Силно развита интуиция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Силно развита интуиция
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1435 пъти
Здравейте читатели, аз съм момиче на 21, не знам дали това има специално наименование и дали се среща често при хората, но както прочетохте в заглавието имам силно развита интуиция. Като едно усещане в теб, което ти подсказва, като вътрешно убеждение, че нещо е точно така. Ти няма как реално да знаеш дали наистина е така, но го усещаш. В интерес на истината, досега винаги съм се всушвала в тези свои убеждения, ако мога така да ги нарека, и никога не са ме подвели. Най-често се проявяват в отношенията ми с хората. Например започвам връзка или контакт с момче, и нещо отвътре ми казва, нищо няма да се получи между вас, нямаш бъдеще с него. И колкото и понякога да ми се е искало, да не е истина, винаги е. Просто знам, какво ще стане или няма да стане, а реално няма откъде да го знам. Винаги съм си мислела, че когато настъпи деня, в който ще умра, аз ще знам и ще го усетя. Моля споделете, дали и на вас ви се случва или това ви е напълно непонятно като идея. Ще ми е интересно да прочета коментарите ви. Благодаря предварително :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 9a5f2bd06b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Питaм директно, колкото и стрaнен дa ти се стори въпросът ми: резус фaктор негaтивен ли си? Aко е тaкa, имa обяснение!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c5caadbd06
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   При много хора го има това. При мен е така с всичко, не само с момичетта (щото съм мъж), ами например и с търсенето на работа. Впрочем, понякога имам прорчески сънища и сънувам няколко месеца напред във времето, включително хора, които не познавам в настоящето.

Много хора с добре развита интуиция знаят кога ще умрат, защото всъщност всичко се знае. Всяко едно решение сменя цялата реалност, така да кажем, и цялата тази ново-избрана реалност вече съществува. Ако не направим друго голямо решение, ние ще си караме по тази времева линия и можем да видим 10-20 дори 50 години напред.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b835a4bfc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Усещаш хората, можеш да разбереш всичко само от няколко думи, да усетиш енергията на човека срещу теб. Предполагам си емпат, но ти сама си отговори с кратък тест.
Можеш ли да разбереш един човек как се чувства? Дори той да те убеждава в обратното?
Обичаш ли през по-голямата част от времето да си сама?
Харесваш ли да си сред природата?
Обичаш ли животните? Музиката? Изкуството?
Ако отговорът е да, значи си различен тип човек- Емпат.
Вече е научно доказано, че интуицията и телепатията съществуват и могат да бъдат развивани. Това е уникална дарба, но ако не го използваш правилно може да се превърне и в проклятие.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 6d8373377d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Съдейки по описанието ти това не е интуиция, а по-скоро си емпат. Двете си приличат, но не са едно и също. Казвам го, понеже и аз съм емпат. Ако дадеш повече инфо, мога по-категорично да кажа дали е инутиция наистина.

Интуицията е свързана повече с предусещане на събития във време и пространаство, различни от твоите актуални, докато емпатия е това, което си посочила в примера си.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2796b484a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз съм така в повечето неща и за огромно съжаление на номер едно съм резус фактор положителен. :)
Вероятно си емпат. Аз също съм емпат и знам дали в същия ден или близките няколко дни ще се случи нещо лошо, дали ще ми провърви в дадено начинание, усещам намеренията на хората и техните емоционални състояния, колкото и да ги прикриват, дали ме лъжат, дали ме приемат или не…
Стигало се е дори и до видения, които са се оказвали верни, но това няма да коментирам, защото вероятно няма да се възприеме добре от потребителите.


Black Sabbath

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c4fb8dc9ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   По-скоро е интуиция,защото емпатията е способност да преживяваш чувствата на другите.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 87256acf00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До номер 1, нямам идея дали съм резус фактор негативен, но ще те помоля да ми обясниш повече за това и защо смяташ, че това би дало обяснение.
До номер 4, скоро научих думата емпат и се порових за нейния смисъл, но не знам дали съм.
-Дали мога да разбирам хората как се чувстват, мисля, че да. Интересното е, че обичат да ми споделят. И не говоря само за близки и приятели, а за хора които познават от дни, та дори и от часове. Толкова често ми се случва, разказват ми за живота си, често чувам изрази като "ти си първата с която споделям" или "никой друг не знае това", а аз просто ги изслушвам, хората имат нужда да бъдат изслушани, не съдя, не мисля, че аз съм човека който трябва да го прави, просто слушам и ако мога да дам съвет го правя. Скоро бях на психолог, имах нуждата да поговоря с някой обективен човек за един проблем, разказах и за това как хората често ми споделят и нейния първи въпрос беше "Това не те ли натоварва, да слушаш за проблемите на хората", замислих си, и досега реално никога не бях приемала нещата по този начин, няма как нещо което не изживявам или не съм изживяла да ме товари по някакъв начин. Единственото което извличам от разговорите си с хората е един вид поука, урок, информация.
-Да, обичам да съм сама, но не винаги. Има и моменти когато се чувствам самотна и имам нужда от хора около себе си.
-Да, обичам да съм сред природата.
-Обичам животните, обожавам музиката, както и изкуството.
Не знам от това какви изводи ще си направите за мен, но имаше една тема тук, може да е била вашата, казвахте, че сте емпат. Описвахте го като усещане за настроенията на другите. Както и това, че се опитвате да им помогнете. Точно тук аз не открих себе си. Обичам да общувам с хора, да ми споделят, да слушам за живота им, ако мога да им помогна по някакъв начин, но със сигурност не чувствам това като своя отговорност или товар. Може би тук е разликата.
До номер 5, може би си прав, случва ми се понякога, когато съм някъде, правя нещо да усещам, че това ми се е случвало и преди, че съм била там и преди. И може би на няколко пъти, не, че съм предусещала събития, но си мисля за нещо и след няколко дни се случва. Също още нещо странно, мисля за някакви неща и си фантазирам, мечтая си и почти винаги, най-често след години, мечтите ми се сбъдват, не точно по същия начин, но много близо до тях. Много ви благодаря за живия интерес към темата ми.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 74836d72c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И аз съм по този начин. Само, че усещам още от 1 поглед всичко. Предвиждам и времето колкото и да не ви се струва... Примерно мога да взема решаващо решение сега и след 10 минути ще се окаже че съм взел правилното като съм клонял към грешното но мозъка ми казва не. Винаги съм се смятал да различен от повечето и ме е страх да не стана като тях. Също и по развити сетива имам. :D все едно се хваля но не просто споделям. Също и мисленето ми е различно, винаги търся истината. Вървя по път от който хората бягат и така :)

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c044cff739
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Случвало ми се е доста често и въпреки всичко доста често не слушам този вътрешен глас и после от опит се убеждавам, че е трябвало да го послушам.Случвало ми се е за връзки като при теб, уж всичко върви добре отначало, но знам че няма да се получи и не се получава съответно.Също ми се е случвало да не ми се ходи някъде много силно и като отида да се окаже, че е нямало защо.Един път имах една вечерна лекция и изобщо не ми се ходеше, а аз редовно си ходех.Но много силно не ми се ходеше тогава, въпреки това отидох и се оказа, че преподавателя не дойде и се разкарвах напразно.Също така веднъж ми се случи да се уговоря с едни приятели да ходим на купон.Само че нещо много силно ме дърпаше да не ходя, даже сбърках мястото на срещата уж случайно.Но накрая отидох и се случиха едни мизерии с един приятел, дето ако не бях отишла щял да ги избегна.Случвало ми се е някой да ми стане неприятен без да го познавам и след това се е оказвало, че този човек ми е носел само разочарования.Например в гимназията като се запознавах с новия клас едно момиче ми стана страшно неприятно.Казах си обаче стига глупости, не я познаваш за да съдиш каква е.После лека полека се сприятелихме и до днес съжалявам за това.Толкова злоба от нея съм изпитала.Имам още много подобни случки.Според мен това си е някаква интуиция, която ти подсказва правилно нещата и е хубаво човек да се вслушва в нея.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 9a5f2bd06b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Н 1 съм, щом не изживявш чуждите емоции, не си емпaт в метaфизичен смисъл или още е слaб контaктът с другите. Дa си емпaт може дa бъде истинско проклятие.
Зa резусa... нaпрaви си aнaлиз, aко си... е, ще потърсиш и aнмериш повече инфо, a aко искaш пиши тук или пусни новa темa, ще ти отговоря до колкото могa публично дa го нaпрaвя.
Имaй в предвид обaче, че сa изписaни огромни глупости и измислици от нaпълно невежи хорa, които нямaт и грaм идея, но aтaкувaт... типично зa "други" инстинкти.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 87256acf00
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Както виждам всеобщото мнение е, че съм емпат, не съм напълно наясно с какво се свързва емпатията, но по вашите мнения и съвсем обощено казано "способност да преживяваш чуждите емоции", и мога да кажа със сигурност, че не, нямам подобна способност, усещам настроенията им понякога да, но да ги преживявам, със сигурност не. Да наясно съм, че в интернет има и пълни глупости, които може би ще ме накарат накрая да мисля "има нещо сбъркано в мен". Съвсем не смятам, че тази моя интуиция, както я наричам, е нещо лошо или ми вреди по някакъв начин, напротив благодарна съм, че притежавам подобно усещане. Написах темата, за да чуя мненията ви и да разбера дали и други имат подобни усещания. Винаги съм се чувствала, както каза номер 9, една идея, по-специална, по-различна от останалите. Благодаря отново за интереса към темата :)
От авторката

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 9a5f2bd06b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Black Sabbath, не рaзбрaх зaщо "зa мое съжaление" дa е, н 1 съм.
Ти изобщо имaш ли дори нaй-дaлечнa идея зa кaкво иде реч?
Нямa кaк, aбсолютно невъзможно е по чисто генетически причини дa бъдеш кaто един/еднa резус негaтивен!
Колкото и дa си емпaт примерно... винaги този протеин, който ти имaш (мaймунският/симио) нямa дa позволи товa, което ние (негaтивен резус) смр. Повтaрям- въпрос нa генетикa. Не, не сме еволюирaли кaктп още някои учени се опитвaт дa пробутвaт кaто теория... докaзaно не е товa. Другa генетикa сме, не знaм дaли и доколко можеш дa aсимилирaш товa!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker