Правиш грешка, връща ти се стократно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Правиш грешка, връща ти се стократно
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1570 пъти
Не пиша тук за помощ. Напълно ясно ми е, че няма какво да се направи относно ситуацията, в която се намирам. Щеше да бъде живо чудо, ако можех да върна времето назад до първата си фатална грешка и оттам насетне да променя всички останали.
Казвам фатална не защото е умрял човек. Във всичките случаи няма никого тежко наранен. Единствено се оказва вледа върху достойнството ми, търпението ми, нервите ми и самооценката ми.
В шести клас бяха на косъм да ме изключат от училище заради шега, която инцидентно се разбра от половината учителски състав и два випуска. В крайна сметка се смилиха над мен и не ме наказаха, но последиците ми излязоха през носа. И до ден днешен майка ми ми го повтаря всеки път щом се скараме.
Минаха 2 години без кой знае какви проблеми, но не, съдбата е решила че това не е никак забавно. Много ясно, че трябва да има някакъв епичен скандал, в чийто център съм аз.
В 8ми клас заради това, че ми мина през ума да си отмъстя на 2 момичета, за които си мислех, че са ми приятелки, а ме изоставиха, решиха да се филмират на максимум, да ме преследват из училището, да ми пишат заплахи и накрая да ме заобрадят и да спретнат цирк пред целия ми клас. После ни караха да ходим при директорката и да й обясним какво се е случило.
Няколко месеца по- късно едно момче се запозна с мен и на другия месец тръгнахме. Изгубих 1 година от живота си, докато му бях гадже и всеки ден си мисля каква глупачка съм, че съм имала взаимоотношения с него.
В 9ти клас се запознах с още двама човека- първите 3 месеца бяха цветя и рози. Бяхме неразделна компания, най- добри приятели, всичко беше супер. Наивния ми мозък не можа да се насити на позитивно човешко внимание. След това кошмарите се нанизаха неусетно. Избягах от вкъщи, намесихме Закрила на детето, идва полиция да ме води в районното и след това да ме прибира вкъщи, идваха социални работнички у нас да гледат кондициите на живеене и тн. Отвратителен казус, за който не искам да си помислям.
Това, което най- вероятно следва е да спра да върша глупости и да забравя за миналото. Звучи толкова лесно, нали? Но е по- трудно от всичко останало, за което не мога да се сетя. Всички тези неща, които изброих, майка ми никога няма да ги забрави. Всеки път, щом се скараме, ще ми ги повтаря отново и отново. Нямам право да се защитя, защото това е "нагло поведение". Права е. Аз съм тази, която я разболя от нерви и й скъсява живота постоянно. Аз съм тотално пропаднала пушачка, която се загрозява сама и привлича само боклуци. Обективни истини.
Приемам всякакви отзиви- каквото и да е, все ще опре до истината.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 411bfffbd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Грешки стават. Горе главата! Да не ти пука кой ще те заклейми, животът си е твой, грешките - също, уроците, които ще извлечеш от тях - и те. Помисли си какво искаш да правиш по-нататък с живота си. Да продължиш да учиш и др. Ходи на фитнес. Чети книги. Открий кое ти е интересно и няма да се стига до ексцесии. Бунтарските прояви като бягането от вкъщи често са белег на някоя липса или болка в душата. Не знам дали са работили психолози с теб, но и това не е лоша идея.
И не забравяй, че хората, които "не усещат" пубертета си и юношеството си прекарват кротичко, не излизат от него никога.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a7815cfd44
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Жално ми стана като прочетох, изглеждаш умно момиче. Компания оказва голяма влияние и си подбирай приятелите!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b1ea935d6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   определено драматизираш. не си направила кой знае какво, няма фатални, както ти се изразяваш, последици, не е краят на света, така че спокойно. никой не е безгрешен, всеки в правил грешки, особено в оценката си за други хора. всеки е мислел някого за приятел, докато после се е оказало, че не е така, както и всеки се е чудил какво е намерил в бивше вече гадже.
майка ти няма да забрави случките, но със сигурност ще оцени промяната, ако станеш по-зряла и отговорна и спреш да вършиш глупости. явно вече си 10 клас, учи си уроците, избери си професия, спортувай, учи езици, изобщо концентрирай се върху развитието си вместо да циклиш върху някакви тийнейджърски грешки.
успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 313fa9b712
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не си ти виновна миличка, а родителите ти! Изпуснали са те! Вечерен час имаш ли? Аз съм на 16 и когато баща ми е у нас съм до 10 през лятото, а като го няма 11-11:30. Не пуша и не пия. Само наскоро сгафих, но се поправих. А защо са виновни родителите ти? Защото те са допуснали тази "шега" да се изрече, те са допуснали да пропушиш, ТЕ!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 8941b8d667
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката:
Ще дам няколко пояснения.
1. Баща ми почина миналата година, но докато беше жив не ми е оказал никакво влияние. През повечето време си стоеше в стаята и се занимаваше с неговите си неща, а през останалото време беше навън.
2. Шегата беше написана, не изречена. Затова този лист мина през толкова много хора.
3. Минах през 2 психоложки. Първата излъчваше чиста некадърност и я интересуваха само парите, а другата беше добър слушател, но в крайна сметка не ми даде никакви съвети и само ми помпаше егото.
4. Аз сама реших да започна да пуша. Определено не по 2 кутии на ден. Никой не ме е "изпускал", знам много добре какви рискове крие тютюнопушенето и го правя на своя отговорност, освен това 90% от училището ми прави абсолютно същото.
5. Имам си достатъчно занимания, въпросът е че самите те не ме правят "нормално момиче" по никакъв начин. Това че имам добра памет не ми е донесло блестящи оценки. Леката симпатичност не ме прави фотогенична или привлекателна към обратния пол. Докато не стана като другите, майка ми няма да е доволна и да се гордее, а това никога няма да се случи.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ed5ba8ce7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Съжалявам за баща ти. Майка ти е зле от загубата бъди и опора. Минала съм по подобен път и дори сега, когато съм стара отново старите грешки ми се натякват при всеки скандал с майка ми. Това е защото се опитват да ни всеят вина, да разберем че сме постъпили нередно и всякви такива манипулации. С времето натякването на "старите грешки" продължава, защото това е голяма трагедия и друга по- голяма не сме извършили и като в един момент спора губи смисълът си, това е начинът отново да добие смисъл. Има една приказка " обица за цял живот". Какво да ти кажа мило дете освен силата е в теб и ти си тази която трябва да се контролира и отсява кое трябва и не трябва да прави за да не пропадане в живота. Успех

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e6ee2ad1b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Каквото човек сам си го направи никой не може да му го направи. Просто седни и си кажи кое е добро, което е лошо. Дръж се нормално учи. Махни цигарите защото на 30 ще приличаш на нищо с жълти зъби и нездрав вид. Ако се стегнеш и дърпаш напред животът ти ще се промени. Майка ти да си дудне.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 813c55f444
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Много млада си, за да мислиш само за себе си. Това правят само старците, с тази разлика, че тях не ги вълнува какво мислят другите. Младежта трябва да се окрилява от идеали и амбиции. Жалко за моралния упадък, но ти не си виновна за това.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c90ea4a589
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Сега ще напиша коментар, заради който е много възможно да среща груба критика. Нямам цел да те обидя и ако се случи, искрено се извинявам, но искам да ти разясня една странична гледна точка.

Когато бях в училище ненавиждах хора, като теб. Това не е нормално, не е морално. Ти правиш глупости, после се жалваш и съжаляваш, след което продължаваш вълната. Мразиш това, че пушиш, но го правиш. Добре де и какво като си пушач!? И аз го правя, нито го натрапвам някъде, нито ми е пречило да се развивам в образованието и личните си отношения, страда единствено белият ми дроб. Моят бял дроб. Меко казано не ми пука какво прави един човек със здравето си, всеки сам преценя за себе си, важното е да не го натрапва на другите, ако забременея ще спра, ако започна да се давя- ще спра, ако реша, че непременно ме проваля- ще спра. Това важи за всички, лични избори. Не си убила човек, ако навика ти те кара да се чувстваш пропаднала- намали цигарите и ги спри. Със сигурност осъзнаваш риска и със сигурност срещаш критика, сама си си направила избора. Ако този избор те кара да се чувстваш зле, започни да работиш по въпроса, не да обявяваш, че си боклук, защото някой си там ти е продал кутия цигари, въпреки че по закон не трябва. Аз пропуших след 18-годишна възраст, винаги съм била на мнение, че ако тинейджърите пушат, то е защото имат свободен достъп до тютюневи изделия.

Пуснала си шега в 6 клас, но в крайна сметка не са те изключили. Да бе и аз чух, че децата са най-съобразителните същества и никога не пускат обидни шеги. Човек ли си убила? Сгрешила си, никога не съм харесвала тези, които се подиграват и причиняват болка на другите. Не ти дава чест, но ти се е разминало, защото на хора като теб, цял живот ви се разминава. За твое успокоение, обаче, така го виждат децата, така са го видели кротките, тихи дечица от класа ти, които са били смятани за аутсайдери, както и това дете, което си обидила. Възрастните хора са наясно, че между децата все има такива кавги. Няма да те изключат, ако не е било нещо сензационно, но ще те сплашат, както и са направили. Няма как да те оставят да минеш метър, без да си помислиш, че ще провалиш живота си, за да ти дадат урок, че трябва да внимаваш с поведението си. В нашата образователна система е изпитан метод да плашиш децата, за да ги караш да движат в правилната посока. Много е грозно, но ако не ти бяха взели акъла, изобщо нямаше да си мислиш, че в живота всичко се връща и че има последствия от постъпките ти. Знаеш ли кое прави лошо впечатление? Това, че все още го приемаш само като безобидна шегичка, заради която майка ти ти опява. Не си се поучила, не съм чула да съжаляваш, че си наранила някой... ти съжаляваш, че са щели да те изключат, че майка ти ти мрънка и че ходиш по ръба (където сама се поставяш). Когато постъпваш лошо и си малка, големите се опитват да ти втълпят, че ще изпиташ големи последствия. Да, в живота има последствия, така е. Глупавото е, че никой не ти е втълпил, че си причинила болка на някого с тази обида, че така си показала лошо възпитание, че ако продължаваш така никой няма да дружи с теб... това е бил урокът. Никой не е говорил с теб правилно, всеки само ти е хвърлял наказание и конско. За децата е нормално да се обиждат помежду си, понякога те самите го правят приятелки, но възрастния отстрани вижда лоши думи от деца и забавление с грубости, естествено е, че възрастния ще реагира много остро и ще се опита да накаже децата. Реално, просто теб са хванали в крачка. Надявам се написаното на онова листче да не е било нещо ужасно и човекът, до когото се е отнасяло да не се е почувствал зле.

Осми клас. Съдбата няма нищо против теб. Ти не си епичен център на скандали, не си някаква опорна точка на света, че живота задължително да иска да се посмее за твоя сметка. Разбираш ли, отвъд няма някой чичко с мустак, който да записва: ,, А'бе, това момче си живее нормално, дай да я притесня, че ми е скучно!". Защо си тръгнала да търсиш отмъщение, че някой те е оставил!? Е, и!? Цял живот хората идват и си отиват, какво печелиш ти, ако искаш да ги научиш, че не може така да си избират приятелите. Добре, тези девойки са пълни ръбове, че са се чудили как да те преследват и да те заплашват. В общи линии правите едно и също. Те решават, че не искат да движат с теб, ти искаш да им отмъстиш, те започват да ти го връщат тъпкано с излагане и преследване из коридорите. Детски истории, не някакъв вид вселенска омраза пряко към твоята личност.
Година връзка с момче. Не си изгубила цял живот. За да израснеш и да разбереш каква си и какво ти харесва, трябва да минеш през някоя и друга лоша връзка. Ако не си била щастлива, трябвало е да оставиш момчето и да си продължиш живота. Няма да си лош човек, че предпочиташ да си сама, отколкото с някой, с който не се чувстваш добре. И за какво толкова съжаляваш? Нищо кой знае какво не се е случило. Била си с човек, с който си искала, имали сте някакви моменти заедно и сте се разделили. Обикновено една връзка или приключва с брак или с раздяла.

Не разбирам какво общо има една прекрасна приятелска компания с бягане от вкъщи и закрила на детето. Надали някой ти е опрял пистолет в гърба и ти е казал да отиваш да спиш под моста. Не се влияй от приятели, научи се да разграничаваш доброто от лошото и се стегни. Родителите ти са хора, които се опитват да те направят добър и отговорен човек. Тяхната работа е да те поучават и да ти вливат мозък в главата. Те са тези, които те обичат, въпреки че им скъсяваш живота с години и им побеляваш косите. Представи си да обичаш някого с цялото си сърце, сам да си го създал, да си го хранил и да си го крепял докато проходи сам... сега си представи този някой да избяга от вкъщи и все да те викат в дирекции и да ти обясняват, че не ставаш за родител. Дали нямаше все да му повтаряш, че прави тъпи грешки с които наранява околните? Майка ти те обича, гордее се с теб, но твоите грешки я карат да се страхува за теб. Пращала те е по психолози, защото усеща, че сама не може да се справи с теб. Дори тук хората упрекват нея, тя ти се кара и се пробва да те възпитава, но ти повече се влияеш от приятелите си, отколкото от нея... това е нормално за годините ти, но е много грешно.

Съжалявам за баща ти, дано да почива в мир. Искам само да разбереш, че е важно с държанието си и думите си да не нараняваш околните, че това е нещото, на което се опитват да те научат, но са избрали грешен подход с наказания без приказки, с упреци без обяснения. Трябва да знаеш, че майка ти те обича и се старае, независимо какво си мислиш за нея. Също е важно да не си търсиш белята сама и да не правиш неща, които носят последствия по-тежки от това, което би понесъл един тинейджър. Това, което не ми харесва в теб е, че сееш обвинения, бликаш от негативизъм и не мислиш за градивна промяна, защото си заета с упреци към досегашните ти изпълнения. Децата около теб са били засегнати, обидени, ядосани, че ти се е разминало и прочие... възрастните разбират, че живота ти е донесъл лимони, но се опитват да те научат на отговорност.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker