Обсебена съм от идеята за забогатяване, но не защото обичам "лукса" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Обсебена съм от идеята за забогатяване, но не защото обичам "лукса"
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1819 пъти
Проблемът ми се разбира от заглавието. Обсебена съм от идеята за забогатяване и това ми пречи ужасно много - просто искам да се освободя от това нещо, независимо какъв живот ме очаква. Искам да бъда свободна.
Първо да кажа, че почти нищо от общата представа за "луксозен" живот не ме привлича. Не мечтая за луксозна кола, нито мога да шофирам, нито обичам особено да се возя - най-малкото, че ми става лошо, ставало ми е и в мерцедес, а и никога не ми е било "в стила" да се "фукам", "показвам" с нещо. Същото важи и за дрехите и за всичко останало - интересува ме качеството, но не и марката/модата и пр. Не би ми харесало и да живея в голямо жилище, много искам да имам собствено такова, но не и да е излишно голямо. Дори не обичам да пътувам особено, най-малкото да ходя на море, колкото и странно да звучи. Това е заради една много неприятна история с нашите, случила се преди години на една почивка, може би някога ще се промени, но за толкова години не е.
Защо толкова много "обичам" парите тогава - заради сигурността, която дават. Няма никаква друга причина. Наясно съм, че по-важни са здравето и близките например, както биха казали много от вас. Но ако днес съм здрава (аз или мой близък) - утре може да се случи нещо. Може да е нещо нелечимо, но може и да е лечимо, а без пари достъпът до лечение е силно ограничен. Здравето зависи много и от качеството на храната и от битовите условия. Също ако имах много пари, пак щях да работя, но нямаше постоянно да се притеснявам да не загубя работата си по някаква причина. Щях да мога да правя каквото искам без страх - да отида в чужбина да видя как е, да направя нещо мое (вид бизнес), или каквото и да е - и да не ми се получи, да не е толкова фатално. Ако имах много пари, бих могла и да помогна на когото искам. С две думи - сигурност и свобода.

Моля ви - само не ми давайте съвети как се забогатява, как да работя, как да вярвам и пр. Дали ще стане или не - няма значение. Темата НЕ Е за това! Искам само съвети как да се освободя от това да го искам на всяка цена, да ми е фикс-идея. Искам да се науча да бъда щастлива и да не мисля само за пари, просто да се освободя от това нещо. Виждала съм, че тук пишат хора, които дават наистина стойностни съвети, бих искала да видя такива и за моя случай.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0068bdb41d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Значи ти предпочиташ да се предадеш преди изобщо да си опитала...
Иначе спокойно, тук ще се постараят да те освободят маса хора с мноого голям ентусиазъм - това изобщо не го казвам със сарказъм.

Иначе аз те съветвам просто да си следваш мечтите и да се захващаш само с неща, които наистина ги искаш и наистина ти доставят удоволствие като се занимаваш с тях.
Човек, когато е наистина добър в това, което прави, печели и добри пари.
Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e6b787b04a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всяка натрапчива мисъл може да се избие като се занимаваш и мислиш за нещо друго. Преди всичко, да станеш доста по-вече активна, съзнанието ти да е заето и тези дейности да са смислени за теб, да те радват и мотивират.
Само искам да вметна за някои особености на парите-първо тррябва да се сдобиеш от някъде с тях, да си осигуриш постоянен приток и да направиш така, че никога да не спира. Вярно е, че решават много проблеми, но далеч не всички, а и самите пари са източник на доста проблеми.
Щом ти се е загнездила някаква натраплива мисъл и не можеш да се отървеш от нея, значи че има някаква тревожност в теб. Търси и работи в тази посока.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 3054559c42
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не мисля, че можеш да се освободиш от това желание, а и не виждам смисъл. Желанието ти е хубаво и не е егоистично. Всеки си има някакво желание. Не е въпросът да се освободим от желанията си, а просто да сме прекалено фиксирани в тях.

Може би желанието ти не е случайно и си има роля в твоя живот, а именно да ти дава мотивация да правиш някои неща.

Ние реално не избираме какво и дали да желаем. Както и не избираме кого да обичаме.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9133c03381
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Обичаш парите, но ги нямаш. Странно ми се вижда.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 88753cc9de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Постигни мечтата си и това е :)

 
  ...


...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 88753cc9de
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   4 - Кое му е странното ?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: ccab87770b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Явно искаш повече да си богата, отколкото да си "свободна". И това реално е следствие, а не самия ти проблем. Проблема ти е че си несигурна - и в обстановката около теб и в собствените си възможности. A за това да си имаш вяра, не могат да направят много околните, било то познати или непознати.
Сама трябва да си повярваш че може да се справиш с каквото и да ти предложи живота. Ако не го вярваш, и всичките пари на света няма да ти помогнат. Нито пък и ще ги спечелиш. Пари "на сигурно" не се печелят. Всеки който ги има ще ти го каже. Трябва да поемаш необходимите рискове и да си готова да живееш с последствията от тях.
Иначе за по-хубав и лесен живот - намери си нещо което те прави щастлива и се занимавай с него. Без значение колко е доходоносно. Щастието не е обвързано с парите, колкото и да се опитват да ни убеждават в това разни "професори". Ако беше, нямаше най-много случаи на депресии и самоубийства да са в богатите страни. Е има и хора които просто това да имат пари ги прави щастливи. Ако си от тях - преследвай си парите. Ако не - намери какво те радва и преследвай него.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0fddccf3a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Излез сред природата, намери си любовта на живота, когато видиш че тези неща съществуват и осъзнаеш колко по-приятни и истински са ще спреш да търсиш щастие в парите. Ако не, жиевй си материалист цял живот.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 88753cc9de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   8 Или направи пари и си постройки 10 кв. Километра японска градина, в която да поканиш любовта на живота си :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 9823590736
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Обикновенно през 99% от времето хората се притесняват за неща, които никога няма да им се случат.

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 54c650dc17
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   ОТ АВТОРКАТА
Ами единственото нещо, което би ми доставяло удоволствие, е да правя ръчно изработени неща и най-вече неща, свързани с рисуване. Но нямам талант. Дори да съм имала някакъв зачатък на талант, не съм го развивала. Спрях да рисувам на около 11 години, ходила съм на курс само може би няколко месеца на 6-7 годишна възраст. Отписаха ме, защото "не съм се държала добре". Помня, че за курса ми бяха купили по-хубави бои и листове и аз просто "полудявах" и когато госпожата идваше да ми покаже нещо как се рисува, аз само чаках да се махне, за да изтрия това, което е направила и си рисувах "мое си". Така ме отписаха, а на 11 спрях да рисувам, защото нашите искаха да съм отличничка по абсолютно всички предмети, уж че така съм щяла да имам "добро бъдеще". Беше ми много трудно да го постигам и нямах време за рисуване, а и нямах вече толкова желание, защото тогава ме хвана и някаква депресия, която продължи много години. От скоро се пробвам да рисувам пак - ами нивото ми е както съм го оставила - както на 11 годишно дете, без кой знае колко талант. Друго, което обичам да правя, е да снимам, но не пътувам примерно, че да правя някакви интересни снимки, да не говорим за уникални, а и нищо не разбирам от фотография. Просто казвам какви неща ми доставят "удоволствие". Но би било доста безсмислено да си отворя магазинче тип "handmade" например, не мислите ли?
Като мечта ми е било още от малка да поживея в чужбина, не заради парите, ами просто да видя какво е, винаги ми е било любопитно, като да видя и опозная друг свят. Но и това е свързано с пари - ако ги имах, можех да си наема квартира в съответната държава и да си търся работа. Когато човек не разполага с тази възможност, трябва първо да си търси работа (от тук), по възможност с осигурена квартира, а този вариант крие голям риск от това офертата да се окаже измама или още по-лошо - схема за трафик на хора. Е, не бих поела такъв риск, знам че много хора са го направили, но аз не бих.
Не съм казала на колко години съм - на 27 съм. Завърших нещо, в което няма как да се развивам, разбрах, че не е за мен. Работя еднотипна работа, която или е свършена, или не - няма как да съм по-добра или по-малко добра.
Относно тревожността - ами да, такъв тип човек съм - не обичам да рискувам. Не мисля, че може да се каже категорично дали това е лошо или добро качество - според някои е добро, според други - не - въпрос на гледна точка...

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: e6b787b04a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ako имаш таланта или желанието да се занимаваш с някаво хоби,сега е идеалният момент.Има предостатъчно инфо,материали,клипове ,групи по интерси и каквото се сетиш.Преди 20-30 години всичко това липсваше.
За живеенето в чужбина-ами,то ,,куцо и сакато замимина на там -не се ограничавай в мечтите си.Това,че в момента не виждаш решение,не значи ,че в някаъв момент не може да се случи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: bd3eca68d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Всеки човек има опора - нещо, за което се държиш и ти дава сигурност в един несигурен свят (за някои това може да е религия, друг човек, работа, семейство). Ти не си се хванала за добра опорна точка обаче и затова се чувстваш зле.
Ще ти кажа обаче, че парите не носят сигурност.. най-малкото... ако ги имаш е възможно във всеки един миг да ги изгубиш, да ти ги откраднат и т. н. Потърси си си друга опорна точка и всичко ще се нареди.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 1731b92cd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   За да заминеш в чужбина също е вид инвестиция, като в собствен бизнес Само, че инвестираш в себе си, време и пари. Трябва да си много инициятивен. Вече да ли ще стане да се задържиш там и да се развиеш, или ще бачкаш някоя нископлатена работа, ще преживяваш месец за месец, до като след няколко години ти писне и се прибереш в бг, или още след третия месец ще се прибереш, само времето ще покаже. А относно парите те не отиват случайно при някой. Само при хора, които имат достатъчно капацитет за да ги надушат къде са, и достатъчна смелост да залагат на, , всичко или нищо, , Ти щом не си започнала вече на 27 да ги правиш няма никога да забогатееш. Примери се с този факт и се научи да живееш с него. А и те далеч не са най-важното да се чувстваш щастлива. Намери човек, който да обичаш и той теб и ще бъдеш по щастлива повече от колкото да притежаваш всичките пари на света.


Поздрави и Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 67abe65582
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   14, ако същата тази тема беше пусната от мъж на 27, то със сигурност нямаше да напишеш: 'ти щом на 27 не си почнал да правиш пари, то никога няма да забогатееш'.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5be39724c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Всеки си има различни ценности и аз не виждам нищо лошо в желанието на авторката да има пари. Всички го искаме, освен онези милозливите привидно човечета, които се крият зад парадни фрази за любов към човечеството. Но няма нормален човек, който да предпочита да живее без пари пред това да живее с пари. И никога не е късно да започнеш да ги правиш, въпросът е за какво точно са ти и дали наистина ще си щастлив, имайки ги.

Иначе по темата на авторката мога да й кажа следното - с пари и без пари, сигурност обаче няма. Скоро чух за реален случай с човек, който има рядка болест на черния дроб и понеже е мнооого заможен, се лекува месеци наред, плащайки четирицифрени (или петцифрени) суми на месец. В крайна сметка се излекува, но малко след това умира от белодробна емболия... Така че парите не купуват нито здраве, нито живот, т. е. наивно е да смяташ, че те ще ти дадат сигурност.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 1731b92cd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   От номер 14 до 15. Не се ли разхубавееш до 20, няма да се разхубавееш. Не забогатееш ли до 30, няма да забогатееш. :)

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: be1b96f042
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   17 (14), не лъжи хората!

Пълно е с хора (жени и мъже) които са почнали да се замогват чак към 40-50 годишна възраст. Даже и по - късно!

И също така супер много хора (макар че не е по темата, ма ти го спомена) в 20те си са били особено невзрачни, даже грознички, а след 30 са разцъфнали и разхубавили!

Ако наистина мисленето ти е такова ограничено
(смисъл действително вярваш в това, което казваш, а не го пишеш просто ей така за да потиснеш още повече някой вече леко потиснат човек из нета),
то ме е жал за теб и най - вероятно чашката ще те довърши :(

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 1731b92cd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   18 14 е. Ти ако си на 40 и се надяваш да се замогнеш, ще си останеш с чакането на, , последния влак, , . Незнам да ли ти е известно, но човек за да успее, той трябва да започне да се развива още от ранна детска възраст. За да като е вече на 20-22 да има нужния набор от знания и ясна насока в живота. Вече на ако си си пропилял тия години по пейки и градинки или в нещо, което след като го завършиш решиш, че това не е твоето нещо и почнеш в друга насока да се блъскаш и да събираш знания. Най-много на 40 да работиш за някой за една заплата колкото да си плащаш сметките или да имаш малък бизнес, който също ще ти е колкото да си плащаш сметките. Аз такива хора, които на 40 или 50 са се замогнали не познавам. Ти на тия години, нямаш ли професия, която има силно търсене на пазара за работна ръка и много години стаж в нея, няма да вземат и за продавач на дюнери. Тоест вече си бракуван с една дума, ка моли да забогатееш. Но надеждата умира последна са каза ли хората...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker