворена уста като си карала пикапа. Оле майко! Нищо лично нямам към теб, просто по-спокойно, не сте единствените на малко по-голям автомобил. Не ми се мисли какви хвалби ще има ако се качите веднъж на тир, тогава сигурно по форумите ще пишете че сте карали совалки... Лек(а) Нощ/Ден/Уикенд!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 349a7c98a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Няма как да имаш кой знае какви умения да шофираш, щом си взела книжка скоро. Уменията и преценката за паркиране идват с опит. На курсовете всички ми казваха, че паркирам идеално, инструктора ми даваше и да въртя волана в спряло положение на колата, като ми каза, че това обикновено не е много полезно за колата, но ми каза, че няма да дам кой знае колко повече живот на гумите, ако въртя волана в движение. Естествено и ми обясни, че като заначало трябва да се науча така, преди да започна да преценям в движение. Приятеля ми може да паркира така, както баща ти ти е обяснил, той може и на преден ход да я паркира успоредно и се навира в изключително тесни пространства, но това е човек с опит на шофьор, който си познава габаритите и размерите на колата. С учебната кола се бях научила, последните часове не съм имала никакви проблеми, но след това като се качих на друга кола взех да я гася по нагорнища, чудих се как да паркирам... а'бе чудо. Хубаво е, че баща ти е до теб, защото той може да ти обясни как действа неговата кола. Опитва се да те научи на нещо, което на него му е по-лесно, но уменията ти ще дойдат в момента, в който почувстваш автомобила и започнеш сама да го караш, а не да го оставяш да те вози. Това сигурно ще се случи, когато имаш собствена кола и ти се наложи сама да си я караш. Паркирай както можеш, докато си сама, а щом баща ти е с теб, пробвай и по други начини, защото той ще ти каже да набиеш спирачка, ако прецени, че опитът ти ще свърши зле и така ще свикнеш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker